تهران- ایرنا- رئیس پژوهشکده گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری «گردشگری حبابی» را یکی از ایده‌های این روزهای کشورها برای بقاء گردشگری خارجی بیان کرد و افزود: رفت و آمد ساکنان استان‌های مرزی به کشورهای همسایه از جمله بهترین راهکارهای برون رفت از شرایط کنونی صنعت گردشگری است.

به گزارش ایرنا همه گیری کرونا به بسیاری از صنایع و مشاغل آسیب جدی زده است ولی به اعتقاد کارشناسان و مسئولان دولتی صنعت گردشگری بیشترین آسیب را از این بیماری همه گیر دیده است.

بر اساس پیش بینی ها قرار بود بیش از ۱۰ میلیون گردشگر خارجی در سال جاری به ایران بیایند که این امر اتفاق نیفتاده است. وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تلاش های زیادی کرد که به جز حمایت از گردشگری داخلی در قالب گردشگری هوشمند، فرایندهای لازم برای امکان ورود گردشگر خارجی به کشور را مهیا کند که این مورد نیز ممکن نشد.

علی رضا رئیسی معاون وزیر بهداشت دهم بهمن ماه اعلام کرد: پروتکل های سختگیرانه ای برای مراقبت از مرزها ابلاغ شده است. همه افرادی که وارد کشور می شوند تست می شوند. این مطلب قبلا فقط برای کشورهای اروپایی بود که باید با تست منفی وارد کشور می شدند اکنون همه مسافران خارجی حتی کشورهای همسایه باید تست پی سی آر منفی داشته باشند و دوباره در داخل از آنها تست گرفته می شود.
رئیسی ادامه داد: اگر مسافری از اروپا وارد می شود علاوه بر در دست داشتن جواب تست منفی و تستی که از او در داخل گرفته می شود باید ۱۴ روز در منزل قرنطینه باشد.
وی گفت: در مورد وضعیت ورود افرادی که در انگلیس مانده اند و منتظر ورود به کشور هستند نیز در روزهای آینده پروتکل های سختگیرانه ابلاغ می شود.

وی گفت: اگر مردم در ۶ هفته باقیمانده پایان سال پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند امیدواریم بتوانیم نوروز آرامی داشته باشیم. در حوزه گردشگری نیز برای رونق سفرها برنامه هایی داریم تا با رعایت پروتکل های بهداشتی، تسهیلاتی برای فعالیت برخی هتل ها و تورهای مسافرتی داشته باشیم.
رئیسی ادامه داد: اگر اوضاع تحت کنترل و نظارت باشد و هیچ فرد کرونای مثبتی در بین مسافران نباشد و در ورودی هتل ها مسافران کنترل شوند، هموطنان می توانند در تعطیلات نوروز به مسافرت بروند البته به شرطی که در یکی دو ماه مانده به پایان سال وضعیت را ثابت نگه داریم.

صنعت گردشگری بیمار واقعی کروناست

ناصر رضایی رئیس پژوهشکده گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با بیان این که بیمار واقعی کرونا صنعت گردشگری است، گفت: گردشگری بیش از هر صنعتی در این دوره از کرونا آسیب دیده است و هیچ صنعتی بیش از گردشگری در این مدت خسارت ندیده است.

وی با اشاره به این که نمی توان گردشگری را به دلیل شیوع کرونا تعطیل کرد افزود: سرمایه گذاری های زیادی از سوی مردم در این حوزه شده است و نمی توان گردشگری را تعطیل و ممنوع اعلام کرد.  گردشگری با رعایت شیوه نامه های بهداشتی منجر به گسترش کرونا نمی شود و باید در همین قالب سفر هوشمند از گردشگری داخلی حمایت کرد. بسیاری از کشورها نیز با این شیوه گردشگری را زنده نگاه داشتند. مهمترین عامل گسترش ویروس کرونا، رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی است.

رضایی با اشاره به این که هنوز تا از بین رفتن کرونا در ایران و سراسر جهان فاصله زیادی داریم، گفت: گردشگری خارجی نیز در این دوران باید حمایت شود. بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در این مدت با انجام ضوابطی گردشگری خارجی شان را زنده نگاه داشتند.

وی حباب گردشگری را یکی از ایده های این روزهای کشورها برای بقاء گردشگری خارجی بیان کرد و افزود: رفت و آمد ساکنان استان های مرزی به کشورهای همسایه یکی از این راهکارها است.

این استاد دانشگاه با بیان این که این روزها سفرهای منطقه ای در مسیر کوتاه علاقمندان بیشتری دارد، گفت: ساکنان استان های مرزی کشور می توانند به مناطق همجوار در کشور هم مرز ایران سفر کنند.

رضایی در ادامه با بیان این که فعلا تا مدتی گردشگری به مقاصد دور و با فاصله زیاد از مبدا طرفدار زیادی نخواهد داشت، گفت: گردشگری منطقه ای یکی از راه کارهای برون رفت از شرایط کنونی خواهد بود همچنین طبیعت گردی نیز در این دوران طرفداران زیادی دارد.

وی افزود: بیشتر گردشگران در شرایط طبیعی و عادی علاقمند سفر به شهرها و اقامت در این گونه مکان ها هستند ولی در شرایط کنونی که کرونا در تجمعات امکان سرایت بیشتر دارد طبیعت گردی در اولویت مقصد گردشگران قرار گرفته است.

اصطلاح مسافرت حبابی که نخستین بار در کشورهای استرالیا و نیوزلند مطرح شد، نوعی مسافرت بین المللی است بین دو کشوری که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آن ها کاهش یافته و آن دو کشور مرزهای خود را برای گردشگران باز کرده‌اند. از این جهت به آن مسافرت حبابی گفته می‌شود که گردشگران هر دو کشور از یک محل ایمن (از نظر شیوع کرونا) به یک محل ایمن دیگری سفر می‌کنند و به دلیل عدم مجوز ورود سایر کشورها، یک محیط حباب مانند سبب حفظ امنیت آن‌ها می‌شود.

این اقدام علاوه بر بر طرف کردن نیاز به سفر و گردشگری، می تواند تا حدودی تامین کننده  بودجه صنعت توریسمی شود که در سال جاری ضررهای غیرقابل جبران و بی‌سابقه ای را در سطح جهانی متحمل شده است.