مراغه - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: برگزاری آیین‌های منجر به تجمع همچون عزاداری و عروسی، اصلی‌ترین عامل افزایش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ است و با برگزاری هر آیینی، تعدادی از مردم روانه بیمارستان‌های استان می‌شوند.

عباسعلی درستی روز یکشنبه در جلسه ستاد مقابه با کرونای عجب‌شیر افزود: امروز زمان جنگ در عرصه بهداشت و درمان است و نباید از خطاهای افراد چشم‌پوشی کنیم؛ خطاهایی که به تجمع‌ها و ابتلای ناخواسته مردم منجر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه شرایط حساس است، ادامه داد: اگر بتوانیم حدود ۶.۵ ماه دیگر شیوع این ویروس را کنترل کنیم، این بیماری را مدیریت کرده‌ایم؛ اگرچه در چند هفته آینده واکسن این بیماری به افراد پرخطر تزریق خواهد شد.

وی به اجرای طرح شهید سردار سلیمانی در استان اشاره و بیان کرد: این طرح با همکاری گسترده سپاه، بسیج، ارتش و هلال احمر بخوبی در حال اجراست و سه تیم مراقبتی، نظارتی و حمایتی آن در سطح استان انجام وظیفه می‌کنند.

درستی بیان کرد: برای شکستن زنجیره ویروس کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشت فردی و اجتماعی و همکاری‌های بین‌بخشی سازمان‌ها و ارگان‌ها امری الزامی است.

مدیریت بیماری کووید ۱۹ در عجب‌شیر به هماهنگی نیاز دارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: مدیریت بیماری کووید ۱۹ در عجب‌شیر با مشکل جدی روبرو نیست و به هماهنگی بین‌بخشی نیاز دارد.

«درستی» با بیان اینکه تعداد فوتی‌های این شهرستان از شهرستان‌های همجوار کمتر است، اضافه کرد: به ازای هر هزار نفر، یک نفر فوتی در استان وجود دارد در حالی که در عجب‌شیر به ازای هر هزار نفر، هشت دهم نفر جان می‌بازد.

وی خاطر نشان کرد: در استان به ازای هر ۱۰ هزار نفر، ۷۲ نفر مبتلا وجود دارد اما در عجب‌شیر این شاخص ۲۲۹ نفر و بالاتر از میانگین استانی است.

وی با بیان اینکه عملکرد شهرستان در نمونه‌برداری ضعیف بوده است، ادامه داد: بهداشت و درمان تک تک افراد را غربالگری می‌کند و در این زمینه عجب‌شیر افراد مسن را به خوبی غربالگری کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به رعایت هفتاد درصدی پروتکل‌های بهداشتی در سطح استان اشاره کرد و افزود: اتفاق‌های هفته‌های گذشته از جمله افزایش مسافرت‌ها به استان، رعایت نشدن پروتکل‌ها از سوی برخی مردم و حوادث مرتبط با قهرمانی تراکتور دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا در استان است.

فرماندار عجب‌شیر نیز از زحمت‌های کادر بهداشت و درمان، بسیج و هلال احمر  که در طرح سردار شهید سلیمانی فعالیت می‌کنند، قدردانی کرد و اظهار داشت: بدون‌شک طرح شهید سلیمانی منشأ خدمات بهداشتی و حمایتی برای مردم خواهد بود.

عادل اصغرپور یادآور شد: پروتکل‌ها و دستورالعمل های بهداشتی در واقع اصل و مبنای مقابله با کروناست و اگر این دستورالعمل‌ها توسط مردم به خوبی رعایت شود، به تناسب آن نیز طرح شهید سلیمانی نتایج بهتری را در بر خواهد داشت.