تهران- ایرنا- محققان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید راهکار جدیدی را برای تبدیل ضایعات مواد غذایی به کود با استفاده از فرآیند تخمیر ابداع کردند.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، در این شیوه جدید، محققان از ضایعات صنعت تولید نوشیدنی ماءالشعیر از مالت برای تخمیر ضایعات مواد غذایی استفاده کردند و در نتیجه این فرایند نوعی کود مایع غنی از مواد مغذی به دست آمد.

محققان به منظور آزمایش تاثیر این کود مایع بر رشد گیاهان، آن را با آب مورد استفاده برای آبیاری مرکبات مخلوط کرده و از آن برای آبیاری یک گلخانه در چرخه بسته استفاده کردند. ظرف مدت ۲۴ ساعت از شروع آبیاری با این کود، جمعیت باکتری‌های مفید گیاهان و خاک گلخانه به میزان دو تا سه برابر افزایش یافت. این باکتری‌های مفید، ترکیباتی را تولید می‌کنند که علاوه بر تقویت و تسریع رشد گیاهان موجب افزایش مقاومت آن‌ها در برابر بیماری‌ها هم می‌شود.

همچنین در این آزمایش مشخص شد پس از ترکیب کود با آب ابتدا میزان کربن موجود در آب افزایش قابل توجهی یافته و سپس به سرعت کاهش می‌یابد. این وضعیت نشان می‌دهد باکتری‌ها از این کربن برای تولید مثل استفاده می‌کنند. نکته قابل توجه دیگر این که کود مایع موجب رشد میکروب‌های مضر نمی‌شود و محققان هیچ میکروب خطرناکی از جمله سالمونلا را در سیستم مورد آزمایش شناسایی نکردند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Frontiers in Sustainable Food Systems منتشر شده است.