«مختار نورافشان» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اتفاقات ورزشی پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی همانگونه که از نامش پیدا است یک تحول اساسی در کشور ایجاد کرد و ورزش ایران نیز از این تحول بیبهره نبودند. در چند دهه گذشته افتخاراتی در المپیک و پارالمپیک کسبشده است که کمتر کسی تصور آن را داشت. ورزش از همان روزهای نخست انقلاب بهعنوان یک راهبرد اساسی برای قهرمانی و سلامت در دستور کار قرار گرفت.
دارنده هفت مدال پارالمپیک ادامه داد: نتیجه مدیریت انقلابی، تحول در ورزش بود و در حال حاضر نتیجه این مدیریت در حال شکوفا شدن است. ما هم در بخش قهرمانی و هم در بخش مدیریت ورزشی شاهد تفکر انقلابی هستیم و این تفکر را میشود در ورزش جانبازان و معلولین مشاهده کرد. در این بخش جانبازان عزیز جنگ تحمیلی هم در میدان مسابقه موفق بودند و هم در بخش مدیریت اکنون به صاحبنظران جهانی تبدیلشدهاند.
نورافشان در ادامه صحبتهای خود گذری بر ورزش زنان در انقلاب اسلامی زد و افزود: کسی نمیگوید که پیش از انقلاب زن ورزشکار در ایران وجود نداشته است اما همه موافق هستند که هویت ایرانی-اسلامی از ورزشکاران زن آن دوران سلب شده بود. انقلاب اسلامی این هویت را به زنان بازگرداند و بانوان ما باوجود محدودیتهای فراوان اکنون در سطح جهان میتوانند شگفتیهای زیادی خلق کنند که نمونه آن سه مدال طلا در پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ بود.
این جانباز جنگ تحمیلی که اکنون سردیس وی در موزه مشاهیر ورزش ایران نصبشده است با اشاره به تفکر ظلمستیزی انقلاب اسلامی ایران گفت: این تفکر در ورزش ما هم دیده میشود. زمانی که ورزشکار به حمایت از مردم مظلوم فلسطین برابر نماینده رژیم اشغالگر قدس قرار نمیگیرد این خود یک پیام است. ورزشکاران ما بدون اجبار این کار را انجام خواهند داد. در مسابقات مجروحین جنگ که در انگلیس برگزار شد من عضو تیم شنا بدوم که توانستیم روی سکو برویم اما زمانی که دیدم نماینده رژیم اشغالگر قدس در سکو است از آن پایین آمدم که با تذکر مسوولان مسابقات روبرو شدم اما این تذکر تأثیری در تصمیم من نداشت. این در حالی است که در زمان رژیم پهلوی گروههای اسراییلی بهراحتی در ایران مسابقه میدادند.