« رضا میرزایی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این گونه ارزشمند که در بالای هرم گوشتخواران قرار دارد از سوی یکی از فعالان محیط زیست در خرقان زرندیه رصد و فیلمبرداری شده است که در نهایت پس از ارسال مستندات و تصاویر مربوط به دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست و انجام امور تخصصی مربوطه، تشخیص گونه توسط کارشناسان مجرب مورد تائید قرار گرفته است.
وی بیان کرد: این گربهسان از جمله گونههای حمایت شده سازمان حفاظت محیط زیست است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: گربههای وحشی، تنها زندگی میکنند و در بوتهزارهای بلند، مناطق جنگلی، نیزارهای مجاور تالاب و رودخانهها و مناطق جنگلی زیست کرده و از پستانداران کوچک و متوسط تغذیه میکنند.
میرزایی اظهار داشت: گربه جنگلی در مقایسه با دیگر گونه های همنوع دارای جثه بزرگ، پای بلند، دم کوتاه و گوشبزرگ است و انتهای گوش آن موهای بلند و پشت گوش رنگ قهوه ای و سیاه دارد.
وی عنوان کرد: استان مرکزی با اقلیم متنوع خاستگاه سوم تنوع زیستی کشور محسوب میشود و جوامع محلی و همیاران محیط زیست آن به ویژه در شهرستان زرندیه نسبت به حفظ تنوع زیستی و حیات وحش منطقه ،کنشگر و حساسند و به ارزشهای محیط زیستی واقف هستند که این موضوع جای تقدیر و تشکر دارد.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۲۰ گونه دوزیست، ۱۷گونه آبزی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
۱۲ و ۲۵ صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل ۲ منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک و الوند خمین، ۲ پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک دارای حدود ۹۷ هزار هکتار وسعت و اولوند خمین هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.