استانها- ایرنا- تجربه چندین ماه گذشته و چندوجهی بودن ماهیت ویروس کرونا در این مدت نشان داده که میزان افزایش و یا کاهش آمار مبتلایان و قرمز ، نارنجی و یا زرد شدن وضعیت در شهرهای مختلف به نوع رفتار و چگونگی همکاری و یا عادی انگاری مردم و رعایت شیوه نامه های بهداشتی گره خورده است.

به گزارش ایرنا ، برخی خبرها حاکی از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا است و کارشناسان بهداشت و درمان در خصوص احتمال موج جدید کرونا در کشور هشدار می دهند و معتقدند که اگر چه در هفته های گذشته رعایت شیوه نامه های بهداشتی و اعمال محدودیت ها به کاهش میزان ابتلا کمک کرده اما  وضعیت همچنان شکننده و نگران کننده است .

به باور مسوولان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا ، در صورتی که روند افزایش تدریجی ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور ادامه یابد و تا رسیدن و تزریق واکسن دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت نشود، محدودیت‌ها دوباره اعمال خواهد شد.

به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو  فرآیند بررسی مدارک واکسن‌های خارجی کرونا در سازمان غذا و دارو ادامه دارد، مهم این است که از مبدا انگلیس و آمریکا نباشد، در این صورت پس از بررسی و تایید آن قابل خرید و واردات است.

کیانوش جهانپورافزود: خرید و ورود واکسن به دنبال صدور مجوز اضطراری یا موقت سازمان غذا و دارو خواهد بود و فرآیند بررسی بر اساس مدارک موجود ادامه دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش هم از طراحی و انتشار سند ملی واکسیناسیون خبر داد و افزود : اولویت بندی از مهمترین مواردی است که در این سند ملی لحاظ شده است.

دکتر علیرضا رئیسی با اعلام اینکه  اولویت بندی تزریق واکسن کرونا در مناطق مختلف کشور انجام شده است گفت : به طور مثال اگر به یک میلیون دوز واکسن دسترسی پیدا کنیم، باید اولویت بندی داشته داشته باشیم تا به افراد پرخطر تزریق شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: سایتی در این زمینه طراحی شده و افراد می توانند وارد آن شوند و سن و بیماری زمینه ای خود را در آن درج کنند. ریسک آنها حساب و اعلام می شود که در اولویت چندم واکسن هستند.

وی افزود: برای تامین واکسن دچار مشکل هستیم و مطمئن نیستیم تعداد زیادی واکسن تا پایان سال به دستمان برسد.

 در ادامه مطلب می توانید از شرایط کرونایی استان های مختلف آگاه شوید که به نظر می رسد شمار مبتلایان با شیب ملایمی درحال افزایش است.

 شمار قربانیان کرونا در هرمزگان از مرز یک هزار نفر گذشت

از بندر عباس و براساس آمارهای اعلامی، خبر رسیده که شمار مبتلایان سرپایی و بستری کرونا در هرمزگان در مقایسه با هفته های گذشته بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته که مهمترین علت آن رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی است.

 سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این خصوص گفت که با فوت دو نفر از متبلایان به کرونا در استان در مدت ۲۴ ساعت گذشته، شمار قربانیان این ویروس مرگبار در هرمزگان به یک هزار و یک نفر رسید.

دکتر فاطمه نوروزیان با بیان اینکه در وضعیت بسیار نگران کننده ای از نظر اوج گیری دوباره کرونا در هرمزگان مواجه هستیم، گفت: هم اکنون هفت شهرستان شامل بندرعباس، بندرلنگه، بستک و جزایر قشم، کیش، هرمز و هنگام در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

وی با هشدار به کسانی که قصد سفر به این استان را دارند، بیان داشت: برپایی هر گونه چادر در نوار ساحلی و حاشیه شهرها ممنوع است و کسانی که قصد سفر به یکی از جزایر استان را دارند، باید حتما در هر بندر نسبت به ارائه تست کووید ۱۹ با نتیجه منفی مکتوب اقدام کنند.

آمار بیماران کووید۱۹ بستری در اسفراین ۲ برابر شد

در اسفراین هم آمار بیماران کووید۱۹ بستری شده در تنها بیمارستان این شهرستان خراسان شمالی نسبت به هفته پیش، بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.

 رییس دانشکده علوم پزشکی اسفراین گفت:اگر افزایش شمار بیماران کووید۱۹ تداوم یابد، رنگ کرونایی این شهرستان قرمز و محدودیت‌های جدید کرونایی اعمال خواهد شد.

دکتر اسحاق ایلدرآبادی  از مردم خواست با رعایت دستور العمل های بهداشتی، دوری از تجمعات و دورهمی های خانوادگی به قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا کمک کنند.

۵۵ بیمار کووید ۱۹ در البرز بستری شدند

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ، ۵۵ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان البرز بستری و تحت درمان قرار گرفتند.

دکتر محمد فتحی  گفت: اکنون ۲۸۳ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان البرز تحت درمان قرار دارند و مجموع بستری شدگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به  ۳۰ هزارو ۳۶۲ نفر رسیده است.

وی با اشاره  فزونی ابتلا به کووید ۱۹ از مردم خواست فاصله اجتماعی را رعایت کنند و استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده را اولویت قرار دهند.

۶۳ هزار و ۹۸۵ لرستانی به کرونا مبتلا شدند

بنا بر اعلام  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، ۶۳ هزار و ۹۸۵شهروند این استان از ابتدای شیوع کرونا تا ۱۱ بهمن ماه به این ویروس مبتلا شدند.

 مریم کوشکی  افزود : تاکنون یک هزار و ۳۲۵نفر از مردم این استان هک  به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.

بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تایید ستاد استانی مدیریت کرونا، شهرستان های بروجرد، کوهدشت، دورود، پلدختر، رومشکان و چگنی در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و شهرستان های زرد لرستان شامل خرم آباد، ازنا، الیگودرز، دلفان و سلسله هستند.

۴۵۰ بیمار کرونایی در آذربایجان‌شرقی بستری هستند

بر اساس آمارها و روند کاهشی بستری های کرونایی در آذربایجان‌شرقی ، هم اکنون ۴۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ،در ۲۴ ساعت گذشته ۹۵ نفر به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری شدند و ۲ نفر هم فوت کرده اند.

۱۹۰۰بیمار مشکوک به کرونا با اجرای طرح شهیدسلیمانی در ماکو شناسایی شدند

معاون هماهنگ کننده سپاه ماکو گفت: در راستای اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، بیش از ۲۵ هزار مورد مراجعه به منازل توسط بیش از ۷۵۰ تیم از نیروهای سپاه و شبکه بهداشت و درمان در مناطق شهری و روستایی انجام شد که یک هزار و ۹۰۰نفر مورد شناسایی قرار گرفت.

سرهنگ پاسدار موسی عطاری با بیان اینکه این طرح عامل مهمی در جهت شناسایی و مقابله با گسترش این بیماری در این شهرستان است، افزود: شناسایی، بیماریابی، رصد، آموزش، مشاوره پزشکی، غربالگری، تب سنجی، اهدای ماسک و سبدهای کالا و معیشتی، شناسایی خانوارهای دارای بیماری کووید ۱۹ و معرفی آنها به شبکه بهداشت از اقدامات تیم‌های عمل کننده سپاه و بسیج در قالب اجرای این طرح بوده است.


۴۲۵ میلیارد ریال برای درمان بیماران کرونایی در آذربایجان‌غربی هزینه شد

بر اساس برآوردها  هزینه درمان هر بیمار کرونایی بر اساس محاسبه کشوری بیش از ۴۰ میلیون ریال است و سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی در مورد هزینه ای درمان این بیماران در استان در سالجاری گفته که این نهاد طی امسال برای درمان بیماران کرونایی در سطح استان ۴۲۵ میلیارد ریال هزینه کرده است.

فریده جعفری، افزود: به طور میانگین ماهانه ۴٠ میلیارد ریال برای درمان بیماران کرونایی هزینه و برای ۱۱ هزار و ۷۸۶ پرونده بستری درماه پرداخت شده است.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در چهارمحال و بختیاری ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافت

در شهر کرد و به گفته رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ،رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان در هفته‌های اخیر به موازات کشور بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

سید راشد جزایری افزود:در هفته‌های اخیر رعایت پروتکل‌های به ویژه در بازار و پس از بازگشایی محدودیت‌ها، کم‌رنگ‌تر از ماه‌های آذر و دی‌ماه شده و برخی افراد تصور می‌کنند با فروکش کردن موج سوم، ویروس کرونا ضعیف شده است.

وی ادامه داد: این در حالی است ویروس کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته است بلکه با رعایت مناسب پروتکل‌های بهداشتی، شیوع آن کاهش یافته است اما با بی‌توجهی نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی خطر شکل‌گیری موج چهارم وجود دارد.

۳۹ میلیارد ریال تسهیلات کرونا در مهران پرداخت شد

شیوع ویروس کرونا باعث آسیب‌دیدن بخشی‌های از اقتصاد از جمله اقتصاد خُرد شد به همین علت دولت تصمیم گرفت برای جبران این خسارت ناخواسته تسهیلاتی را در اختیار فعالان تولیدی و اقتصادی که آسیب‌دیده‌اند قرار دهد که اکنون بسیاری چشم انتظار دریافت این تسهیلات هستند که تسریع در روند پرداخت، همه تسهیلات اختصاص یافته به طور قطع در کاهش آسیب های ناشی از کرونا به صنوف مختلف موثر واقع خواهد شد .

 مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهران در این خصوص گفت که ۳۹ میلیارد و ۴۰ میلیون ریال تسهیلات به واحدهای کسب و کار آسیب دیده از کرونا در این شهرستان پرداخت شد.

مجتبی پورعظیم ا اظهار داشت: این تسهیلات به ۵۶۹ پرونده با اشتغال ۶۲۷ نفر توسط بانک های عامل پرداخت شده و جذب این تسهیلات در کاهش آسیب های ناشی از کرونا به صنوف مختلف موثر است.

۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات کرونا در تربت‌حیدریه پرداخت شد

 رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تربت‌حیدریه گفت: ۱۵۰ میلیارد و ۶۱۰ میلیون ریال تسهیلات جبران زیانهای اقتصادی بحران کرونا امسال تاکنون به صاحبان کسب و کارهای آسیب‌دیده در این شهرستان پرداخت شد.

علی‌اکبر اسماعیل‌پناه  افزود: این حجم تسهیلات جبران زیانهای اقتصادی بحران شیوع ویروس کرونا در تربت‌حیدریه به هزار و ۳۹۳ طرح با اشتغالزایی هزار و ۷۹۳ نفر تعلق گرفته است.

وی ادامه داد: ظرف این مدت ۲ هزار و ۲۱۱ طرح به ارزش ۲۴۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با استعداد ایجاد ۲ هزار و ۸۶۹ اشتغال به بانکهای عامل در شهرستان تربت‌حیدریه معرفی شده‌اند.

گزارش هایی با محوریت کرونا

خبرنگاران ایرنا در مراکز استان ها نیز امروز با انتشار گزارش هایی به تشریح وضعیت کرونا در شهر و استان خود پرداختند که برخی از آنها در ذیل می آید :

خیز کرونا در جنوب فارس و لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی

در این گزارش می خوانیم ، آنگونه که آمارها می‌گوید و از روزهای قبل مسوولان دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز بارها نسبت به خطر آغاز موج چهارم کرونا و افزایش شمار مبتلایان به این ویروس در جنوب فارس هشدار داده بودند، به نظر می‌رسد این هشدارها هم اینک رنگ واقعیت گرفته که این آمارهای نگران کننده و تشدید محدودیت‌ها که در حقیقت ناشی از تغییر رفتارها و کنش‌های برخی شهروندان در عادی انگاری کرونا بوده است.

خیاطان شهرکرد چشم‌انتظار دریافت تسهیلات کرونایی

این گزارش به  مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا برای صنف خیاطان زنانه و تسهیلات بانکی برای جبران ضرور و زیان ناشی از آن  پرداخته و در آن اشاه شده که تا کنون نیمی از فعالان این صنف نتوانسته‌اند از تسهیلات ویژه کرونا بهره‌مند شوند.

مراسم عروسی در عصر کرونا؛ ضروری یا زیانبار

در گزارش استان تهران نیز به نگرانی های عروس و داماد از ابتلای خود و بستگانشان  به کرونا در مراسم عروسی و زیان های وارده به تالار داران و رستوران داران  پرداخته شده است.

وضعیت کرونا در شبانه روز گذشته در کشور 

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون یک میلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۹۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۳۸ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۳ بهمن ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۵۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۸۱۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۸۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۰۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

وی افزود: شهرستانهای های نارنجی در استانهای شمال و شامل آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، چالوس، رامسر، ساری، فریدونکنار، قائمشهر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران و صومعه سرا، رودسر و لاهیجان در گیلان هستند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۰۳ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.