مرور خدمات در قالب ارائه آمارهایی از حوزه آب، برق، گاز، جاده، مدرسه و خانه بهداشت که در طول سالهای بعد از انقلاب اسلامی در مناطق محروم کشور شکل گرفته است، گویای آن است که این خدمات روی زمین و در دورترین نقاط کشور و از جمله مناطق کوهستانی و سختگذر آنچنان ملموس و دلچسب است که وقتی مدرسهای ساخته میشود یا جادهای به مقصد میرسد، چراغ خانهای روشن میشود و لولههای گاز خانههای مردم را در سردترین روزهای سال گرم میکند، میشود برق اشتیاق را در چشم اهالی روستا دید که حالا دغدغههایشان کمتر از قبل شده است.
هرچند این مسیر خدماترسانی در ادامه باید مضاعف شود تا بتواند غبار محرومیت را به طور کامل از چهره شهرها و روستاهای مناطق کمتربرخوردار کشور بزداید.
مرور خدمات انقلاب اسلامی در جای جای کشورمان این روزها بهانهای است تا علاوهبر تبیین دستاوردهای این انقلاب شکوهمند، چراغ راهی برای آینده کشور باشد و رسیدگی به این مناطق کمتربرخوردار همچنان در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
چهارمحال و بختیاری یکی از این استانها است که در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از محرومیت عمیقی رنج میبرده است اما در طول ۴۲ سال گذشته بخش زیادی از این محرومیت برطرف شده و در مسیر رشد و بالندگی قرار گرفته است به طوری که به گفته مسئولان ۹۰ درصد خدمات شکل گرفته در این استان در طول سالهای بعد از انقلاب اسلامی بوده است.
شکلگیری بسیاری از خدمات چهارمحال و بختیاری در سالهای بعد از پیروزی انقلاب
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در این استان، گفت: اقدامات انجام شده در طول ۴۲ سال گذشته از رشد چشمگیری در مقایسه با سالهای قبل از آن برخوردار شده است.
جعفر مردانی با تبریک چهل و دومین پیروزی فجر انقلاب اسلامی افزود: دهه فجر یادآور ایثار، از خودگذشتگی، شهادت و رشادتهای ملت ایران در شکست حکومت ظلم و استبداد و پایهگذاری جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) است.
وی ادامه داد: این روزها فرصت مناسبی برای تبیین دستاوردها، اهداف و نقش پیروزی انقلاب اسلامی در مناسبات مختلف کشور است و بیشک تبیین این دستاوردها برای نسلهای جوان از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
مردانی، مردمی بودن را از عوامل اساسی پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: رهبری حکیمانه امام خمینی(ره) و پس از آن مقام معظم رهبری در کنار استقامت، اتحاد و همبستگی مردم در برابر توطئههای دشمنان نظام، از عوامل مهم پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری اعتمادآفرینی و تقویت روحیه نشاط و امید را از مهمترین رویکردهای برنامههای دهه فجر انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: در همین راستا مسئولان باید در تبیین دستاوردهای نظام اهتمام ویژهای داشته باشند و خود را در برابر مردم مسئول و پاسخگو بدانند.
مردانی در ادامه به تشریح دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف این استان اشاره کرد و افزود: در حوزه دانشگاه قبل از انقلاب اسلامی تنها یک دانشگاه با ۵۹۰ دانشجو در استان فعال بود اما اکنون ۲۴ دانشگاه با بیش از ۵۳ هزار دانشجو در استان فعال است.
وی با اشاره به وجود یک هزار و ۵۶۰ مدرسه، بیش از ۲۰۰ هزار دانشآموز و ۱۵ هزار و ۳۰۰ معلم در استان، خاطرنشان کرد: این تعداد در سالهای قبل از انقلاب ۶۱۵ مدرسه، ۹ هزار دانشآموز و سه هزار و ۹۴۸ مدرسه بود.
مردانی تصریح کرد: نرخ باسوادی در استان در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد است در حالی که این عدد در سال ۵۷، حدود ۳۵ درصد بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به احداث ۲ بیمارستان با ۱۲۴ تخت در استان در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: این تعداد در حال حاضر به ۱۰ بیمارستان با نزدیک به یک هزار و ۶۰۰ تخت بستری است.
مردانی توسعه راههای ارتباطی را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان برشمرد و گفت: در حالی که در قبل از انقلاب طول راههای استان به ۹۳۲ کیلومتر میرسید اما در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی طول راههای استان به سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر افزایش یافت که از این میزان، ۲۷۵ کیلومتر بزرگراه است.
وی با اشاره به ایجاد راه ارتباطی ریلی در استان، افزود: خط راهآهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد در چندین جبهه در حال احداث است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش قابل توجه خدمات رفاهی در استان در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: قبل از انقلاب هیچ شهر و روستایی از نعمت گازرسانی برخوردار نبود اما در حال حاضر ۴۳ شهر استان گازرسانی شده است و شهر بازفت آخرین شهری است که در دهه فجر در جشن پویش سبز گازرسانی از نعمت گاز برخوردار میشود.
مردانی افزود: در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی پنج هزار و ۹۷۵ کیلومتر شبکه گازرسانی در استان انجام شده است.
وی برقرسانی را از دیگر خدمات قابل توجه در استان به ویژه در مناطق سختگذر استان عنوان کرد و گفت: ۹۹.۵ درصد خانوارهای استان از نعمت برق برخوردار هستند و در حوزه آبرسانی نیز در حال حاضر به ۶۵۱ روستا آبرسانی میشود.
مردانی با اشاره به ایجاد ۲۲ شهرک صنعتی در استان در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تصریح کرد: قبل از انقلاب هیچ شهرک صنعتی در استان ایجاد نشده بود اما در حال حاضر استان از وجود صنایع بزرگ و قابل توجهی در حوزه فولاد، نساجی، پتروشیمی، خوراک آبزیان، آب معدنی و سیمان برخوردار است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری، ایجاد ۴۲۰ کانون فرهنگی و هنری، ۹۵موسسه قرآنی و ۵۲ باب کتابخانه را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی برشمرد.
مردانی با اشاره به اجرای ۱۳ هزار هکتار سامانه آبیاری نوین در بخش کشاورزی استان، افزود: استان در رتبه دوم استفاده از روشهای نوین آبیاری در کشور قرار دارد.
اما در کنار خدماتی که در طول این سالها در استان چهارمحال و بختیاری ارائه شده است، دولت تدبیر و امید نیز سهم بسزایی دارد.
سرمایهگذاری حدود ۵ هزار میلیارد تومانی
علاوه بر دستاوردهای اعلام شده نیز سه هزار و ۳۲۹ طرح با چهار هزار و ۹۸۰ میلیارد تومان اعتبار در استان در سالهای اخیر سرمایهگذاری شده است که این خدمات در روستاها و امور زیرساختی نمود خوبی داشته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در طول هشت سال گذشته ۳ هزار و ۳۲۹ طرح عمرانی با سرمایهگذاری چهار هزار میلیارد و ۹۸۰ میلیارد تومان در این استان به بهرهبرداری رسیده و عملیات اجرایی ۶۱۰ طرح عمرانی با اعتبار چهار هزار میلیارد آغاز شده است.
مجید نظری ادامه داد: در سال ۹۲ ، ۸۸ طرح با اعتبار ۵۹ میلیارد تومان، در سال ۹۳ رد قالب ۲۲۴ طرح، ۲۴۸ میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان انجام گرفت و در سال ۹۴ بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب ۳۶۲ طرح و در سال ۹۵، ۴۱۴ طرح با بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در استان به بهرهبرداری رسید.
وی با اشاره به افتتاح ۶۰۰ طرح عمرانی در سال ۹۶ خاطرنشان کرد: برای این طرحها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: در سال ۹۷ نیز ۶۸۹ طرح با سرمایهگذاری ۵۸۰ میلیارد تومان در بخشهای خدماتی، آموزشی، فرهنگی، گردشگری، صنعتی، کشاورزی، ورزشی، بهداشتی، مسکونی و زیرساخت در استان افتتاح شد.
نظری همچنین از افتتاح ۵۲۹ طرح عمرانی در استان طی سال ۹۸ خبر داد و گفت: برای اجرای این طرحها ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه شد.
وی به آیینهای بهرهبرداری از طرحهای عمرانی استان با حضور مقامات ارشد کشوری نیز اشاره کرد و گفت: در این قالب نیز ۴۲ طرح با یک هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان اعتبار به بهرهبرداری رسید.
نظری در ادامه به طرحهای قابل افتتاح دهه فجر امسال نیز اشاره و تصریح کرد: ۱۸۳ طرح با اعتبار ۳۸۲ میلیارد تومان در قالب کاربریهای مختلف به بهرهبرداری میرسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از این تعداد، سه طرح با کاربری فرهنگی، مذهبی، سه طرح با کاربری گردشگری، ۱۰ طرح با کاربری آموزشی، ۱۵ طرح با کاربری صنعتی، سه طرح با کاربری ورزشی و هفت طرح با کاربری دامپروری آماده افتتاح شده است.
نظری خاطرنشان کرد: از دیگر طرحهای قابل افتتاح امسال میتوان به ۱۰۲ طرح زیرساختی، ۶ طرح مسکونی، ۲۵ طرح کشاورزی، یک طرح شیلات، هفت طرح بهداشتی، درمانی و یک طرح خدماتی اشاره کرد.
وی از آغاز عملیات ۳۹ طرح عمرانی همزمان با دهه فجر در استان نیز خبر داد و گفت: یک طرح آموزشی، ۲۰ طرح زیرساختی، هفت طرح کشاورزی و یک طرح مسکونی در این ایام کلنگزنی میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است.