به گزارش ایرنا، محمد همتی روز دوشنبه در نشست کمیسیون فرهنگی شورای شهر سمنان با حضور فعالان حوزه میراث فرهنگی و فضای مجازی شهرستان سمنان و شهردار برگزار شد ابراز داشت: شهرداری سمنان فعالیت های زیادی را در حفظ هویت تاریخی شهر انجام داده است و اگر یک دهه پیش این نگاه در مدیریت شهری حاکم بود، در حال حاضر پویایی گردشگری بهتری را در شهر شاهد بودیم.
وی افزود: احیای ماندگار بافت تاریخی با بازگشت زندگی اهالی سمنان به مناطق قدیمی رخ میدهد که رسیدگی به بافت شهری از سوی شهرداری زمینه آن را بیش از پیش فراهم می کند.
رئیس کمیسون فرهنگی شورای اسلامی شهر سمنان با بیان اینکه در ارتقای سطح گردشگری شهر همه باید تلاش کنند افزود: اهالی بازار با بازنگه داشتن واحدهای تجاری خود در تعطیلات نوروز زمینه حضور گردشگر را فراهم می کنند و مردم نیز می توانند با تلاش برای حفظ خانه های قدیمی پدری خود به احیای بافت تاریخی کمک کنند.
همتی گفت: با بی توجهی به بافت تاریخی حاشیه نشینی در شهر گسترش مییابد و زمینه برای آسیب های اجتماعی فراهم می شود و باید برای محله های قدیمی شهر که روزی پرورش دهنده نخبگان امروزی شهر بود برنامهریزی شود.
اعتماد مردم به اولویت شهرداری سمنان در رسیدگی به بافت قدیمی جلب شود
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر سمنان نیز در این نشست گفت: ممکن است بسیاری از شهروندان از شهرداری رسیدگی به موضوعاتی به جز رسیدگی به بافت تاریخی را خواستار باشند و اگر اولویت شهرداری توجه به بافت فرسوده و محله های تاریخی هویتی است باید در اعتمادسازی و ترویج فرهنگ آن تلاش بیشتری کرد.
مجید نظری ابراز داشت: تلاش برای حفظ بافت فرسوده و تاریخی از سوی شهرداری ارزشمند است اما باید نگاهی انتقادی نیز داشت تا بتوان پاسخگوی مردمی بود که خواسته هایی جز رسیدگی به بافت تاریخی دارند.
وی افزود: نشست های هم اندیشی بیشتری باید با فعالان رسانه ای و فضای مجازی از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر سمنان برگزار شود تا علاوه بر ارائه اهدافی که شهرداری دنبال می کند، انتقادات مردمی نیز شنیده شود و اولویتها بر اساس خواسته های مردم صورت پذیرد.
نظری بیان کرد: توسعه فضای سبز شهری در محله هایی که دارای سرانه پایینی در این موضوع هستند در راستای توزیع عدالت اجتماعی نیاز به توجه بیشتری از سوی شهرداری دارد و علاوه بر پرداختن به تملک خانه ها در بافت تاریخی، باید به گسترش فضای سبز در این محله ها نیز توجه شود.
بافت تاریخی به دست مردم شهر احیا میشود
رئیس کمیسون سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر سمنان نیز در این نشست ابراز داشت: بافت تاریخی شهر به دستان مردم شهر احیا می شود و اگر همگان در این راستا تلاش کنند پویایی رخ میدهد.
محمد زحمتکش گفت: با تمام تلاش هایی که برای احیای بافت تاریخی انجام می شود، اما هنوز این روند مطلوب نیست و باور و اعتماد در بین مردم به این موضوع کمرنگ است در حالی که نیاز به مطالبه گری و حفظ میراث فراتر از این سطح است.
وی افزود: بافت تاریخی و بافت فرسوده ۲ موضوع است که باید به تفاوت های آن توجه کرد؛ اگر بافت تاریخی رها شود و دچار تهدید و تخریب شود بافت فرسوده گسترش می یابد.
رئیس کمیسون سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر سمنان خاطر نشان کرد: جریان فکری احیای بافت تاریخی باید در نگاه تک تک شهروندان رخ دهد تا باعث یک فرهنگ سازی بین مردم و تلاش همگانی برای حفظ بافت قدیمی شهر شود.