هرچند سیاستگذاری برای تبادلات تجاری مرزنشینان بیش از یک قرن سابقه دارد، اما دولت دوازدهم، گامهای بلندی برای مدیریت پدیده پیله بری و تبادلات تجاری مرزنشینان برداشته است تا ضمن حذف رانت خواری زمینه برای فعالیت و بهره مندی مرزنشینان از امکانات منطقه محل سکونت آنان فراهم شود.
دولت همچنین سرمایه گذاری های کلانی برای ساماندهی و توسعه فعالیت پایانه مرزی رازی خوی به عنوان تنها مرز ریلی ایران با ترکیه در این مدت داشته و اقدامات موثری برای ساماندهی زیرساخت های پایانه های مرزی انجام داده است، موضوعی که خبرنگاران ایرنا در ادامه سلسله گزارش های جهش تولید در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ بهمن ماه در قالب گزارش های مختلف به آنها پرداخته و جزئیات را برای مخاطبان تشریح کرده اند.
عمرانی روستاها با اولویت مناطق محروم، توسعه کشاورزی با استفاده از روشها و فناوریهای نوین، گازرسانی تا نقطه صفر مرزی، پیشرفت صنعت برق، توسعه زیر ساخت های راه، آبرسانی به روستاها در راستای رونق روستانشینی و گام های اساسی در حوزه انرژی های نوپدید، محور دیگر تولیدات خبری مراکز استانی ایرنا در این بازه زمانی است که سعی شده ثمره تلاش دولتمردان با استناد به شواهد موجود و گفت و گو با کارشناسان و مسوولان مربوطه منتشر شود که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می شود:
آذربایجان غربی
دولت در راستای توسعه تجارت مرزی توانسته اقدامات موثری انجام دهد که در این رابطه مرکز ارومیه با تهیه گزارشی با عنوان صدور ۱۹۰ هزار کارت مرزنشینی، گامی برای تجارت مرزی در آذربایجانغربی به تشریح جزئیات آن پرداخته و در مقدمه آورده است: ساماندهی تجارت مرزی از جمله برنامههای مهم دولت تدبیر و امید بوده است که در این راستا با صدور ۱۹۰ هزار کارت مرزنشینی برای استفاده از ظرفیت مرزنشینان، گام بلندی در راستای توسعه تجارت مرزی در آذربایجان غربی با ۹۶۷ کیلومتر مرز برداشته شده است.
مردادماه سال ۱۳۹۶ بود که بنا به تصمیم هیات وزیران ساماندهی تبادلات مرزی با برچیده شدن بازارچههای غیررسمی مرزی کلید خورد و بازارچههای رسمی مرزی جایگزین آنها شد.
براین اساس افرادی که دارای سابقه سه سال اقامت در فاصله ۲۰ کیلومتری از نقطه صفر مرزی در استانهای غربی و ۵۰ کیلومتری مرزی در استان سیستان و بلوچستان هستند، میتوانند اقدام به واردات کالا کرده و از معافیتهای ویژه مرزنشینان برخوردار شوند.
تلاش دولت تدبیر و امید بر این اساس بوده که هم به مرزنشینان کم بضاعت این فرصت را بدهد تا از شرایط مرزنشینی خود، بهرهمند شوند و هم مانع از تبدیل امتیاز مرزنشینی به یک فرصت برای رانتخواری و ایجاد فضای دلالی شود.
سرمایهگذاری ۳۴۰۰میلیارد ریالی برای توسعه تنها مرز ریلی ایران با اروپا عنوان دیگر گزارش مرکز ارومیه است که از پایانه مرزی خوی و پیش بینی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تسریع در روند ساخت مسیر خوی – رازی نوشته که بر اساس اعلام مسوولان هفت کیلومتر از این جاده اوایل سال آینده به بهره برداری می رسد.
مقدمه مطلب اینگونه آغاز شده است: پایانه مرزی رازی خوی یکی از سه پایانه مرزی ایران با ترکیه در آذربایجان غربی و دارای تنها مسیر ریلی بین ۲ کشور است که با روی کار آمدن دولتهای یازدهم و دوازدهم، امروز گامهای آخر را برای توسعه زیرساختی طی می کند.
آذربایجان غربی از جمله استانهای مرزی کشور است که ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک و ۹ شهرستان مرزی دارد و در این طول بلند مرزی با سه کشور عراق، ترکیه و جمهوری خودمختار نخجوان پنج پایانه مرزی با سهم حدود ۲۳ درصدی از کل پایانه های کشور، در شمال غرب ایران اسلامی قرار دارد.
از این پایانه های مرزی، سه مرز رسمی بین آذربایجان غربی و استان های مرزی ترکیه قرار دارد که تنها مرزهای رسمی کشورمان با ترکیه محسوب شده و مسیرهای پیوندی ایران با اروپا را تشکیل می دهند.
بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه سه مرز رسمی ایران با ترکیه هستند که در نقطه مقابل گوربولاغ استان آغری ترکیه، کاپی کوی استان وان و اسندره استان حکاری ترکیه قرار دارند.
در کنار توجه به توسعه زیرساخت های پایانه های مرزی در بازرگان که بزرگترین مرز زمینی ایران را نیز به نوعی به خود اختصاص میدهد، پایانه مسافری پیشرفته سرو ارومیه چند هفته پیش به بهره برداری رسید و پایانه مرزی رازی خوی نیز در مسیر بهبود وضعیت قرار دارد.
در گذشته از نظر مسیرهای دسترسی و زیرساخت های پایانه ای، وضعیت خوبی نداشت ولی با توجه ویژه دولت تدبیر و امید، روند بهبود وضعیت این مرز با سرعت در دستور کار قرار دارد.
هزینه ۷ هزار میلیارد ریالی دولت برای توسعه روستاهای آذربایجانغربی عنوان گزارش دیگری از مرکز ارومیه است که در آن آمده است: دولت تدبیر و امید طی هفت سال گذشته با هزینه هفت هزار میلیارد ریالی طلسم توسعه روستایی آذربایجانغربی را با رشد ۵۰ درصدی خدمات رسانی در بسیاری از بخشها شکسته که این امر، بارقه امید را در دل روستاییان روشن کرده است.
از آنجایی که مهمترین کار دولتها، توسعه زیرساختی برای تمامی بخشهای مختلف است، این امر طی هفت سال گذشته فعالیت دولت تدبیر و امید در عمل به کار گرفته شد تا روستاها نیز پا به پای مناطق شهری روز به روز مسیر پیشرفت را با توسعه زیرساختی و خدمترسانی نهادهای مختلف طی کنند.
توجه دولت تدبیر و امید به توسعه به خصوص در مناطق دورافتاده، برکتهای بسیاری برای کشور به خصوص روستاییان به ارمغان آورده که ایجاد تحول در امکانات زیرساختی آبادیهای کوچک و بزرگ و دور و نزدیک این سرزمین از جمله آنهاست؛ شبکهای که زیربنای توسعه روستایی و تامینکننده رفاه ساکنان این مناطق است.
فعالیتهای عمران روستایی با هدف ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها و تامین عادلانه امکانات و هدایت فیزیکی جهت ارتقای شرایط زیست محیطی و بهبود چشم انداز آتی نقاط روستایی در سراسر کشور به انجام میرسند.
از جمله اقدامات انجام شده در راستای توسعه روستاهای آذربایجانغربی، تامین برق تقریبا همه روستاهای آذربایجان غربی، از ۲۰ خانوار تا حتی زیر ۱۰ خانوار، بهبود وضعیت ساخت و سازهای روستایی و توسعه امکاناتی نظیر گازرسانی روستایی است.
خراسان رضوی
نگاهی به مهمترین طرحهای به ثمر نشسته در خراسان رضوی عنوان گزارشی است از مرکز مشهد که به دستاوردهای دولت در زمینه ساماندهی حاشیه شهر مشهد، احداث بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی، توسعه زیرساخت های حمل و نقل، افتتاح چهار سد بزرگ و کارخانه های تولیدی و رشد سامانه های نوین آبیاری اشاره کرده است.
در بخشی از این گزارش می خوانیم: در هفت سال گذشته اقدامات وسیعی در حوزههای مختلف آموزشی، اجتماعی و اقتصادی در خراسان رضوی انجام شده که علاوه بر بهرهمندی شهروندان از خدمات بهتر، از شمار مناطق محروم استان کاسته شده است.
دولت تدبیر و امید ظرف هشت سال فعالیت خود با هدف ارتقای شاخصهای توسعه در خراسان رضوی هزاران طرح را در جای جای این استان به ثمر رسانده که در این نوشتار به مهمترین طرح های بزرگ اجرا شده یا در دست اجرا اشاره شده است.
خراسان جنوبی
توسعه کشاورزی با استفاده از روشها و فناوریهای نوین در استان خراسان جنوبی با دارا بودن ظرفیتهای فراوان در بخش کشاورزی از دستاوردهای دولت در سالهای اخیر بوده که از جمله با اجرای سامانههای آبیاری نوین در یک سوم اراضی مستعد استان به ثمر نشسته است.
خبرنگار ایرنا در بیرجند در گزارشی با عنوان اجرای سامانههای آبیاری نوین در یک سوم اراضی مستعد خراسان جنوبی به این موضوع اشاره کرده و آورده است: با توجه به کمبود نزولات آسمانی در خراسان جنوبی و توزیع نامناسب زمانی و مکانی بارشها، همچنین بروز خشکسالیهای متوالی در ۲ دهه اخیر، ضرورت تبدیل روشهای آبیاری سنتی به روشهای نوین بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
خراسان جنوبی با مساحت بیش از ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع و شرایط اقلیمی متنوع، سومین استان پهناور کشور پس از سیستان و بلوچستان و کرمان به شمار میرود و از نظر جمعیت بیست و هشتمین استان است در حالی که وابسته به منابع آب زیرزمینی بوده و میزان اضافه برداشت آب در استان حدود ۱۳۴ میلیون متر مکعب گزارش شده است.
بنابراین توسعه بخش کشاورزی و افزایش تولید محصولات با رویکرد بهینهسازی مصرف آب در این بخش از مهمترین اهدافی بوده که در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای حوزه اقتصادی استان خراسان جنوبی دنبال شده است.
اجرای سامانههای آبیاری نوین یکی از اقدامات اجرایی در این زمینه است که از سال ۷۲ در خراسان جنوبی آغاز شد اما تا سال ۹۵ کشاورزان استقبال چندانی نداشتند و منابع استان نیز بسیار محدود بود.
بنابر آمار رسمی حدود ۹۰ درصد طرحهای آبیاری نوین استان خراسان جنوبی در سالهای اخیر اجرا شده است به گونهای که سال ۹۵ یک هزار و ۵۲۵ هکتار، سال ۹۶ حدود هفت هزار و ۲۹ هکتار و سال ۹۷، هفت هزار و ۴۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان مجهز به سامانه آبیاری نوین شد.
این رشد جهشی در سال گذشته و امسال نیز تداوم داشته و از سال ۹۳ تاکنون بیش از ۳۳۶ میلیارد و ۱۶۴ میلیون تومان اعتبار برای اجرای سامانههای آبیاری نوین در استان خراسان جنوبی تصویب شد که ۱۹۲ میلیارد و ۴۵۹ میلیون تومان تخصیص داده شده است.
از خراسان جنوبی گزارش دیگری با عنوان ۳ هزار کیلومتر گازرسانی تا نقطه صفر مرزی منتشر شده که به اقدامات دولت در رابطه با گازرسانی به نقاط مختلف این استان پرداخته است.
گزارش با این مقدمه آغاز شده است: گازرسانی به روستاهای خراسان جنوبی در سالهای اخیر رشد جهشی داشته و از این جهت نیز دارای اهمیت است که گاز مورد استفاده ۲۹ هزار خانوار در ۴۱۹ روستای مرزی استان، مسیر سه هزار کیلومتری را از عسلویه طی میکند.
۱۳ سال پیش اولین خط انتقال گاز سی ان اجی، از سنگ بست در حوالی مشهد مقدس آغاز شد و پس از گذشتن از شهرهای فریمان، رشتخوار، نوده پشنگ و قاین به بیرجند آمد.
شهر بیرجند مرکز استان سال ۸۷ به شبکه گاز طبیعی متصل شد و این تازه شروع گازرسانی در شهرها و روستاهای استان پهناور خراسان جنوبی بود به گونهای که ابتدای دولت یازدهم فقط ۵۸ روستای خراسان جنوبی گازرسانی شده بود و در زمان حاضر با احتساب پروژههای دهه فجر امسال این عدد به هزار و ۳۱۳ روستا رسیده است.
گازرسانی به روستاهای بالای ٢٠ خانوار کشور با هدف محرومیتزدایی، افزایش رفاه عمومی، جلوگیری از مهاجرت به شهرها و اشتغالزایی در دولت تدبیر و امید به عنوان یکی از برنامههای راهبردی وزارت نفت در دستور کار قرار گرفت و این روند در خراسان جنوبی به ویژه طی سه سال اخیر جهش قابل توجهی داشته است.
اکنون با احتساب جمعیت روستایی و شهری، ۹۷ درصد جمعیت استان خراسان جنوبی از نعمت گاز برخوردارند و هیچ شهر بدون گاز در این استان وجود ندارد.
سمنان
سرمایهگذاری ۶.۵ هزار میلیارد ریالی از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید تاکنون، در حوزه توسعه زیرساختهای توزیع برق استان سمنان با وجود اعمال تحریمهای ظالمانه و فراهم نبودن دسترسی سهل به فناوریهای روز، شاهکار دولت یازدهم و دوازدهم در توسعه استان است که در این رابطه می توانید گزارش مرکز سمنان با عنوان توسعه صنعت برق روشنایی بخش پیشرفت استان سمنان را بخوانید.
در مقدمه گزارش آمده است: برق از مهمترین صنعتهای زیرساختی هر کشور محسوب میشود که جمهوری اسلامی ایران در این صنعت جزو کشورهای سرآمد است و سمنان نیز یکی از استان های موفق و پیشرو در حوزه صنعت برق کشور محسوب میشود.
برق روشنابخش و اساس توسعه هر منطقه است و اکنون به برکت انقلاب اسلامی و تلاشهای دولت تدبیر و امید ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستایی استان سمنان از نعمت برق برخوردار هستند.
براساس آمار، حدود یکهزار و ۸۴۰ پروانه بهرهبرداری واحدهای صنعتی و معدنی با سرمایهگذاری حدود ۷۶ هزار میلیارد ریال و اشتغال برای بیش از ۶۸ هزار و ۸۰۰ نفر، در استان سمنان وجود دارد و این تعداد واحد صنعتی در استان نشان از تلاش دولتمردان در تامین زیرساختها مانند برق است.
اجرای طرح برق امید از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر وامید و خدمتی بزرگ به مردم کشور و استان سمنان محسوب میشود که نقشی مهم در مدیریت مصرف دارد.
از سمنان همچنین می توانید گزارش دیگری با عنوان کشاورزی استان سمنان گام به گام در مسیر کاهش مصرف آب را بخوانید که در آن اشاره شده است: استان سمنان با مدیریت مصرف و افزایش بهرهوری آب در بخش کشاورزی به دنبال عمل به تعهدات خود به وزارت نیرو برای کمک به تامین منابع آبی است و در این مسیر از راهبردهای علمی و کاربردی بهره میگیرد.
این استان با مشکل جدی کم آبی مواجه است و به باور کارشناسان مدیریت مصرف در بخش کشاورزی نقشی مهم در جبران کم آبی دارد و برای تحقق این راهبرد مسوولان امر در کنار کشاورزان گام به گام در تلاش برای کاهش و مدیریت مصرف آب و در مقابل افزایش بهرهوری و تولید محصول هستند.
کاهش ۷۰ درصدی وسعت کشت جالیز که نسبت به کشتهای دیگر آببر است ، یکی از ارزشمندترین اقدامات در استان سمنان برای مدیریت مصرف آب است و البته مسوولان استان در کنار کاهش مصرف آب، به افزایش بهرهوری در کشاورزی نیز توجه ویژه دارند و توسعه کشت گیاهان دارویی و کشت کمآبر به جای کشت جالیز از موثرترین و اصولیترین راهبردها است که اتخاذ کردهاند.
براساس آمار در استان سمنان سالانه حدود یک میلیارد و ۲۴۸میلیون مترمکعب آب تولید می شود که هفت درصد از آن در بخش خانگی، ۸۸.۹ درصد در بخش کشاورزی و بقیه در بخش صنعت مصرف می شود.
براساس گزارشها از۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان سمنان تا قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم فقط ۱۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده بود و اکنون با تلاش مضاعف این دولت، در بیش از ۳۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان سامانه نوین آبیاری اجرا شده است.
کردستان
راههای سقز در انتظار توسعه عنوان گزارش مرکز سنندج است که در آن به مطالبات مردم کردستان برای توسعه زیرساخت های راه در تمامی شهرستان های این استان اشاره کرده و ان را از مهمترین اقدامات دولت در این رابطه ذکر کرده است .
در بخشی از این مطلب می خوانیم: راه های ارتباطی شهرستان سقز به دلیل موقیت جغرافیایی و عدم احداث بزرگراه در روزهای پرترافیک سال شاهد اتفاقات ناگوار است ولی با اجرای کریدور شمال به جنوب تا حدود زیادی این وضعیت بهبود یافته و با تامین اعتبارات لازم توسعهو ارتقای جادهها نسبت به چند سال اخیر سرعت بیشتری گرفته است.
جاده های منتهی به شهر سقز پر پیج و خم و گاهی به ویژه هنگام بارش برف صعب العبور است و همین مسئله باعث تصادفات بیش از حد، زمان بر بودن سفر و کلافه شدن مسافران میشود اما در چند سال گذشته دولت برای بهبود وضعیت راه های ارتباطی این شهر دست به آسفالت چندین کیلومتر راه ارتباطی همچون مسیر سقز - مریوان، سقز - دیواندره، سقز - بانه و همچنین سقز به سمت بوکان، ساخت پل آدینان در مسیر سقز به دیواندره، زده است.
اکنون در بیشتر این محورها عملیات ساخت راهها در جریان است و با این شرایط و پیشرفت فیزیکی مناسب انتظارات چندین ساله کردستانی ها برای برخورداری از راه مناسب و استاندارد برآورده میشود.
در چند سال گذشته عملیات ساخت بزرگراه در چهار قطعه اصلی برای این محور تدارک دیده شده است که این مسیر هم دارای پیشرفت فیزیکی مناسبی است و این امید وجود دارد به یکی از بهترین جاده های استان تبدیل شود.
این مسیر هم در زمان دولت تدبیر و امید و با چاره اندیشی مسوولان از وضعیت بهتری برخوردار شده است چراکه در سالیان گذشته قطعه های از این مسیر هنوز آسفالت نشده بود ولی با همت مسوولان و تامین اعتبارات لازم، مسیر به تمامی آسفالت شده است.
روستاهای کردستان بر مدار توسعه عنوان گزارش دیگری از این مرکز است که به شتاب خدمات رسانی دولت به روستاهای کردستان اشاره و مهمترین اقدامات عمرانی، اقتصادی و بهداشتی را تشریح کرده است.
در بخشی از این مطلب آمده است: خدمات رسانی به روستاهای کردستان در چند سال گذشته شتاب بیشتری به خود گرفت و اهالی روستاهای این استان ضمن برخورداری از گاز، جاده، مدرسه، بهداشت و برق، دیگر تنها به این نعمتها قانع نیستند بلکه توسعه زیرساختها و اشتغال پایدار علاوه بر کشاورزی و دامداری را مطالبه میکنند.
در زمان حاضر از یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه در کردستان، یک هزار و ۵۴۲ روستا دارای شبکه لولهکشی آب هستند و یک هزار و ۱۱ روستا نیز تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب این استان قرار دارند.
در حوزه آب و فاضلاب کارهای خوبی در کردستان صورت گرفته و از یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه کردستان در حال حاضر تنها آب شرب ۹۴ روستای استان از طریق سیار و با تانکر تامین میشود.
از این تعداد، ۴۵ روستا بدلیل کمبود آب چاههای داخلی و ۴۹ روستای دیگر بخاطر غیرقابل شرب بودن آب چاههای موجود در روستا، آب شرب بهداشتی و سالم به صورت سیار توسط شرکت آبفا تامین با تانکر در دسترس مردم قرار میگیرد.
جمعیت روستایی برخوردار از آب سالم در کردستان در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید، ۷۰.۴ درصد بود که اکنون به ۷۸.۸۸ درصد افزایش یافته و نشان از رشدی ۸.۴۸ درصد دارد.
کهگیلویه و بویراحمد
همت دولت دوازدهم برای اتمام طرح ملی پاتاوه دهدشت عنوان گزارشی از مرکز یاسوج است که در مقدمه آن آمده است: طرح ملی پاتاوه دهدشت به عنوان شریان حیاتی و تحول آفرین در خطه جنوب کشور سال ۱۳۷۳ کلید خورد اما روند اجرای آن، کند پیش رفت تا اینکه در دولت دوازدهم به عنوان یک طرح مهم دیده شد و دولتمردان آستین همت را برای اتمام آن بالا زده اند.
مسیر اصلی پاتاوه - دهدشت به طول ۱۳۶ کیلومتر در ادامه محور اصلی شهرضا - یاسوج، بخشی از کریدور اتصال مرکز کشور به جنوب و در واقع اتصال دهنده بخشی از مرکز کشور از استان اصفهان به بنادر جنوبی در زمان کمتری است.
طرح ملی جاده پاتاوه – دهدشت یکی از طرح های اولویت دار و محور اصلی توسعه برای خروج کهگیلویه و بویراحمد از بن بست محسوب می شود.
ساخت جاده ملی پاتاوه به دهدشت در سفر سال ۱۳۷۳رهبر معظم انقلاب به کهگیلویه و بویراحمد مصوب و یک سال بعد عملیات اجرایی آن آغاز شد، با این حال ۲۵ سال از شروع عملیات احداث این جاده مهم می گذرد و همه چشم انتظار افتتاح آن هستند.
این طرح ملی به دلیل طولانی شدن روند اجرای آن در سال های گذشته به یک مطالبه مردمی و عمومی مبدل شده است.
چهار دولت در این مدت دنباله دار تلاش کرده اند که جاده پاتاوه به دهدشت را به پایان برسانند اما روند کند اجرای آن مردم استان را به ستوه آورده است اما در دولت دوازدهم نگاه ویژه ای به این طرح شده است.
با رویکرد دولت، طرح ملی پاتاوه به دهدشت جزو ۳۳ طرح مهم جهش تولید کهگیلویه و بویراحمد آورده شده و عزم مسئولان برای تکمیل آن جدی است.
تلاش دولت برای توسعه روستاهای دهستان بی بی حکیمه در گچساران عنوان گزارش دیگری از خبرنگاران ایرنا در کهگیلویه و بویراحمد است که به تلاش های دولت در اجرای طرح هایی مانند احداث مجتمع گردشگری بی بی حکیمه(س)، ساخت جاده گچساران به باباکلان،آبرسانی به ۵۵۰ هکتار زمین کشاورزی در گچساران اشاره دارد.
در این گزارش می خوانیم: در حالی که تا پیش از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید مردم دهستان بی بی حکیمه در نزدیکی تاسیسات نفتی گچساران همواره از نبود کمترین امکانات اولیه گلایه داشتند اما به همت مسوولان محلی و کشوری در سال های اخیر برای دگرگونی امکانات زندگی مردم همت شد.
براساس برخی برآوردها پس از خدمات انجام شده در سال های اخیر تعداد ساکنان این روستا که پیش از این ۵۰ خانوار بود به ۱۰۰ خانوار رسیده و به دلیل ثبت نشدن جمعیت جدید اعتبار براساس جمعیت پیشین به روستا تعلق می گیرد و نیاز است تا میزان بودجه خدمات رسانی به روستاهای دهستان بی بی حکیمه افزایش یابد.
اهالی این روستاها با یادآوری عقب ماندگی های روستاهای دهستان بی بی حکیمه و نبودن هیچ گونه امکانات رفاهی تا همین چند سال پیش تاکید کردند اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم خدمات خوبی سال های اخیر در این خطه صورت گرفته است اما مشکل اشتغال جوانان هنوز به قوت خود باقی است.
آنان گازرسانی به روستای باباکلان در دولت تدبیر و امید که پیش از این با توجه به وضعیت کوهستانی،سخت گذر بودن منطقه و هزینه های زیاد غیرممکن اعلام شده بود را شاه بیت غزل طرح های اجرا شده سال های اخیر می دانند.
ایجاد روشنایی، تکمیل طرح در دست اجرای جاده دوگنبدان به باباکلان،انجام برق رسانی برای پمپاژهای کشاورزی و سرمایه گذاری جهت توسعه صنعت گردشگری از در خواست های اهالی این منطقه بود.
گیلان
آبرسانی به ۱۳۷ آبادی گیلان امید برای ماندگاری روستانشینان عنوان گزارشی است از شرایط روستاها در یکی از استان های شمالی کشور و امکانات موجود و اقدامات دولت برای رونق روستانشینان که خبرنگار ایرنا در رشت به تشریح جزئیات این موضوعات در گفت و گو با مسوولان پرداخته است.
در بخشی از این گزارش آمده است: آب شرب سالم یکی از نیازهای مهم روستانشینان و نه تنها عاملی برای سکونت آنان در گیلان که اقدامی برای کمک به تامین و تضمین سلامت جمعیت و پیشگیری از بیماری ها است .
گیلان دارای ۵۴ رشته رودخانه اصلی است که از جمله می توان به سفیدرود، آستارا چای ، گرکان رود ، ماسوله رودخان، پل رود و شلمان رود اشاره کرد که ویژگی آن ها به غیر از سفیدرود شامل داشتن مسیری کوتاه، پر شیب، دره های عمیق در دامنه کوه ها، حوضه آبگیر پوشیده از جنگل و تاثیرات زیاد در میزان آبدهی روزانه می باشد.
در استان گیلان برای تامین آب مصارف مختلف در استان ، سدهای متعددی از جمله سد مخزنی سفیدرود، سد انحرافی سنگر، سد انحرافی پسیخان، سد انحرافی تاریک، سد انحرافی گله رود احداث شده که سد شهر بیجار نیز به جمع آنها پیوسته است . بزرگ ترین سد استان، سد مخزنی سفیدرود در سال ۱۳۴۱ به بهره برداری رسیده است.
منابع آب زیرزمینی در گیلان وضعیت مطلوبی دارد، به گونه ای که تعدد رودها و تغذیه مناسب آن ها از بستر رودهای اصلی و فرعی، بالا بودن میزان بارش به
دولت تدبیر و امید نیز از زمان استقرار خود طرح های مختلف آبرسانی را در گیلان اجرا کرده است و شاخص های رشد و توسعه استان گیلان بیانگر افزایش ۹ درصدی تعداد روستاهای تحت پوشش در بخش آبرسانی از آغاز به کار دولت یازدهم تا کنون است و تعداد روستاهای تحت پوشش از یک هزار و ۵۷۵ روستا به یک هزار و ۷۱۳ روستا رسیده و بهسازی تأسیسات آب آشامیدنی ۵۶ درصد رشد داشته است.
در این مدت همچنین احداث خطوط انتقال آب نیز با رشد ۴۵ درصدی از دو هزار و ۸۵۶ کیلومتر، به چهار هزار و ۱۵۲ کیلومتر رسیده است.
تا پایان سال ۹۱ ؛ تعداد یکهزار و ۴۴۰ روستا از آب شرب برخوردار بودند که در هفت سال گذشته به ۱۳۷ روستای دیگر نیز آبرسانی شد و در طول فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم با وجود تمامی فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم ها، شاهد جهش چشمگیری در حوزه آبرسانی به روستاهای استان بودیم.
مازندران
عبور بزرگترین مجموعه فرهنگی مازندران از سایه سنگین توقف عنوان گزارشی است از مرکز ساری که با محوریت تالار مرکزی ساری به عنوان بزرگترین تالار فرهنگی و هنری شمال کشور تهیه شده که با وجود وعده ساخت سه ساله ، این پروژه ۱۳ سال راکد باقی مانده بود تا اینکه در دولت تدبیر و امید قفل این تاخیر بازگشایی شد.
در این مطلب می خوانیم: مجموعه فرهنگی هنری ساری که با عنوان "تالار مرکزی " خطاب می شود در سال ۱۳۸۶ با هدف تامین فضای مناسب برای انجام فعالیت های مهم فرهنگی هنری استانی و ملی و نیز فراهم کردن فضا برای فعالیت هنرمندان کلنگ زنی شد و در همان زمان بنا بر این بود که این پروژه با توجه به اولویت دار بودنش در مدت سه سال آماده بهره برداری شود .
اما این پروژه فرهنگی در ۶ سال نخست تا قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم تنها حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و اکنون این پروژه با اقدامات خوبی که در دولت یازدهم و دوازدهم در آن انجام شده است به پیشرفت فیزیکی بیشتر از ۹۰ درصد رسیده است که بنا به اعلام مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اردیبهشت سال ۱۴۰۰ آماده بهرهبرداری خواهد بود.
این پروژه با فضایی به وسعت ۱۳ هزار متر مربع در بلوار طبرستانی در نزدیکی دانشکده امام محمد باقر (ع) قرار دارد که دارای بخش های مختلف برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری است. بخش هایی نظیر تالارهای موسیقی ، سالن های همایش ، نگارخانه و سالن کودکان که می تواند تامین کننده نیاز هنرمندان استان باشد .
مرکزی
غروب تحریمها با طلوع پنلهای خورشیدی در خمین عنوان گزارشی از مرکز خمین است که به مهمترین اقدامات دولت در راستای جهش تولید در حوزه انرژی های نوپدید پرداخته و نوشته است: ادبیات تاریخ انقلاب اسلامی ایران همواره با کلید واژه تحریم آشناست و در چنین شرایطی بهره گیری بهینه از ظرفیتهای داخلی به ویژه جهش تولید در حوزه انرژیهای نوپدید میتواند افقی جدید برای برون رفت از تنگناههای اقتصادی ترسیم کند.
شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی با توجه به ظرفیتهای حوزه کشاورزی و خدمات در شمار مناطق کمتر توسعه یافته کشور قرار گرفته و در این راستا برای افزایش سرمایه گذاری، مشوق اقتصادی ویژهای از سوی دولت در این خطه پیش بینی شده است.
در سالهای اخیر به دلیل کاهش بارندگی و بی رونق شدن کشاورزی و مهاجرت ساکنان روستا به شهر، افزایش دانش آموختگان مراکز دانشگاهی و افزایش جمعیت، پدیدآورنده موجی از بیکاری در این خطه شد تا جایی که خمین در نرخ بیکاری، رتبه دوم استان را پس از اراک به خود اختصاص داده و حل این معضل همواره دغدغه مهم مسئولان بوده است.
دولت یازدهم برای برون رفت زادگاه امام راحل از معضل بیکاری و جلوگیری از مهاجرت دانشآموختگان جوان، از تدبیر رشد صنعتی خمین استفاده کرد.
امتیاز معافیت مالیاتی صنعتی برای رهایی خمین از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی زمینه سرمایه گذاری در این شهرستان را شتاب بخشید.
دولت یازدهم خمین را در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت مالیاتی قرار داد و این مزیت با استقبال بالای صنعتگران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این شهرستان مواجه شد.
یکی از این صنایعی که در زادگاه امام راحل ایجاد شد، تولید پنل های خورشیدی در ناحیه صنعتی شهید سعیدی روستای شهابیه از توابع این شهرستان است.
موضوع انرژی خورشیدی روز به روز در دنیا اقتصادیتر میشود و با توجه به اهمیت آن برای کشاورزی و آبیاری، این مزیت بالقوه میتواند در حوزه جهش تولید مثمر ثمر باشد.