محمد محمدی قیداری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رتبه نشان از پیگیری و اهتمام بهزیستی استان در اطلاع رسانی و طرح مشکلات افراد دارای معلولیت در خصوص مناسب سازی معابر، اماکن عمومی، محیطهای شهری و ساختمانهای اداری و برطرف کردن مشکلات و معضلات موجود در زمینه دسترسی به معابر و اماکن عمومی برای تسهیل تردد این افراد است.
وی اضافه کرد: بر این اساس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور در خصوص پیگیری بهزیستی استان زنجان در ایجاد سیستم یکپارچه شهری با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی GIS "جی آی اس" و تهیه بانک جامع اطلاعات مکان ها و مکان های نیازمند مناسب سازی و برخی معابر و اماکن عمومی برای استفاده افراد کم توان جسمی و حرکتی شهر زنجان توسط شهرداری تقدیر کرد.
این مسوول ادامه داد: هم اکنون در استان معابر وساختمان های عمومی ۳۷معبر اصلی شهر شامل هفت هزار و ۵۰۰ نقطه که قابل استفاده برای افراد دارای معلولیت و کم توان نیست شناسایی و نشان گذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه مناسب سازی یک پیشنهاد نیست، بلکه الزام قانون است، اظهار داشت: ارزیابی شاخص های مناسب سازی در جشنواره شهید رجایی ، ارزیابی و تحلیل دقیق و واقعی از میزان دسترسی افراد جامعه از جمله معلولین، جانبازان و سالمندان به اماکن عمومی، فضاها و خدمات شهری انجام می گیرد که خوشبختانه در طی سال های گذشته و با همکاری جمعی و همت عمومی نهادهای تاثیرگذار، فرهنگ مناسب سازی در استان زنجان نهادینه شده است.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: در ارزیابی ادارات و دستگاه های دولتی، تیم های ارزیاب، شاخص های مناسب سازی دستگاه های اجرایی در خصوص آسانسور، ورودی ها، سرویس های بهداشتی و سطح های شیب دار را برای استفاده تمامی ارباب رجوع به ویژه افراد دارای معلولیت و سالمندان را بررسی می کنند.
وی خاطر نشان کرد: پس از اتمام فرایند ارزیابی، نتایج در سامانه "تسما" سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بارگذاری می شود تا در ارزیابی کلی دستگاه های اجرایی استان در جشنواره شهید رجایی لحاظ شود.