تهران- ایرنا- «سوسن بقا شانجانی» هنرمند فعال در حوزه طراحی لباس تئاتر که آخرین اثر او همراهی با گروه طراحی لباس نمایش «گرگاس‌ها یا روز به خیر آقای وزیر» اثر حمیدرضا نعیمی از آثار حاضر در سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر بود به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

سوسن بقا شانجانی هنرمند فعال در حوزه طراحی لباس ظهر روز یکشنبه (۱۲ بهمن ماه) در سن ۳۵ سالگی در منزل شخصی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

سوسن بقا شانجانی فارغ‌التحصیل رشته طراحی لباس از دانشگاه هنر و معماری بود و سابقه همکاری در گروه طراحی لباس در نمایش‌های مارلون براندو، خرچنگ خانگی»، جتسیمانی، این یک اعتراف است و دستیاری طراح لباس نمایش گرگاس‌ها یا روز به خیر آقای وزیر به کارگردانی حمیدرضا نعیمی را که این روزها در قالب سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه است، در سابقه کاری خود دارد.

دبیرخانه جشنواره تئاتر و اهالی تئاتر درگذشت این هنرمند جوان را به خانواده تئاتر و اهالی نمایش حاضر در سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر تسلیت گفته‌اند. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا نیز ضمن تسلیت این ضایعه تلخ در بطن روزهای برگزاری سی‌ونهمین جشنواره ئاتر فجر برای این هنرمند جوان غفران و رحمت الهی را خواستار است.

به گزارش ایرنا، جشنواره تئاتر فجر به‌عنوان مهم‌ترین رویداد رقابتی و جشنواره‌ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب‌دهنده‌ آینه تمام‌نمای هنر انقلاب در ایام یوم‌الله دهه فجر امسال (۱۳۹۹) در شرایط سی‌ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می‌گذارد که شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور مختصات برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری به‌ویژه در عرصه تئاتر را با شرایط بسیار ویژه‌ای مواجه کرده است.

تعطیلی فعالیت‌های نمایشی به‌ویژه تماشاخانه‌ها و سالن‌های میزبان آثار نمایشی از یک‌سو و ازسوی دیگر برگزاری بخش اعظم این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی‌های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین دو محور «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن‌ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر ۵۰ درصدی نمایش‌ها، سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به یکی از معدود رویداد عرصه هنری کشور در قالب جشنواره‌های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم‌تئاتر) به‌عنوان دو ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ اختصاص بخش «سرباز انقلاب» به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری‌زاده باعث شده‌است که این رویداد بعد از مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بن‌مایه‌های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره می‌توان به بخش «نمایش‌های میدانی و  خیابانی»، «بخش دیگر گونه‌های اجرا»، «بخش رقابتی آثار صحنه‌ای»، «بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره‌های استانی» و«بخش رقابتی نمایشنامه‌نویسی» اشاره کرد.

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه در تهران در حال برگزاری است.