گرگان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت که علت افزایش مستمر مبتلایان به کرونا در بندرگز و ماندگاری طولانی مدت این شهرستان در وضعیت قرمز و نارنجی شیوع ویروس همچنان نامشخص است.

عبدالرضا فاضل روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: شهرستان بندرگز در همه سه دوره شیوع کرونا در شرایط شکننده و پرخطر قرار داشت که با گذشت یکسال از شیوع این ویروس همچنان از علت آن بی خبریم.

وی بیان کرد: ممکن است همجواری با مازندران و تردد زیاد اهالی بندرگز به این استان عامل شرایط شکننده شیوع کرونا در این شهرستان باشد اما نمی توان با قطعیت در مورد آن اظهار نظر کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان افزود: دلایل بالا بودن آمار بالای کرونا در بندرگز مورد بررسی قرار گرفته اما موفق به یافتن دلیل آن نشدیم.

فاضل ادامه داد: در روزهای اخیر هم روند شیوع و ابتلا به کرونا در بندرگز رو به افزایش است و از شاخص چهار درصد ابتلا به ازای هر صد هزار نفر در هفته گذشته به ۵.۸ درصد در روزهای اخیر رسید.

وی ضعف مدیریت و نداشتن برنامه برای کنترل ویروس کرونا را رد کرد و گفت: برگزاری مجالس عزا و دورهمی خانوادگی از دیگر دلایل احتمالی افزایش مبتلایان کرونا در بندرگز است.

وی عادی انگاری را در افزایش تعداد بیماران کرونایی در گلستان موثر دانست و گفت: به دلیل طولانی شدن دوره سوم شیوع بیماری کووید ۱۹ و کم‌شدن سطح رعایت شیوه نامه های بهداشتی، روند ابتلا به کرونا در استان تقریبا ثابت با شیب صعودی اندک است.

به گفته دکتر فاضل در حال حاضر ۳۹۲ بیمار کرونایی در مراکز درمانی گلستان بستری هستند که حال ۲۸ نفر از آنان وخیم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد مبتلایان کرونا در استان بیش از ۳۰ سال و حدود ۷۰ درصد فوت شدگان بیش از ۶۰ سال سن داشتند که اغلب آنان دارای بیماری زمینه‌ای بودند.

وی گفت: همچنین ۲۴.۵ درصد از فوت شدگان کرونا در گلستان در رده سنی ۴۰ تا ۶۰ سال و ۵۴ درصد آنان مرد بودند.

فاضل اظهار داشت: از اول اسفند ماه سال گذشته تاکنون ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر به علت ابتلا به کرونا در گلستان بستری شده و در این مدت ۲ هزار و ۱۵۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت که آمار و اطلاعاتی از تعداد کل مبتلایان به کرونا در استان در اختیار ندارد.

وی در ادامه به طرح های این دانشگاه در دهه فجر اشاره کرد و گفت: بهره‌برداری از بیمارستان ۶۴ تختخوابی مراوه‌تپه، بهره‌برداری از مرکز آنژیوگرافی بیمارستان پیامبر اعظم (ص) و بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان شهدا گنبدکاووس، تبدیل بیمارستان آل‌جلیل آق‌قلا به مرکز آموزشی - درمانی، راه‌اندازی ۶ دستگاه سی‌تی اسکن، افتتاح هشت خانه بهداشت روستای، بهره‌برداری از سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ، راه‌اندازی مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی در یکی از روستاهای آق‌قلا و راه اندازی ۱۳ دستگاه تانک اکسیژن و اکسیژن ساز از جمله طرح های بهره برداری دانشگاه علوم پزشکی گلستان در دهه فجر است.

وی همچنین گفت که از زمان شیوع کرونا درآمد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی گلستان ۵۰ درصد کاهش یافت.

وی ادامه داد: راه اندازی و تجهیز دانشکده دندان‌پزشکی در فضایی به مساحت ۶ هزار و ۸۰۰ مترمربع با ۳۰ میلیارد ریال اعتبار، آغاز به کار ساخت بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی گرگان و تبدیل آن به بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی پس از ۱۱ سال توقف پروژه با تخصیص ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار و ساخت بیمارستان در شهرهای مراوه‌تپه، رامیان، گمیشان و گالیکش با مجموع هزار تخت بخشی از خدمات ارائه شده به مردم گلستان در شرایط شیوع کرونا بود.