محمد جواد ساعدی روز دوشنبه در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی افزود: نهادههای دامی (ذرت، کنجاله سویا، گندم، جو) در قیمت تمام شده تولید مواد پروتئینی مانند گوشت تاثیرگذار است و این مهم ضرورت نظارت بر عرضه این نهادهها در بازار را بیشتر میکند.
کارشناس مسوول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مقایسه قیمت کالا در ۱۱ بهمن ماه نسبت به ۱۱ دی ماه نشان میدهد متوسط افزایش قیمت بین ۱۲ قلم کالا در حوزه مواد غذایی در این استان ۱۲.۸ درصد و متوسط کاهش قیمت در یک قلم کالا در گروه مواد غذایی ۱۸.۲ درصد بوده است.
عباس خزائی افزود: در این مدت متوسط افزایش قیمت چهار قلم از گروه نهادههای دامی در استان ۱۱.۶ درصد، متوسط افزایش قیمت ۶ قلم کالا در گروه مواد پروتئینی (جوجه یکروزه گوشتی، گوشت مرغ، گوشت گوسفندی، گوشت گوساله، بره زنده، لاشه گوشت گوسفندی) ۱۵.۱ درصد و متوسط کاهش قیمت در یک قلم کالا (تخم مرغ) در گروه مواد پروتئینی ۲۰.۹ درصد بوده است.
وی ادامه داد: متوسط افزایش قیمت کالا در گروه آهن آلات در یک قلم کالا هفت درصد و متوسط کاهش قیمت در بین هفت قلم کالا در این گروه ۸.۲ درصد است.
کارشناس مسوول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، قیمت جوجه یکروزه، مرغ زنده، گوشت گرم مرغ، گوساله زنده و گوشت گوساله را در این استان از میانگین قیمت کشوری این کالاها بیشتر دانست.
مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد نیز در این نشست با اشاره به عملکرد سامانه توزیع کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار اتاق اصناف گفت: این سامانه از حدود ۲۰ روز قبل فعالیت خود را آغاز کرده و هم اکنون توزیع شکر از طریق این سامانه در حال انجام است.
امیر دلداری افزود: همه فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای، تعاونیهای مصرف کارمندی و کارگری، واحدهای صنفی مشهد در این سامانه عضویت دارند و عضویت فروشگاههای مشابه در شهرستانهای گناباد و تربتحیدریه در این سامانه نیز در حال انجام است و مشتریان میتوانند با اعلام کد ملی خود و ثبت آن در سامانه از سهمیه کالای اساسی برخوردار شوند.
وی ادامه داد: ایرادهای جزئی سامانه توزیع کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار اتاق اصناف مشهد برطرف شده و از آمادگی لازم برای توزیع روغن به صورت زمان دار و پذیرش هر تعداد واحد صنفی و همه کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار برخوردار است.