این تصمیم درحالی اتخاذ شده است که ارتش میانمار روز دوشنبه با کودتا علیه دولت، آنگ سان سوچی نخست وزیر، چند تن دیگر از رهبران حزب اتحادیه ملی از جمله وین ماینت رئیس جمهوری و چند وزیر ایالتی و همچنین رهبران چند حزب کوچک را بازداشت کرد.
در واکنش به این موضوع آنتونی گوترش دبیرکل سازمان ملل از انتقال قدرت به ارتش در میانمار عمیقا ابراز نگرانی کرده و همچنین بازداشت سوچی رهبر حزب حاکم و دیگر رهبران سیاسی را به شدت محکوم کرد.
وی درعین حال تحولات جاری در این کشور ۵۰ میلیونی در جنوب شرق آسیا را ضربهای خطرناک به اصلاحات دموکراتیک در این کشور خواند.
به گزارش یک شبکه تلویزیونی نزدیک به ارتش میانمار، ارتش حاکمیت این کشور را به مدت یک سال در اختیار گرفته و «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش را به عنوان رئیس جمهوری انتخاب کرده است.
بازداشت سوچی و دیگر مقامات ارشد میانمار در پی تنشهای فزاینده بین دولت و ارتش بر سر انتخابات اخیر پارلمانی در این کشور اتفاق افتاد. نظامیان این کشور معتقدند در جریان آن انتخابات که در ۸ نوامبر ۲۰۲۰ (۱۸ آبان) برگزار شد، تقلب گسترده ای صورت گرفته است و خواستار انجام تحقیقات گسترده درباره آن شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۹
تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتهای آگاه گزارش داد: شورای امنیت سازمان ملل پس از کودتای ارتش میانمار قصد گفتگو در این خصوص را فردا ( سه شنبه) خواهد داشت.
منبع: Reuters