تهران- ایرنا- معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام‌کرد: ۶۷ طرح بزرگ صنعتی و معدنی در سراسر کشور در دهه فجر انقلاب اسلامی افتتاح می شود که اشتغال ۱۵ هزار نفر را بدنبال دارد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، «سعید زرندی» افزود: برای راه‌اندازی این طرح‌ها نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده و برای ۱۵هزار نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد شده است.

وی گفت: بیشترین طرح‌ها در استان‌های کرمان، خراسان رضوی، یزد و آذربایجان شرقی به بهره‌برداری خواهند رسید و این هفته در روز شانزدهم بهمن افتتاح پنج طرح پیش بینی شده است.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت خاطرنشان‌کرد: پنجشنبه این هفته پنج طرح بزرگ صنعتی و معدنی با هفت هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و اشتغال بیش از یک‌هزار و ۷۰۰ نفر توسط مقام‌های عالی کشور در استان زنجان به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش ایرنا، وزیر صنعت دیماه گفته بود، این وزارتخانه خط مقدم موردهجمه همه رانت خواران، مفسدان و ویژه خواران قرار گرفته و ۴۰ درصد جی دی پی، ۳۸ درصد اشتغال کشور و مسوولیت معیشت مردم را بر عهده دارد.

وی افزود: واقعیت اینکه در حوزه تجارت خارجی هر بخشنامه و قانونی با همکاری بانک مرکزی و محوریت این وزارتخانه صادر می شود و در بحث رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه موردنیاز کارخانه ها اقدام خوبی انجام شد و در یک ماه و نیم گذشته پنج میلیارد دلار ثبت سامانه شده است.

به گفته رزم حسینی، امروز در کل کشور از ۵۲ هزار واحد صنعتی بالغ بر ۱۰ هزار واحد راکد یا تعطیل است که اراده کردیم تا پایان امسال یکهزار و ۵۰۰ واحد را فعال سازیم.

وی تصریح کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اختیارات خوبی دارد و برای تکمیل واحدهای نیمه فعال ۵۲ هزار میلیارد تومان در قرارگاه جهش تولید تصویب و به استان ها ابلاغ شده و فرصت خوبی است که واحدهای راکد و غیرفعال از این تسهیلات استفاده کنند.

وزیر صنعت خاطرنشان ساخت: امروز از کل جغرافیای ایران سه درصد قلمرو اکتشافی معادن به حساب می آید و بقیه توسط منابع طبیعی، محیط زیست و انرژی اتمی گرفتار شده و  همین سه درصد پهنه اکتشافی به میزان ۱۰ درصد اکتشاف انجام شده است.

رزم حسینی با اشاره به اعداد تامین مالی واحدهای تولیدی در سال های ۹۷ و ۹۸ گفت: ۳۰ درصد از تسهیلات پرداخت شده سهم بنگاه های کوچک و خرد است، در حالی که ۷۵ درصد اشتغال در این بخش است و ۹۰ درصد از ۹۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعطائی به ۱۰ درصد افراد تسهیلات داده شده و این توزیع ناعادلانه ثروت، حاشیه نشینی و بیماری اقصادی است.