تهران- ایرنا- به دنبال اوج‌گیری مبتلایان کرونایی در پرتغال و تشدید اوضاع از جمله پرشدن تخت‌های مراکز درمانی در این کشور، دولت پرتغال از آلمان کمک‌ خواست.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، طی یک هفته اخیر تعداد مرگ و میرهای کرونا در این کشور به اوج رسیده تا جایی که «آنتونیو کاستا» نخست وزیر از آلمان درخواست کمک کرده است.

نشریه دی سایت آلمان در این رابطه نوشت: در حال حاضر از هر هفتاد پرتغالی یک نفر به کرونا مبتلا شده است و در هیچ کشوری در جهان میزان آلودگی به نسبت جمعیت اینقدر زیاد نیست. پرتغال تا چند هفته پیش کشوری در اتحادیه اروپا بود که در آن همه گیری کنترل شده بود. با این حال بسیاری از شهروندان اروپایی به ویژه از فرانسه برای گریختن از محدودیت های شدید و سرکوبگرانه در وطن خود به لیسبون روی آوردند و این کار شرایط را در این کشور بحرانی کرد.

تا روز شنبه هر مسافری از منطقه شینگن می توانست کنترل نشده وارد پرتغال شود. اکنون ارائه نتیجه آزمایش به روز پی سی آر (PCR) اجباری است و مقررات شدید برای مسافران اعمال می شود. این در حالی است که منتقدان این اقدامات به ویژه پس از ورود نوع جهش یافته ویروس به این کشور را دیرهنگام ارزیابی می کنند.

به اعتقاد آنها دولت سوسیالیست نتوانسته به طور موثری با شیوع ویروس در مناطقی که افراد از خانواده های مختلف برای مدت طولانی در اتاق های بسته با یکدیگر ملاقات می کنند، مقابله کند. در پی به راه افتادن موج جدیدی همه گیری در این کشور مدارس، رستوران ها و فروشگاه های مواد غیرضروری تعطیل شده اند.

وزارت دفاع آلمان به تازگی اعلام کرده که یک تیم امدادرسانی نظامی به همراه تیمی از پزشکان، پرستاران و یک تیم بهداشتی به لیسبون پایتخت پرتغال اعزام می شوند.

خبرگزاری فرانسه با اشاره به این تصمیم آلمان نوشت: «آنه گرت کرامپ-کارن باوئر» وزیر دفاع آلمان این اقدام را در راستای پشتیبانی کشورش از اعضای اتحادیه اروپا برای مقابله با کرونا عنوان کرد و گفت که در گفت وگو با همتای پرتغالی اش دو کشور توافق کرده اند که ارتش آلمان کارکنان پزشکی و امکانات و تجهیزات مورد نیاز را به پرتغال بفرستد.

به گفته وی یک هواپیمای ایرباس «آ-۴۰۰»(A۴۰۰) متعلق به نیروی هوایی این کشور تجهیزات پزشکی مذکور را حمل می کند. قرار است کادر پزشکی آلمانی برای پشتیبانی از بیمارستان ها در لیسبون متمرکز شود.

کرامپ-کارن باوئر با بیان این که ویروس کرونا کشورهای اروپایی را با چالش هایی جدی مواجه ساخته و فشار قابل توجهی بر نظام بهداشتی آنها وارد کرده است، تاکید کرد: با این وجود، ما متقاعد شده ایم که همبستگی در اروپا در این زمانها ضروری است.

ارتش آلمان پس از مأموریت های کمک در ایتالیا، فرانسه و جمهوری چک در طول موج اول همه گیری، اکنون به پرتغال اعزام می شود. در حال حاضر این کشور در انتهای غربی اروپا به شدت تحت تأثیر همه گیری است. پرتغالی ها بخصوص از شیوع ویروس جهش یافته جدید رنج می برند.

تا کنون ۷۲۶ هزار و ۳۲۱ نفر در پرتغال به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از این میان ۲۱ هزار و ۱۲۴ نفر جان باخته و ۵۳۴ هزار و ۳۸۴ نفر بهبود یافته اند.