معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان روز سهشنبه در جلسه بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی یک و سه سنندج گفت: براساس بازدیدها و نظارتهای انجام شده بیش از ۹۰درصد واحدهای شهرکهای صنعتی شماره یک و سه سنندج فعال هستند.
خالد جعفری اظهار داشت: ترددهای صبحگاهی آنها نشان میدهد که این شهرکها زنده و محل کار و درآمد هستند، لذا حفاظت و حمایت از واحدهای موجود در آنها امر مهمی است.
وی در خصوص بحث تصرف بخشهای وسیعی از انتهای شهرکهای صنعتی منتهی به روستای آساوله که توسط سودجویان و تفکیک و فروش منجر به ساخت و ساز منازل مسکونی در آن شده است، افزود: قلع و قمع ۵۰۰ واحد مسکونی ساخته شده (توسط قشر ضعیف جامعه) در اراضی تصرف شده شهرک صنعتی اگرچه قانونی اما میسر نیست و باید از اراضی باقیمانده که اموال دولت است، حفاظت و با تعیین مالکیت و اخذ سند از تصرفات بیشتر، جلوگیری شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با بیان اینکه تردد جمعیت بیش از ۱۱ هزار نفری ساکن در روستا و شهرک "آساوله" از داخل شهرکهای صنعتی از دیگر مشکلات فعالان اقتصادی این شهرکها است، اضافه کرد: تعیین تکلیف و توسعه و مناسب سازی مسیر جایگزین از موارد ضروری است که باید به آن پرداخته شود.
جعفری خواستار بررسی و تصمیمگیری در خصوص نحوه پرداخت عوارض توسط اهالی روستا "آساوله" به دهیاری برای جمعآوری زباله شد و یادآور شد: علاوه براین موارد، زونبندی در این شهرکها دقیق نیست بنابراین واحدهای مختلف در کنار هم قرار گرفتند و اگر قرار است تصفیهخانه در آنها ایجاد نشود باید محدودیتهای اعمال شود.
وی بر ضرورت تعیین تکلیف سند واحدهای در رهن بانکهای استان تاکید کرد و گفت: باید شرایطی فراهم کنیم تا واحدهای تولیدی به سمت تولیدات صادرات محور حرکت کنند.
مصرف بنزین در کردستان ۱۸ درصد کاهش یافت
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کردستان گفت: امسال مصرف بنزین در استان نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۸ درصد کاهش یافت.
عبدالله گیتیمنش اظهار داشت: این میزان کاهش ناشی از استقبال شهروندان از سوخت سی ان جی، شیوع ویروس کرونا و کاهش تردد در سطح استان بوده است.
وی از فعالیت ۵۲ باب جایگاه سی ان جی دراستان خبر داد و افزود: در این مدت بیش از ۱۳۶ میلیون متر مکعب سی ان جی در استان مصرف شده که این میزان مصرف نقش قابل توجهی در کاهش مصرف بنزین داشته است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کردستان با اشاره به اجرای طرح توزیع الکترونیک گاز مایع در استان، اضافه کرد: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه، بیش از ۲۶ هزار تن گاز مایع در استان مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد بیشتر است.
گیتیمنش از افزایش چهار درصدی مصرف نفتگاز در استان در این مدت خبرداد و اظهار داشت: ۵۰ درصد از نفتگاز توزیع شده در بخش حمل و نقل استان نفتگاز یورو ۴ است.
در حال حاضر ۸۲ باب جایگاه عرضه فرآوردههای نفتی و ۵۲ باب سی ان جی در کردستان به مردم خدمات میدهند.
محموله ۶۴ میلیاردی تلفن همراه در مرز بانه توقیف شد
جانشین فرمانده مرزبانی استان کردستان گفت: محمولهای قاچاق شامل تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی تلفن همراه به ارزش ۶۴ میلیارد ریال در مرزهای شهرستان بانه توقیف شد.
سرهنگ محمدعارف سپهری اظهار داشت: در راستای حراست و کنترل مرزهای استان، مرزبانان هنگ بانه حین پایش و رصد نوار مرزی با چند متجاوز حامل بار قاچاق که قصد ورود غیرقانونی به خاک کشور را داشتند، مواجه شدند.
وی افزود: مرزداران برای دستگیری قاچاقچیان وارد عمل شدند که آنها به محض مشاهده مرزبانان عرصه را بر خود تنگ دیده و با رها کردن محموله، با استفاده از تاریکی شب از محل متواری شدند.
جانشین فرمانده مرزبانی استان کردستان یادآور شد: مرزبانان در پاکسازی محل و بازرسی دقیق محموله به جای مانده از قاچاقچیان، ۳۵۹ دستگاه تلفن همراه هوشمند، ۴۳۳ دستگاه تبلت، ۶۹۲ عدد میکروفون یقه ای و ۴۳۳ عدد لوازم جانبی تلفن همراه را کشف کردند.
سرهنگ سپهری با بیان اینکه دستگیری قاچاقچیان در دستور کار مرزبانان قرار دارد، اضافه کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته و نظر کارشناسان ارزش کالاهای کشف شده ۶۴ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی به اشراف مرزبانان این فرماندهی و رصد نوار مرزی استان به طور شبانه روزی اشاره کرد و گفت: به منظور برخورد قاطع با هرگونه تجاوز مرزی، تردد غیر مجاز و قاچاق کالا، مرزبانان در ۲۲۷ کیلومتر مرز استان با بهرهگیری از تجهیزات فنی و گشتهای روزانه مانع هرگونه تحرک قاچاقچیان خواهند شد.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
۶۸ درصد روستاهای دهگلان از آب سالم بهرهمند است
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهرستان دهگلان گفت: در حال حاضر از ۱۱۰ روستای دارای سکنه دهگلان ۷۵ روستان معادل ۶۸ روستاهای این شهرستان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هستند.
فرهاد باقری اظهار داشت: شاخص ارایه خدمات شرکت آب و فاضلاب به روستا های شهرستان دهگلان (از ابتدایی سال ۹۸ تا ابتدایی زمستان ۹۹) ۱۴ درصد در سال جاری افزایش یافته است.
وی افزود: جمعیت زیرپوشش تاسیسات آب شهری دهگلان در حال حاضر ۳۱ هزار و ۷۳۸ نفر است و تعداد شهرهای زیرپوشش آبفا در حوزه خدمات آب ۲ مورد است.
باقری ادامه داد: حداکثر ظرفیت منابع تامین آب ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب و حجم کل آب تولیدی چهار میلیون و ۷۷۲ هزار مترمکعب، تعداد مشترکان آب شهرستان دهگلان ۹ هزار و ۶۷۹ بوده و هفت حلقه چاه در مدار است.
مدیرعامل شرکت آب و فاظلاب افزود: طول شبکه توزیع آب ۸۰.۸۵۸ کیلومتر، طول خطوط انتقال آب ۱۱.۳۳ کیلومتر و تعداد مخازن پنج باب، حجم کل مخازن سه هزار و ۵۹۰ است.
وی گفت: تا سال جاری جمعیت زیر پوشش تاسیات فاضلاب شهری ۲۷ هزار و ۹۸۷ نفر هستند، و یک شهر زیر پوشش آبفا در حوزه خدمات فاضلاب است.
تعداد کل مشترکان فاضلاب شهری دهگلان هشت هزار و ۳۷۰ مشترک، حجم فاضلاب جمع آوری شده سه میلیون و ۳۷۷ هزار و ۳۹۴ مترمکعب، طول شبکه جمع آوری فاضلاب ۴۵.۸۱ کیلومتر و طول خطوط انتقال فاضلاب ۵.۱۱۷ کیلومتر است.