به گزارش روز سه شنبه ایرنا؛ این مجله معتبر پزشکی افزود: داده های آزمایش بالینی مرحله سوم واکسن کووید –۱۹ اسپوتنیک وی نشان می دهد که تزریق ۲ واحد از آن ۹۱.۶ درصد تاثیر در جلوگیری از ابتلا به این ویروس داشته است.
یافته های اولیه انتشار یافته در نشریه لنست بر اساس تجزیه و تحلیل داده های نزدیک به ۲۰ هزار نفر بوده که سه چهارم آنها واکسن اسپوتنیک و یک چهارم بقیه، واکسن نما دریافت کرده اند.
عوارض جدی از تزریق این واکسن مشاهده نشده و همه عوارض ناشی از تزریق آن مانند ابتلا به آنفلونزا، احساس درد در محل تزریق و ضعف یا کمبود نیرو، ملایم بوده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه حدود ۶ ماه پیش و در میانه همه گیری شدید کووید –۱۹، کاربرد این واکسن را تائید کرد
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز هفت بهمن ۱۳۹۹ در دیدار از مسکو، از ثبت واکسن روسی کرونا با نام «اسپوتنیک وی» در ایران خبر داد و روز بعد یعنی هشتم بهمن محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری با تائید این موضوع، اعلام کرد که حدود ۲ ماه و شاید بیشتر است که هم با روسها و هم با چینیها و هندیها مذاکره میکنیم.
کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ضمن اعلان صدور مجوز مصرف اورژانسی واکسن روسی کرونا در روز نهم بهمن، گفت: در بیست و چهارمین جلسه کمیسیون قانونی تشخیص (صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری واکسن Sputnik V محصول شرکت گامالیا کشور روسیه در فرم محلول فریز شده و ویال های تک دوز و پنج دوز در ایران صادر شده است.
واکسیناسیون علیه کرونا با واکسن اسپوتنیک وی از روز ۱۵ آذر ۱۳۹۹ در مسکو و از ۲۵ آذر با توزیع یک و نیم میلیون دوز روی پزشکان و آموزگاران روسیه آغاز شده است.
روزنامه فایننشال تایمز لندن نوشته است: تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از ساکنان زمین دست کم یک واحد واکسن کرونا دریافت کرده اند.
لنست (The Lancet) یکی از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی جهان است که در سال ۱۸۲۳ توسط توماس واکلی جراح انگلیسی پایهگذاری شد و نام خود را از یک وسیله جراحی وام گرفته است.
لنست از نظر ضریب تاثیر از سال ها پیش در جایگاه دوم مجلات پزشکی جهان پس از "نیوانگلند ژورنال آو مدیسین" قرار داشته است.