به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدهاشمی در هشتمین نشست حزب ندای ایرانیان با عنوان «ایران و سیاست»، با تبریک ایام الله دهه فجر، درباره ارزیابی خود از عملکرد مجلس یازدهم، گفت: رهبر انقلاب در ابتدا از این مجلس تجلیل کردند اما به فاصله مدتی کوتاه ۲ تذکر به این مجلس دادند. اما این تذکرات برای این مجلس موثر واقع نشد و آنها این مسیر را ادامه میدهند.
معاون اجرایی دولت دوم مرحوم هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون جز مجلس ششم شاهد چنین مجلسی نبودیم. در آن مجلس شرایطی پیش آمد که زیبنده نظام نبود که پاسخ منفی هم از مردم دریافت کرد. خیلی مسائل مجلس را دنبال نمیکنم ولی در مدتی که مجلس یازدهم تشکیل شده، نمیدانم چه مشکلی را از کشور حل کرده و چه کار مفیدی را برای مردم انجام داده است.
وی با بیان اینکه ما امروز با دشمن خارجی مواجه هستیم، گفت: دشمن از هر طریقی چون تحریم و تبلیغ سعی میکند نظام ما را ناکارآمد جلوه دهد. متاسفانه برخی اقدامات مجلس مانند مشکل درست کردن برای دولت، این اقدامات را تشدید میکند بطوریکه هزینههای سنگینی را برای کشور میتراشند.
قرار نیست همه مشکلات را بر عهده یک قوه قرار دهیم
هاشمی با اشاره به سفرهای استانی نمایندگان مجلس گفت: اطلاعات استانها در وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه وجود دارد. هر استانی هم یک تا چند نماینده دارد که وظیفهشان نظارت است و طرحها و پروژههای استانی هم مشخص است. در جریان سفرها و هزینه این سفرها هستم که بسیار بالاست. حال برویم ببینم آنها در این سفرها چکار کردند؟ این کارها را نمایندگان استان میتوانند انجام دهند.
عضو هیات موسس حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: هزینه این سفرها را میتوان در تهیه سرپناه و ایجاد اشتغال صر ف کرد. برخی میگویند این سفرها بیشتر جنبه تبلیغات انتخاباتی دارد که امیدوارم این گونه نباشد. اگر این گونه باشد، خلاف قانون است چون قانون استفاده از بیت المال برای اهداف انتخاباتی را منع کرده است.
به بزرگان توهین میکنند تا بگویند ما هم هستیم
هاشمی درباره اتهامزنی یکی از رسانهها به رییس دولت اصلاحات در آستانه انتخابات، گفت: نظام جمهوری اسلامی برپایه اخلاق اسلامی است و در اخلاق و فرهنگ اسلامی اتهام زنی و دروغ از نواقص و گناهان کبیره است. هیچ مسلمانی حق ندارد به فرد دیگر اتهام بزند و او را تخریب کند.
وی با بیان اینکه در روایات حرمت مومن با خانه خدا برابر دانسته شده است، افزود: در آستانه انتخابات ترس از ضریب نفوذ و محوبیت برخی افراد شاهد حرمتشکنیها برخی دیگر با اهداف حزبی و جناحی هستیم.
برادر مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی افزود: زمان حیات برادرم شاهد بودیم کسانی که اصلا به حساب نمیآمدند برای اینکه خودشان را مطرح کنند به بزرگان نظام توهین میکردند تا بگویند ما هم هستیم!
این فعال سیاسی یادآور شد: سه قوه مسوول اداره کشور هستند و قوه مجریه هم یکی از قوای کشور است. حال ما بیاییم همه مشکلات را بر عهده یک قوه بگذاریم دور از انصاف و اخلاق اسلامی است.
رییس پیشین صدا و سیما در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد این رسانه، گفت: تبلیغات علیه نظام جمهوری اسلامی بسیار وسیع است. زمانی که به صدا و سیما رفتم ۷۵ رادیوی فارسی زبان علیه امام (ره) و انقلاب برنامه داشتند و تبلیغ میکردند آنها از کشورهای کوچکی چون کویت و آلبانی تا کشورهای بزرگ و مطرح برنامه پخش میکردند.
صدا و سیما گرفتار جناح گرایی شده است
هاشمی در ادامه با اشاره به خصومت آمریکا با انقلاب اسلامی و استفاده از امکانات تبلیغی رژیم صهیونیستی علیه ایران، گفت: جنگ تبلیغاتی علیه ایران فراتر از عده معدود از شبکهها و افراد نیست. دشمنان الان هم چون جنگ تحمیلی علیه ایران جنگ تبلیغاتی به راه می اندازند و علیه اسلام و دلسرد کردن مردم و ناکارآمد جلوه دادن حکومت اسلامی تبلیغ میکنند. اما آنها نتوانستند از نفوذ اسلام، تشیع و نهضت امام (ره) بکاهند. ما از ۲۱۲ کشور در شهر قم طلبه داریم آنها در ام القرای جهان تشیع اصول و فقه شیعه را آموزش میبینند و با سفر به کشور خودشان، سفیران و مبلغان مذهب شیعه میشوند.
وی عنوان کرد: اینها را گفتم که بگویم صداو سیما در این جبهه تنهاست. از این جهت باید صداو سیما را تقویت کنیم. اما این رسانه با اشکالاتی چون فرار مخاطب مواجه است. صدا و سیما قرار است رسانه ملی و متعلق به مردم باشد و شرکت سهامی برای سهم خواهی این و آن نباشد. این رسانه باید در خدمت مردم باشد و اسلام را معرفی کند. صدا و سیما این ویژگی را ندارد و گرفتار جناح گرایی شده است. این رسانه باید از جناحی بودن خارج شود و همان رسانه ملی و دانشگاهی که امام (ره) فرمودند باشد و به نظام و مردم فکر کند. ما باید با حمایت از صداو سیما رابطه دوجانبه میان این رسانه و اشخاص و گروهها ایجاد کنیم.
جناحهای سیاسی در انتخابات باید شرایط مساوی داشته باشند
هاشمی با یادآوری نرخ مشارکت پایین در انتخابات دوم اسفند ۹۸ مجلس یازدهم، افزود: انتخابات وقتی میتواند پرشور باشد که رقابتی باشد. در انتخابات رقابتی داشتن نامزد ملاک نیست بلکه جناحها باید شرایط مساوی و یکسان داشته باشند. علاوه براین مردمی که قرار است مشارکت داشته باشند باید نمایندهای برای حل مشکلات و معضلات خود داشته باشند. این شرایط در این انتخابات حاکم نبود و لیستهای دوجناح رقابتی نبود. نوع تبلیغات و سوگیری صدا و سیما و مباحث مطرح شده هم انگیزه مردم را گرفت. به طوری که در انتخابات گذشته این تحلیل را میان مردم می شنیدیم که میخواهند تا لیست خاصی برنده انتخابات شود.
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره به کارگیری جوانان در سطوح تصمیم گیری نظام تاکید کرد: استفاده از جوانان موضوعی مربوط به امروز و دیروز نیست. به ویژه در ابتدای انقلاب به دلیل نوپا بودن آن و با توجه به اینکه کادرهای حکومت گذشته قابل استفاده نبودند بیشتر نیروهای تصمیمساز و تصمیمگیر ما جوانان بودند. تجربه استفاده از نیروهای جوان در جمهوری اسلامی موفق بوده است.
وی ادامه داد: همان زمان هم از سرمایه نیروهای کارآمد غافل نبودیم و استفاده از افرادی چون مرحوم عالینسب در حوزه اقتصادی یا آقای عسگر اولادی در کابینه تجربهای موفق بود. حالا این گونه نیست اگر از جوان استفاده میکنیم افراد مجرب با سرمایه انسانی را کنار بگذاریم. تجربه آنها ثروت و سرمایه ملی است که باید از آن استفاده کرد و از هر کسی در جای خود استفاده کرد.
دولت هاشمی ترکیبی از نیروهای جوان و باتجربه بود
هاشمی یادآور شد: زمانی در دولت این موضوع را مطرح کردم و گفتم به کسی که ۴ سال به دانشگاه میرود کارشناس میگویند حال کسی که ۲۰ سال وزیر بوده و تجربه اندوخته از کارشناسی، ارشد و دکتری بالاتر است. از این سرمایه ملی باید استفاده کرد و نباید آنرا بایگانی کرد. جوان ممکن نیروی خوبی برای اجرا باشد ولی ممکن است برای تصمیم نیروی خوبی نباشد. بنابراین تصمیم را نیروی باتجربه بیشتر بگیرد. این شیوه ای است که از ابتدای انقلاب انجام شده است. حتی دولت هاشمی ترکیبی از جوانان و باتجربه ها بود.
برادر مرحوم هاشمی رفسنجانی در پایان یادآور شد: از سال ۱۳۳۶ که به قم آمدم و در جمع فضلای قم که شاگردان امام (ره) بودم توسط این افراد در جریان حوزه قرار گرفتم. دانشگاه، سفر به خارج و مبارزات علیه رژیم طاغوت را دیدم و تجربه کردم. ۱۰ سال در آمریکا زندگی کردم و جامعه غربی را خوب میشناسم و نگاه آنها را میدانم. در یک جمله میخواهم بگویم مردم و دوستان قدر نظام را بدانند. اشکالات و کمبودهایی داریم که ریشه اصلی آن دشمنیهایی است که با انقلاب شده است.