باکو – ایرنا – " فواد علی زاده " کارشناس اقتصادی جمهوری آذربایجان گفت: سفر منطقه ای اخیر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گامی مهم برای بسط همکاری میان کشورهای منطقه محسوب می‌شود.

 علی‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منطقه و تحقق مسایل مورد مذاکره  در این سفر  می تواند به تعاملات اقتصادی منطقه ای تحرک بخشد .

 وی اظهار داشت : موضوع گسترش همکاری های اقتصادی میان کشورهای منطقه می تواند در آینده این فرصت را برای همه کشورهای منطقه فراهم کند که با استفاده از ظرفیت های حمل و نقل ایران به خلیج فارس دسترسی پیدا و کالاهای تولیدی خود را به بازارهای جدید صادر کنند .   

وی ابراز عقیده کرد که یکی از اهداف سفر وزیر امور خارجه ایران به منطقه بررسی فرصت  های تقویت تعاملات اقتصادی منطقه ای با  ایجاد شرایط جدید در منطقه پس از جنگ قره باغ بوده است .

علی‌زاده همچنین با اشاره به سفر وزیر امور خارجه ایران به  نخجوان و بازدید از زیر ساختهای حمل  و نقل این جمهوری خود مختار گفت : ایجاد مسیرهای جدید حمل و نقل از  جمله خطوط ریلی موجب افزایش قابل توجه حجم حمل و نقل میان کشورهای منطقه می شود  و ایران نیز می تواند نقش مهمی در ایجاد مسیرهای حمل و نقل جدید در منطقه ایفا کند .

  وی با اشاره به همکاری های گسترده جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در حوزه  حمل و نقل ، گفت : پس از راه اندازی مسیرهای جدید حمل و نقل از طریق نخجوان،  حجم گردش تجاری میان شش کشور منطقه از جمه جمهوری آذربایجان ، ایران ، ترکیه ، روسیه، ارمنستان و گرجستان  افزایش می یابد .

  این کارشناس اقتصادی علاقه مندی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت تعاملات اقتصادی منطقه ای را مورد اشاره قرار داد و  گفت: به  نظرم همه کشورهای منطقه باید از تلاش های ایران  در این راستا  استقبال و از آن حمایت کنند . 

علی زاده با اشاره به ظرفیت های اقتصادی بزرگ و نیز امکانات ترانزیتی ایران،  افزود : مسیرهای حمل و نقل از جمله خطوط ریلی در مسیر ایران هر چه بیشتر باشد به نفع همه کشورهای منطقه و خود ایران خواهد بود .

به گفته وی با اجرای طرح های حمل و نقل ریلی میان ایران و جمهوری آذربایجان ، سه مسیر ریلی عمده میان دو کشور از جمله مسیرهای آستارا – آستارا ، ایمیشلی – پارس آباد – اردبیل و مسیر ریلی از طریق خاک نخجوان ( مسیر جلفا – جلفا -  تبریز ) راه اندازی می شود که از ان  روسیه ، و دیگر کشورهای منطقه نیز می توانند بهرمند شوند .

علی زاده پیش بینی کرد که با تکمیل مسیرهای حمل و نقل از جمله خطوط ریلی میان جمهوری آذربایجان و ایران  ، روابط اقتصادی و حجم گردش تجاری میان ایران ، جمهوری آذربایجان و روسیه و دیگر کشورهای همسود بیش از پیش افزایش خواهد یافت .

وی خط ریلی در دست بررسی ایمیشلی – پارس آباد - اردبیل را یکی از کوتاه ترین مسیر های ریلی خواند و گفت : این مسیر همچنین از لحاظ اقتصادی بسیار مهم است .

به گفته وی ، راه اندازی این مسیر همچنین می تواند در بازسازی سرزمینهای آزاد شده جمهوری آذربایجان در قره باغ نقش مهمی را داشته باشد .  

این کارشناس اقتصادی جمهوری آذربایجان  در بخش دیگری از مصاحبه خود با ایرنا در باره چشم انداز مشارکت شرکت های ایرانی در بازسازی قره  باغ گفت : با توجه به نزدیک بودن این سرزمینها به خاک ایران و نیز ظرفیت های بالای صنعتی جمهوری اسلامی ایران ، شرکت های ایرانی می توانند درحوزه های مختلف از جمله  عمرانی ، ساختمان سازی ،  کشاورزی ، آبیاری و انرژی برق مشارکت فعال داشته باشند و جمهوری آذربایجان  با ایران در این زمینه همکاری نزدیک خواهد داشت .