علیمحمد جهانی، پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا شمار کتابخانه های نهادی این استان تا سال ۹۲ را ۵۳ باب عنوان کرد و افزود: از سال ۹۲ تاکنون ۲۵ باب کتابخانه جدید در استان ساخته و به این مجموعه افزوده شده است.
وی افزود: در این مدت در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی و نیز شهرهای حصار و چناران شهر و در روستاهای بیدک، قلعه جق، ارکان و گریوان کتابخانه مرکزی ساخته و تجهیز شده است.
وی اظهار داشت: تا قبل از دولت یازدهم در هیچکدام از روستاهای شهرستان بجنورد کتابخانه عمومی وجود نداشت.
وی افزود: قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در شهرستان راز و جرگلان تنها یک کتابخانه در شهر راز وجود داشت اما هم اکنون در تازه قلعه، غلامان و کلاته ابریشم نیز کتابخانه عمومی ساخته و دایر شده است.
جهانی اظهار داشت: در این مدت در روستاهای جوشقان، بزنج اسفراین، حسین آباد، ینگه قلعه و رباط شیروان، خرق و چری فاروج، دشت و درق در گرمه، زرد و قره مصلی در مانه و سملقان نیز کتابخانه ساخته و تجهیز شده و همچنین در شهر آشخانه، مرکز شهرستان مانه و سملقان نیز یک باب کتابخانه راه اندازی شده است.
افزایش ۶۲ درصدی سرانه کتابخانه ها در دولت تدبیر و امید
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان شمالی از افزایش ۶۲ درصدی سرانه کتابخانه های عمومی استان در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: زیربنای کتابخانه های عمومی استان تا سال ۹۲، ۱۱ هزار و ۹۰۷ متر مربع بود که با ساخت و سازهای جدید این رقم به ۱۹ هزار و ۳۰۸ متر مربع رسیده و علاوه بر آن هم اکنون نیز چند باب کتابخانه دیگر ساخته شده و در شرف بهره برداری است.
جهانی اظهار داشت: زیربنای کتابخانه های عمومی در بجنورد در سال ۹۲، دو هزار و ۴۲۵ متر مربع بود که اکنون به ۶ هزار و ۸۴۶ متر مربع رسیده است.
وی در خصوص طرح های کتابخانه ای در دست ساخت نیز گفت: کتابخانه های گلستان شهر در بجنورد، رویین در اسفراین، ایور در گرمه، تیتکانلو در فاروج، قلعه خان در مانه و سملقان و سنخواست در جاجرم با پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۸۰ درصد در دست ساخت است.
وی گفت: پنج درصد جمعیت استان عضو کتابخانه هستند که براساس آمارها در شاخص عضویت جزو سه استان برتر کشور هستیم.
وی افزود: هم اینک در کتابخانه های این استان ۸۳۵ هزار و ۴۰ جلد کتاب وجود دارد که تا سال ۹۲ تعداد کتب موجود در مخازن کتابخانه های استان ۵۹۹ هزار و ۳۹۸ جلد بوده است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.
این استان هماکنون جایگاه نخست سرانه فضای کتابخوانی را به نسبت جمعیت خود در کشور داراست.