تهران - ایرنا - دبیرکل جمعیت هلال‌احمر از تامین بسته‌های دارویی استاندارد تیم‌های درمان اضطراری هلال‌احمر در بیمارستان‌های مرجع، بیمارستان‌های سریع استقرار و واحدهای خدمات بهداشتی و درمانی پایه اعزامی به سوانح و بحران‌ها خبر داد.

محمدحسن قوسیان مقدم روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا و در پاسخ به این سوال که برنامه هلال احمر برای بازنگری بسته دارویی امدادگر در شرایط اضطراری عمومی و پیچیده چیست، اظهار داشت: تنها بسته داروی مجاز در پایگاه ها و مراکز عملیاتی جمعیت هلال احمر بسته داروهای بدون نسخه (OTC) است که این بسته در صورت تغییر از طریق وزارت بهداشت و اورژانس برای همه حوزه های تخصصی مربوطه از جمعیت هلال احمر اطلاع رسانی می شود.

وی توضیح داد: با توجه به حضور نیروهای درمان اضطراری جمعیت هلال احمر در سوانح و بحران ها در قالب تیم های بیمارستان مرجع، بیمارستان های سریع استقرار و واحدهای خدمات بهداشتی و درمانی پایه به عنوان تیم های بین المللی و باز پیشتیبان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بسته های دارویی استاندارد این تیم ها نیز صرفا توسط جمعیت هلال احمر تامین و طبق دستورالعمل های مربوطه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

دبیرکل جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سوال که چه برنامه های برای تامین نیازها و ظرفیت های جمعیت هلال احمر در ارائه خدمات بهداشتی پایه دارید، نیز اظهار داشت: بر اساس احکام برنامه پنجساله جمعیت هلال احمر، طرح آمایش سرزمینی واحدهای بهداشت و درمان اضطراری این جمعیت به تفکیک واحدهای پاسخ تدوین شده و در صورت تامین منابع مورد نیاز هر ساله ۲۰ درصد به ظرفیت خدمات بهداشتی و درمانی پایه اضافه خواهد شد.

قوسیان مقدم اضافه کرد: همچنین هلال احمر بر اساس وظایف تعیین شده و در راستای تحقق اهداف بشردوستانه مندرج در اساسنامه به عنوان ارگان محوری پاسخگویی به حوادث و سوانح کشور نسبت به طراحی سامانه ها و سازماندهی گروه های عملیاتی به منظور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در شرایط اضطراری عمومی و پیچیده در حوادث و سوانح احتمالی اقدام می کند.

وی گفت: اکنون معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی این جمعیت دارای سامانه های مختلف درمان اضطراری در سطوح بیمارستان های مرجع، بیمارستان های سریع استقرار و همچنین واحد مراقبت های پایه بهداشتی است و گروه های عملیاتی جمعیت هلال احمر، به منظور انجام وظیفه محوری این جمعیت که ارائه خدمات امداد و نجات است، ‌برای لحظات اولیه حوادث و سوانح طراحی شده و بر همین مبنا باید از ساختار پرسنلی سبک و نیز تجهیزات قابل حمل به صورت انفرادی و گروهی برخوردار باشد.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.

این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.

جمعیت هلال احمر در حال حاضر در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینه های مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، یک معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران عتبات عالیات است.

همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران نیز با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت می کند.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه ای بیش از ۹۰ سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تاسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفتگانه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، اکنون دارای ۱۴ مرکز درمانی فعال در ۱۴ کشور دنیا است.