به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از سایت عربی شبکه خبری سی ان ان: « ولید الهذلول» در این توئیت ها آورده است که خواهرش این درخواست ها را در حالی مطرح کرده که به زمان آزادیش از زندان نزدیک شده است.
براساس این گزارش، لجین الهذلول همچنین خواستار آغاز تحقیقات مستقل در باره کسانی شده که دستور داده اند او را از زندان ذهبان به زندان مخفی جده منتقل کنند و این انتقال را برنامه ریزی و اجرا کرده اند.
این فعال سیاسی و مدنی عربستانی همچنین خواستار آغاز تحقیقات مستقل درباره کسانی شده که دستور داده اند او را در زندان سری جده شکنجه کنند و یا این دستور را برنامه ریزی و اجرا کرده اند.
وی همچنین خواستار آغاز تحقیقات از قاضی ابراهیم اللحیدان برای حذف بخش هایی از دفاعیات و فهرست شاهدان، احضار شاهدان ذکر شده در پرونده ، محاکمه همه روزنامه نگاران سعودی که به حیثیت او خدشه وارد کرده اند و لغو ممنوعیت سفر اعضای خانواده اش شده است.
شبکه خبری سی ان ان خاطرنشان کرده است که مقامات سعودی حاضر نشدند به سوالات در باره توئیت های ولید الهذلول تا هنگام نوشتن این گزارش پاسخ بدهند.
لجین الهذلول در ماه مه ۲۰۱۸ توسط حکام سعودی بازداشت شده و اعضای خانواده ، فعالان سیاسی و اجتماعی و سازمان های حقوق بشری تاکید کرده اند که در زندان سعودی مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته است.
دولت سعودی اتهام شکنجه را رد کرده و مدعی شده است که اجازه چنین اقداماتی را نمی دهد.
دولت سعودی همچنین لجین الهذلول و سایر فعالان عربستانی را به « ارتباط مشکوک با طرف های خارجی» متهم کرده است.
این فعال حقوق بشر که متولد سال ۱۹۸۹ است در ماه می ۲۰۱۸ به همراه تعدادی از فعالان حقوق بشر عربستان بازداشت شد.
الهذلول که در زمینه حقوق زنان فعال بوده است در سال ۲۰۱۴ نیز به هنگام رانندگی و عبور از مرز مشترک عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای اولین بار بازداشت شد.
فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان سعودی پیش از اعلام حکم این فعال حقوق بشر عربستانی گفته بود که اتهام او ارتباط با کشورهای متخاصم و انتقال اطلاعات محرمانه است. اما خانواده لجین الهذلول اعلام کردهاند که دولت پادشاهی سعودی هیچ مدرک قابل قبولی برای تأیید این اتهامها ارائه نکرده است.
خانواده لجین الهذلول در تاریخ ۲۵ نوامبر اعلام کرده بودند که پرونده این فعال حقوق بشر توسط قاضی دادگاه کیفری ریاض به دادگاهی که به پروندههای تروریستی رسیدگی می کند منتقل شده است.
این دادگاه ویژه در سال ۲۰۰۸ برای رسیدگی به پروندههای تروریستی ایجاد شده است اما بر اساس گفته برخی سازمانهای حقوق بشری، زندانیان سیاسی در عربستان سعودی از زمان تأسیس دادگاه ویژه ضد تروریسم به شکل بیسابقهای در این دادگاه محاکمه شدهاند.
وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی در سالهای گذشته با انتقادهای فراوان کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی همراه بوده است.
به نوشته حساب توئیتری «سعودیات معتقلات» ، غیر از لجین الهذلول ،سماح النفیعی فعال مدنی ، اسراء الغمغام حقوقدان، نعیمه المطرود حقوقدان ، فاطمه ال نصیف پرستار، دلایل الخلیل امداد رسان ، عائده الغامدی خانه دار ، نور المسلم گرافیست ، میاء الزهرانی حقوقدان ، نسیمه اساده و سمر بدوی حقوقدان ، خدیجه الحربی نویسنده ، زانه الشهری و مها الرفیدی روزنامه نگار ،نوف عبدالعزیز فعال فضای مجازی از سرشناس ترین زنان زندانی در عربستان هستند.