ساری- ایرنا - معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی مازندران گفت که امسال یک‌هزار و ۶۶۹ نفر با حمایت دولت در قالب پرداخت تسیهلات بانکی در بخش‌های مختلف کشاورزی استان مشغول کار شدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، حسین نگهدار افزود که بیشتر این افراد تحصیل کردگان بخش کشاورزی بودند که صاحب شغل شدند.

وی گفت که در مجموع امسال برای تثبیت و حفظ اشتغال، افزایش تولید محصولات کشاورزی و ایجاد واحدهای جدید۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به ۳۷ هزار نفر از بهره‌برداران کشاورزی استان پرداخت شد.

نگهدار اضافه کرد : با توجه به تحریم‌هایی که بر کشور تحمیل شده است اما در بخش کشاورزی توانستیم موفقیت‌های خوبی در اجرای پروژه های جهش تولید و اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بیشترین عملکرد و تاثیرگذاری را نسبت به سایر بخش‌ها در زمینه اشتغالزایی و افزایش تولید داشته است، ادامه داد: در حال حاضر هفت پروژه به عنوان پروژه مصوب جهش تولید در مازندران برای سال آینده در نظر گرفته شده است.

معاون جهاد کشاورزی مازندران گفت : تامین امنیت غذایی از چالش‌های عمده کشورهای جهان بویژه کشورهای در حال توسعه است که با توجه به رویکرد حمایتی بخش کشاورزی، پیشرفت و توسعه‌ خوبی در این بخش از سوی بهره‌برداران رقم می‌خورد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش کشاورزی منجر به رشد اقتصادی کشور شد، به همین منظور برای رسیدن به ظرفیت‌های مهمی مانند افزایش عملکرد، افزایش  سطح زیرکشت و ارتقا سطح کیفی محصولات کشاورزی، باید بی‌توجهی‌ها بر بخش کشاورزی کاسته شود چراکه بی توجهی به کشاورزی سبب خروج ارز از کشور و افزایش واردات خواهد شد.

نگهدار با اشاره به اینکه در مقطعی ایران به عنوان وارد کننده گوشت مرغ مطرح بود اما اکنون مازندران به تنهایی توانسته ۱۲ درصد گوشت سفید کشور را تولید ‌کند، گفت : مازندران در تولید محصولاتی مانند برنج، کیوی، جوجه یکروزه و مرکبات به عنوان محور تولید است و توانستیم در کشور سرآمد باشیم و حتی به خارج از کشور صادر کنیم.

وی با بیان اینکه ۷.۸ درصد کل محصولات کشاورزی کشور در مازندران تولید می شود، افزود : ۲۳ درصد اشتغال و ۱۰.۵ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور مربوط به مازندران است.

استان مازندران با تولید ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی سالانه حدود هفت میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کند.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد از سطح زراعی کشور ، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.