تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید با بیان اینکه پس از انقلاب در جامعه شاهد پیشرفت زنان در عرصه‌های مختلف ایثارگری و علم هستیم گفت: بیش از ۳۵ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و در عرصه ایثارگری نیز مادرانی هستند که چندین فرزند خود را تقدیم دفاع اسلام کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، ‌سعید اوحدی روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت روز زن و مقام مادر که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) در سالن سیدالشهدا(ع) برگزار شد با اشاره به ظهور اسلام گفت: تاریخ ظهور اسلام نقطه عطفی در جهت رشد و کمال انسان‌ها بود و تحول عظیمی ایجاد کرد.

وی با اشاره به نقش زنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: هرچند که بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی؛ جهان غرب طوری القا می‌کنند که نقش زنان در جامعه کم‌رنگ شده است اما در واقعیت شاهد پیشرفت زنان در همه عرصه‌ها بوده‌ایم.

معاون رییس جمهوری با تأکید بر پرهیز از نگاه کلیشه‌ای به روز زن گفت: با نگاهی به تاریخ می‌بینیم در دو تمدن بزرگ باستان یعنی روم و یونان نگاه متحجرانه و تبعیض‌آمیزی نسبت به زن‌ها وجود داشت و اگر پیش از ظهور اسلام و در زمان جاهلیت دخترها را زنده‌به‌گور می‌کردند متأثر از فرهنگ همین تمدن‌ها بوده است.

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: بعد از ظهور اسلام شاهد رشد و بالندگی زنان بودیم. حضرت خدیجه(س) نقشی بی‌بدیل در اسلام داشتند که البته نقش ایشان همانند حضرت ام‌البنین(س) کمتر مورد توجه قرار گرفته است و اگر ایشان نبودند این تحول عظیم را در اسلام شاهد نبودیم.

اوحدی با بیان اینکه امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه ارزشمندی برای زنان در نظر گرفت افزود: امام خمینی(ره) نگاهی که به زنان داشتند در مسیر نگاه پیامبر(ص) به زنان در زمان صدر اسلام بود. از جمله اینکه خانم دباغ را به‌عنوان یکی از مبارزان سیاسی دوران طاغوت و فرمانده سپاه به همراه هیئتی به کشور شوروی سابق می‌فرستند.

وی از مادران به‌عنوان بزرگ‌ترین معلمان خلقت نام برد و گفت: امروز در جامعه شاهد پیشرفت زنان در عرصه‌های مختلف ایثارگری و علم هستیم، از جمله اینکه بیش از ۳۵ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و یا در عرصه ایثارگری مادرانی هستند که چندین فرزند خود را تقدیم دفاع از ارزش‌های اسلام کرده‌اند.

زنان جامعه ما به برکت جمهوری اسلامی تاریخ‌ساز خواهند شد

 نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید نیز در این مراسم با اشاره به رسالت زنان در طول تاریخ به ویژه بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: امروز به برکت جمهوری اسلامی ایران شاهد حضور پررنگ زنان در همه عرصه‌ها به ویژه در دانشگاه‌ها در کسب علم، دانش و تقوا هستیم و زنان جامعه ما تاریخ‌ساز خواهند شد.

‌حجت‌الاسلام و المسلمین یوسفعلی شکری ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر و میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و ولادت بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: افتخار می‌کنیم در دوره‌ای قرار داریم که رهبری انقلاب را ابتدا حضرت امام خمینی(ره) و پس از ایشان مقام معظم رهبری عهده‌دار هستند.

وی با اشاره به اینکه اندیشه خیرخواهی برای رسیدن به تکامل انسان‌ها نقش مهمی دارد خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) به این دلیل به‌عنوان الگوی زنان قرار گرفتند که به جز خیر مطلق و اندیشه خیرخواهی عمل نکردند و برای همین کوثر نامیده شدند.

حجت الاسلام و المسلمین شکری با اشاره به فرمایشی از حضرت مسیح(ع) در خصوص شرایط ایجاد برکت گفت: حضرت مسیح(ع) می‌فرمایند که خداوند هرچه بر من وحی می‌کنند از آن تبعیت می‌کنم، زکات می‌دهم و سعی می‌کنم به مادرم خدمت کنم.

حضرت زهرا(س) در مسائل اجتماعی و فرهنگی الگوی همه زنان هستند

فریده اولادقباد مشاور زنان و امور خانواده بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر و هم‌زمان شدن آن با میلاد با سعادت حضرت فاطمه(س) با اشاره به ویژگی‌های فردی و اجتماعی آن حضرت گفت: حضرت زهرا(س) در همه زمینه‌های مادری، همسرداری و مسائل اجتماعی و فرهنگی الگوی همه زنان هستند.

در پایان این مراسم از جمعی از زنان نخبه جامعه شاهد و ایثارگر با حضور مهندس سعید اوحدی، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

امروز در سالروز بزرگداشت روز زن و ولادت حضرت زهرا س ،‌حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تبریک میلاد حضرت زهرا (س) و بزرگداشت مقام زن و مادر و همچنین سالروز ولادت امام خمینی(ره) و دهه مبارک فجر، به ابعاد شخصیتی حضرت زهرا و نقش برجسته ایشان به‌عنوان دختر گرامی و غمگسار پیامبر اسلام(ص) و همچنین همسر و هم‌تراز حضرت علی(ع) و مادر چهار خورشید درخشان و سرسلسله نسل پیامبر عظیم‌الشأن اسلام اشاره کردند و گفتند: آن حضرت در دوران زندگی خود با فراز و نشیب‌ها، آزمون های بی‌نظیر و محنت‌های متعددی مواجه شدند اما در همه عرصه‌ها همچون همسرداری، مادری، مدیریت خانه، تربیت فرزندان، جهاد فی سبیل الله، امر به معروف و نهی از منکر، عبادت و بندگی خدا، و اخلاص در اوج بودند و نشان دادند یک زن می‌تواند به رتبه‌ی عالی عصمت برسد.