تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۰

قم - ایرنا - همزمان با چهارمین روز دهه مبارک فجر طی آیینی با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشورو معاون امور دامی وزیر جهاد کشاورزی ۵۷ طرح کشاورزی درقم با اعتبار۹۷۲ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در این آیین که در سالن اجتماعات مجتمع کشتارگاهی صنعتی دام قم برگزار شد، اظهار داشت: در مجموع ۵۸۰ میلیارد ریال از هزینه‌های این طرح ها توسط بخش خصوصی و ۱۵۰ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی تامین شده و بقیه نیز مربوط به اعتبارات دولتی است.

عباس پورمیدانی با بیان اینکه بیشترین این طرح‌ها با ۲۹ مورد مربوط به بخش آب و خاک است افزود: ارزش ریالی طرح های کشاورزی قم حدود ۴۰۰ میلیارد ریال بیشتر از طرح‌های کشاورزی دهه فجر سال قبل می باشد.

وی با تاکید بر اینکه روند توسعه کشاورزی قم تحت هیچ شرایطی متوقف نشده است ضمن اشاره به برخی از ظرفیت‌های تولیدی این استان گفت: قم تولید کننده هشت درصد تخم مرغ کشور است.

پورمیدانی همچنین تولید ۴۰ هزار تُن گوشت قرمز را در قم مورد توجه قرار داد و گفت: در زمینه تولید گوشت قرمز و سفید و انواع پروتئین‌های حیوانی ظرفیت‌های بسیار خوبی در قم وجود دارد.

وی با بیان اینکه به لطف تعامل موجود بین بخش‌ها و حوزه‌های مختلف اقتصادی استان در موضوع تنظیم بازار و تامین ارزاق و مایحتاج عمومی مردم بویژه گوشت سفید و تخم مرع عملکرد خوبی داشتیم افرود: در حالی که به دلیل تحریم‌های ظالمانه در تعدادی از استان‌ها در عرضه این محصول‌ها و همچنین قیمت آنها شاهد تنش بودیم در قم وضعیت با ثباتی را پشت سر گذاشتیم.

 رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستان قم نیز در این آیین با اشاره به افتتاح و بهره برداری از مجتمع کشتارگاهی صنعتی قم با عنوان طیب گوشت پارسا نوین افرود: این طرح که یکی از مصوبه های سفر سال ۸۹ رهبر معظم انقلاب است پس از چند سال توقف از مردادماه سال‌جاری توسط شرکت توسعه عمران قم مجددا آغاز و طی مدت ۶ ماه آماده بهره برداری شد.

محسن صابری مقدم با بیان اینکه این طرح در زمینی به وسعت ۲۰۰ هزار متر مربع عرصه و زیربنای ۱۱ هزار و ۵۰۰ متر مربع در کیلومتر هفت جاده قم - جعفریه قرار دارد افزود: این کشتارگاه صنعتی به جدیدترین ابزار آلات و دستگاه های پیشرفته جهت کشتار، بسته بندی، فرآوری و سردخانه های نگهداری و پیش سرد کن مجهز است.

صابری مقدم سرمایه گذاری انجام شده برای طرح فوق را بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: این کشتارگاه دارای خط کشتارگاه مکانیزه گاوی با ظرفیت ۱۰۰ راس و ۲ خط مکانیزه و ثقلی گوسفندی با ظرفیت ۲ هزار راس در هر شیفت کاری است.

وی افزود: این مجموعه از بخش های مختلفی مانند سالن های کشتارگاه و بسته بندی، تجهیزات سردخانه آمونیاکی، بازار گوشت، عرضه مستقیم ماهی و طیور و عرضه محصولات کشاورزی تشکیل شده است.

رئیس هیات مدیره توسعه عمران قم بیان کرد: این مجموعه به صورت مستقیم تا حداکثر ۲۰۰ تَن و به شکل غیر مستقیم نیز حداقل تا ۲ هزار و ۲۰۰ تَن اشتغال ایجاد کرده است.