به گزارش ایرنا،در آیینی روز پنجشنبه همزمان با پنجمین روز دهه مبارک فجر دومین پایگاه اطفای حریق جنگلی کردستان و ساختمان اداری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بانه با حضور "عبدالرضا بازدار" معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به بهره برداری رسید.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه در آیین بهره برداری از پایگاه اطفای حریق جنگلی و ساختمان اداری منابع طبیعی و آبخیزداری بانه گفت: عملیات اجرای این ساختمان در سال ۱۳۹۴ در زمینی به مساحت ۵۱۰ متر مربع و یک هزار و ۵۵۲ متر مربع متراژ کار آغاز شد.
عثمان افتخاری افزود: برای احداث این ساختمان ۳۹ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی هزینه شده که سایت اطفای حریق و ساختمان اداری در سه طبقه احداث شده است.
وی اضافه کرد: این پایگاه به ۲ دستگاه خودرو شاسیبلند آتشنشانی، دمندهآتش، آتشکوب، سامانه بیسیم و امکانات دیگر اطفای حریق تجهیز شده و هم اکنون ۶ نفر جنگلبان در آن استقرار دارند.
وی ابراز امیدواری کرد با راهاندازی این پایگاه اطفای حریق و با همکاری انجمنهای منابع طبیعی و دوستداران محیط زیست این شهرستان، بروز آتش سوزی در مناطق جنگی وو مرتعی بانه کاهش چشمگیری پیدا کند.
نخستین پایگاه اطفای حریق جنگلی کردستان نیز مدتی قبل در مریوان راهاندازی و تجهیز شده بود و در مدت فعالیت این پایگاه از خسارات ناشی از آتشسوزی مراتع و جنگلهای این شهرستان کاسته شده است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگلهای کردستان که بخشی از جنگل های شمال زاگرس را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
بانه ۱۳۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که ۸۰ هزار هکتار جنگل و ۵۰ هزار هکتار مرتع است و این شهرستان با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.