فرهاد مصرینژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رعایت ادب و احترام همواره در فرهنگ ایرانی و اسلامی کشورمان مورد تاکید و در پیشینه تاریخی و فرهنگ عمومی کشورمان مطرح بوده بنابراین لازم است این مهم در فضای مجازی، اجتماعی و سیاسی کشورمان مورد توجه قرار گیرد و فرهنگسازی و آموزش درباره آن انجام شود.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب همواره به نقد منصفانه و رعایت اخلاق اشاره دارند و در سخنان دیروز خود نیز بر حفظ ادب اسلامی در سخن گفتن تاکید کردند، افزود: رهبر انقلاب در سال های گذشته همواره بر این مهم به کرات اشاره و تاکید داشتند و فقط منحصر به انفاقات چند ماه اخیر نیست.
مصری نژاد با بیان اینکه در سال های اخیر شاهد درگیری های لفظی در فضای مجازی و حتی رادیو و تلویزیون هم بودیم، تصریح کرد: در برخی موارد این مسائل بیشتر به سوء استفاده های سیاسی تبدیل شد تا اینکه درباره اصل قضیه که همان بی اخلاقی و بی ادبی بود، موضع گرفته شود.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه خوشبختانه رعایت نشدن ادب و اخلاق اسلامی در فضای سیاسی و مجازی کشورمان نسبت به برخی کشورهای دیگر، کمتر است، افزود: اما همین مقدار کم هم زیاد است زیرا در جامعه اسلامی با پیشینه قوی فرهنگی و تمدنی نباید چنین ناهنجاریهایی دیده شود.
مصری نژاد با اشاره به اینکه بخشی از اخلاق رسانه ای مربوط به خود رسانه و بخش دیگر منوط به تولیدکننده است، گفت: برخی شخصیت های سیاسی یا اجتماعی که حرفی را می زنند یا محتوایی را تولید می کنند ممکن است به بی ادبی کلامی منجر شود که تا جای ممکن باید از آن پیشگیری کرد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه ایرانیان از سال های دور همواره ادب را در گفتار رعایت می کردند، خاطرنشان کرد: در مکتب اهل بیت (ع) نیز همواره بر رعایت اخلاق و ادب در همه شرایط تاکید و از تهمت زدن، بدگویی، بد زبانی و دروغ گفتن نهی شده است.
معاون تحلیل و گفتمانسازی سازمان بسیج استادان دانشگاههای استان اصفهان گفت: بی ادبی و بی اخلاقی در جامعه بویژه فضای مجازی و سیاسی یکی از نقاط مورد هدف دشمن است که می خواهد ادب کلامی را تضعیف کند و مورد حمله قرار دهد تا بدگویی و بد زبانی در جامعه رواج یابد.
وی با بیان اینکه هتاکی و بی حرمتی در فضای مجازی به شدت بر روی کاربران تاثیر می گذارد، اضافه کرد: حتی برخی از رفتار و گفتار چهره ها و شخصیت های معروف (سلبریتی) در زمینه های مختلفی مانند سیاسی، فرهنگی و هنری تبدیل به فرهنگ عمومی می شود که این از طریق رادیو و تلویزیون هم اتفاق افتاده است.
مصری نژاد، مهمترین راهکارها برای رعایت اخلاق و اصول اسلامی در فضای سیاسی و مجازی را تبیین و ترویج مکتب اهل بیت (ع) و رفتار ائمه با دوستان و دشمنان، الگوسازی از شخصیت های بزرگ و استادان اخلاق و آموزش همه اقشار جامعه درباره ادب کلامی عنوان و تاکید کرد: رسانه ها و رادیو و تلویزیون در این زمینه نقش بسزایی دارند.
همچنین این استاد دانشگاه تاکید کرد که اگر بی ادبی و بی اخلاقی در فضای سیاسی یا مجازی اتفاق افتاد، نشر مجدد آن به منزله اشاعه منکر محسوب می شود و نباید به این کار دست زد.
وی درباره نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: ممکن است هرچه به زمان انتخاب نزدیک تر شویم، فضای رقابتی و احساسی نیز تشدید شود بنابراین لازم است که با آموزش و فرهنگسازی از زمان حاضر فضای انتخاباتی، مدیریت و موارد اخلاقی، دینی و قانونی مربوط به هتاکی و تهمت زدن متذکر شود و در صورت بروز هرگونه بی اخلاقی، شورای نگهبان و قوه قضاییه وارد شوند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: یکی از شاخص ها انتخاب فرد اصلح در انتخابات این است که فرد مورد نظر، ولایت پذیر باشد بنابراین باید افرادی را انتخاب کنیم که رهنمودهای رهبر انقلاب درباره ادب اسلامی را سرلوحه رفتار و گفتار خود قرار می دهند.
مصری نژاد تاکید کرد: اگر مردم ببینند که فضای ادب و اخلاق بر جامعه حاکم شده است، بدون شک در رشد و تعالی کشور اثر دارد.
به گفته وی، در سال های گذشته در برخی موارد مردم اعتراض هایی نسبت به برخی تصمیم ها داشتند و اگر این انتقاد و اعتراض ها در چارچوب منطقی و مودبانه مطرح می شد به فضایی منجر نمی شد که دشمن از آن سوء استفاده کند.
معاون تحلیل و گفتمانسازی سازمان بسیج استادان دانشگاههای استان اصفهان ادامه داد: همچنین اگر ادب و انصاف در فضای مجازی و سیاسی حاکم شود، نقدها نیز بهتر شنیده و به بهبود فضای سیاسی و فرهنگی جامعه منجر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رهبر انقلاب اسلامی روز چهارشنبه هفته گذشته در سالروز میلاد حضرت فاطمهزهرا (س) در نشست تصویری با جمعی از مداحان اهلبیت (ع) بر لزوم حفظ ادب اسلامی در سخن گفتن و پرهیز از بدزبانی و بدگویی علیه یکدیگر در فضای رسانهای و مجازی، تأکید کردند.