همدان- ایرنا- فرماندار ویژه ملایر گفت: طبق اعلام و تایید سازمان حفاطت محیط زیست، نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی ملایر هیچ مشکل زیست محیطی ندارد و سیستم این نیروگاه خشک و نوع سوخت آن گاز با مصرف بسیار اندک آب است.

به گزارش ایرنا، «قدرت‌الله ولدی» روز پنجشنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی ملایر افزود: بر اساس اعلام شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور، در بخش بخار این نیروگاه تنها سه لیتر بر ثانیه آب نیاز دارد که از طریق پساب تصفیه‌خانه ملایر آب مورد نیاز آن تامین خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مردم هیچ نگرانی در خصوص کاهش آب‌های زیرزمینی و آلودگی زیست محیطی به واسطه کارکرد این نیروگاه نداشته باشند، افزود: این نیروگاه با سرمایه‌گذاری پنج هزار میلیارد تومان اجرا می شود.

فرماندار ویژه ملایر به رشد شتابان این شهرستان در حوزه‌های مختلف اشاره و بیان کرد: احداث این نیروگاه روند توسعه ملایر به ویژه رفع مشکل افت ولتاژ برق و تامین برق مصرفی واحدهای صنعتی را شتاب می بخشد و موجب ایجاد اشتغال پایدار و توسعه منطقه خواهد شد.

ولدی به تدوین سند سه ساله راهبردی توسعه استان و شهرستان ملایر با تدبیر استاندار همدان اشاره کرد و گفت: طبق این سند تا پایان دولت تدبیر و امید برنامه‌های این شهرستان مشخص است.

وی ادامه داد: در ۶ ماهه اول سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان طرح در این شهرستان افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد که این رقم در نیمه دوم سال ۹۸ به ۸۰۰ میلیارد تومان رسید.

معاون استاندار همدان بیان کرد: این در حالیست که رقم سرمایه‌گذاری برای افتتاح و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های عمرانی این شهرستان در نیمه نخست امسال به یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید و دهه فجر امسال نیز ۶ هزار و ۳۲۵ میلیارد تومان طرح آماده بهره‌برداری و یا کلنگ‌زنی است.

ولدی با بیان اینکه ملایر به تنهایی ۸۰ درصد از سرمایه‌گذاری طرح‌های قابل افتتاح و گلنگ‌زنی استان همدان در دهه فجر را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: علاوه بر این طرح‌ها، همزمان با آغاز عملیات اجرایی نیروگاه، عملیات اجرایی کارخانه فروسیلسیوم با ظرفیت تولید ۳۵ هزار تُن و رقم سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد تومان در شهرک صنعتی جوکار آغاز شد.

امام جمعه ملایر نیز احداث این نیروگاه را بسترسازی برای رشد، پیشرفت و ایجاد اشتغال در این منطقه دانست و اظهار داشت: فراهم کردن بستر آموزش، پژوهش محوری، فناوری محوری و تبدیل کردن علم به ثروت از عوامل مهم توسعه است که با احداث این نیروگاه، قدم شایسته‌ای برای تبدیل علم به ثروت برداشته شده است.

حجت الاسلام محمدباقر برقراری به رشد ۱۱ درصدی رتبه علمی کشور اشاره کرد و افزود: از رتبه ۵۲ علمی به رتبه شانزدهم رسیده‌ایم و در طول این ۴۲ سال رشد بسیار قابل توجهی را داشتیم.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز دراین آیین گفت: این شهرستان محکوم به توسعه ، پیشرفت و رونق در حوزه‌های مختلف تولید و اشتغال است.

حجت الاسلام احد آزادیخواه ادامه داد: در منطقه جوکار پروژه گاوداری ۶ هزار راسی شرکت شستا در حال سرمایه‌گذاری و احداث است و در شهرک صنعتی جوکار نیز بیش از پنج طرح صنعتی فروسیلیس در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه با احداث این نیروگاه پای سرمایه‌گذاران به این شهرستان باز می‌شود، بیان کرد: اگر دنبال توسعه زیرساخت برای اشتغال و تولید هستیم، این نیروگاه به طور قطع یکی از این زیرساخت‌ها است.

دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین خواستار سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی احداث این نیروگاه و اتمام عملیات زیرساختی آن تا پایان کار دولت تدبیر و امید شد. 

 هادی بیگی‌نژاد اظهار داشت: طبق بررسی‌های صورت گرفته میزان آب مورد نیاز برای نیروگاه کلاس F ملایر، ۱۵۰ هزار متر مکعب است که پیگیر انتقال آب مورد نیاز این نیروگاه هستیم.

مجری طرح‌های خصوصی تولید برق حرارتی کشور نیز ضمن اعلام آمادگی برای ساخت نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی، ابراز امیدواری کرد: به دنبال تامین منابع مالی این پروژه و انتخاب سرمایه‌گذار، بتوانیم این نیروگاه را به سرعت احداث کنیم.

روح الله اسپنانی توسعه ظرفیت نیروگاه‌های کشور را از طریق بخش خصوصی یکی از سیاست‌های راهبردی صنعت برق کشور عنوان و بیان کرد: این راهبرد در برنامه چهارم توسعه مطرح شد و در این چارچوب ۲۵ هزار مگاوات برق به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی عقد قرارداد انجام شد.

عملیات اجرایی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی روز پنجشنبه همزمان با ایام دهه فجر با حضور «محسن طرزطلب» مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور، «سیدسعید شاهرخی» استاندار همدان، نمایندگان مردم ملایر در مجلس، فرماندار ویژه ملایر و جمعی از مسوولان محلی در بخش جوکار شهرستان ملایر آغاز شد.