اسلام‌آباد-ایرنا-به مناسبت چهل ودومین سالگردپیروزی‌انقلاب اسلامی وهمزمان باولادت حضرت فاطمه‌زهرا(س)،خانه‌های فرهنگ جمهوری اسلامی ایران درشهرهای مختلف پاکستان‌برنامه‌های متنوعی‌راباهدف بزرگداشت این ایام به صورت حضوری ومجازی باحضور سرکنسول‌های ایران،مسوولان خانه فرهنگ و شخصیت‌های پاکستانی برگزارکردند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، همایش " انقلاب اسلامی، سیره فاطمی و منزلت بانوان" همزمان با خجسته میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن به میزبانی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر کراچی برگزار شد.

خانه فرهنگ کشورمان در شهر پیشاور پاکستان نیز به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها میزبان نمایشگاه مجازی عکس باعنوان "حضورفعال زنان در عرصه‌های مختلف" پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود.

«مهران اسکندریان» وابسته فرهنگی ایران در پیشاور با اشاره به تاریخچه مختصری به زبان هویتی و ریشه دار فارسی در تاریخ و تمدن دوکشور، اظهار داشت: نمایندگی فرهنگی ایران به عنوان متولی آموزش زبان و ادبیات فارسی، امیدوار است با زنده نگه داشتن زبان شیرین فارسی در این دیار تاریخی و فرهنگی به ویژه در شهرپیشاور، این میراث و هویت ذی قیمت تاریخی را به نسل جوان امروز و آینده منتقل کند.

«بهرام کیان» مدیر خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر کراچی نیز طی سخنانی در همایش " انقلاب اسلامی، سیره فاطمی و منزلت زن" گفت: حقوق خانواده در اسلام، بر پایه‌ی محبت بنا شده و خداوند متعال جایگاه ویژه‌ای را در خانواده برای زن قائل شده است. زن بنیان اصلی خانواده و مرکز آموزش محبت، ایثار و عطوفت به همگان است و زن ایرانی به برکت انقلاب و بهره مندی از سیره حضرت زهرا (س) به عنوان اسوه و الگوی زن در خانواده و جامعه، در مقایسه با وضعیت زن در جهان امروز، بهترین موقعیت را در حرمت گذاری به حدود و حقوقش دارد و واقعیت‌های افتخار آمیزی چون مشارکت‌های بی‌نظیر سیاسی و اجتماعی زن پس از پیروزی انقلاب اسلامی موید و گواه آن است.

وی افزود: انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، حرکت زنان و نهضت موثر آنان را در میدان‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و علمی به عنوان یکی از بهترین شاخص‌های انقلاب عظیم اسلامی اعلام داشته و بسیاری از شکوفایی های جامعه را در پرتو حرکت خردمندانه و هوشیارانه‌ی زنان جامعه‌ی اسلامی معرفی می‌کند.

کیان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نیز در طول ۴۰ سال اخیر، در دیدارهای مختلفی که با اقشار مختلف جامعه به ویژه بانوان داشته‌اند، بارها درباره شخصیت زن و فضیلت مقام او صحبت کرده‌اند که برای نمونه فقط بـه یکی از سخنان ایشان اشاره می‌کنم:  «در حقوق اجتماعی، فرقی بین زن و مرد نیست. در حقوق شخصی و فردی، بین زن و مرد تفاوتی وجود ندارد. در چند مساله اختصاصی شخصی امتیازاتی به زن داده شده است، در چند مسأله امتیازاتی به مرد داده شده؛ آن هم بر اساس اقتضای طبیعت زن و مرد؛ این اسلام است؛ متین‌ترین، منطقی‌ترین، عملی‌ترین قوانین و حدود و مرزهائی کـه ممکن است انسان در زمینه مساله جنسیت فرض کند.»

خانم «فاضلی» رئیس حوزه بانوان جامعه الزهرا (س) در شهر کراچی نیز ضمن قدردانی از خانه فرهنگ ایران برای برگزاری این همایش و جشن بزرگ پیرامون سیره حضرت زهرای مرضیه (س) به عنوان بهترین نمونه و برجسته‌ترین الگو برای بانوان سراسر جهان بویژه بانوان مسلمان، گفت: قرآن کریم، رسول گرامی اسلام (ص) را الگوی شایسته و اسوه‌ی حسنه‌ی مؤمنان معرفی کرده است. در این الگوگیری فرقی میان زن و مرد نیست، اما به دلیل خُلق و خو و مسئولیت‌های خاص زنانه، لازم است زنان از جنس خود هم الگویی داشته باشند تا از نظر پذیرش الگو و روشن شدن مصادیق اسوه پذیری، به راه و رسم و سیره‌ی اخلاقی و خانوادگی او اقتدا کنند.

از دیگر برنامه‌های این مراسم ارایه پرسش‌ها درخصوص سیره مبارک حضرت فاطمه زهرا (س)، انقلاب اسلامی ایران و موضوعات دیگر اسلامی و اهدای جوایزه به پاسخ دهندگان بود. در بین سخنرانی‌ها و اجرای حمد، نعت و سرود در مراحل مختلف برنامه سوال‌هایی از حضار پرسیده و جوایزی به برندگان اهدا گردید.

وبینار بررسی شخصیت حضرت صدیقه طاهره (س) در نقش آفرینی اجتماعی زن مسلمان در عصر حاضر"همزمان با ایام مبارک دهه فجر با حضور «محمد ناظری» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران و «جعفر روناس» مدیر جدید خانه فرهنگ کشورمان در شهر لاهور و با حضور تعدادی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی زن از دو کشور برگزار شد.

شرکت کنندگان در این وبینار ضمن گرامیداشت میلاد بانوی دوعالم حضرت فاطمه (س) ، روز زن و سالروز میلاد امام خمینی ره (به قمری)، به تأثیرات انقلاب اسلامی ایران در بروز و ایجاد نقش‌آفرینی بانوان مسلمان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، علمی، فرهنگی و سیاسی پرداختند.

برخی از بانوان پاکستانی حاضر در وبینار اظهار امیدواری کردند که میلاد باسعادت دخت نبی مکرم اسلام (ص) در پاکستان نیز به عنوان روز زن و مادر به صورت مضاعف گرامی داشته شود.