مادرید- ایرنا- همایش معرفی فرصت های اقتصادی استان هرمزگان با همکاری اتحادیه کسب و کار پرتغال (AEP) مستقر در شهر پورتو، اتاق بازرگانی بندر عباس و سفارت جمهوری اسلامی ایران در لیسبون و مشارکت چشمگیر بیش از ۵۰ شرکت پرتغالی علاقه مند همکاری با ایران برگزار شد .

به گزارش ایرنا ،‌ «پائولو واژ» عضو هیات مدیره و نایب رییس اتحادیه کسب و کار پرتغال که میزبانی این نشست را بر عهده داشت، «مرتضی دامن پاک جامی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی با اشاره به سوابق روابط فرهنگی و تجاری پانصد ساله ایران و پرتغال و تحولات مثبت روابط اقتصادی دو کشور در سال های اخیر، ظرفیت ها و فرصت های احیاء و توسعه این روابط را بسیار گسترده و در بر گیرنده منافع شرکت های دو طرف دانست.

دامن پاک جامی همچنین از جایگاه ایران به عنوان بیست و دومین اقتصاد جهانی، فرهنگ و تمدن چند هزار ساله، جمعیت جوان و تحصیلکرده، موقعیت منحصر بفرد جغرافیایی و برخورداری از منابع فراوان خدادادی به ویژه نفت و گاز و مواد معدنی، تلاش های دولت و جامعه تجاری ایران را برای اتکاء به ظرفیت ها و توانمندی های داخلی در چارچوب اهداف اقتصاد مقاومتی و متنوع سازی مقاصد صادراتی و تجاری کشورمان گفت .

وی به دوران تشدید تحریم های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا اشاره کرد و ادامه داد که در فضای جدید ایجاد شده برای افزایش همکاری های اقتصادی ایران با جهان خارج، شرکت های پرتغالی را به توسعه ارتباطات تجاری و سرمایه گذاری مشترک با طرف های ایرانی ترغیب کرد.

به گفته سفیر ایران در لیسبون ، بر اساس برآوردهای اخیر نهادهای معتبر بین المللی مثل بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، اقتصاد ایران به رغم  رشد منفی ۴ تا ۶ درصدی ناشی از تاثیر تحریم ها و شرایط بیماری همه گیر کرونا در سال ۲۰۲۰، در سال جدید میلادی رشد مثبت اقتصادی حداقل ۳ درصدی را تجربه خواهد کرد و در موقعیتی بهتر از بسیاری از کشورهای توسعه یافته، بازار جذاب و مستعدی برای توسعه روابط تجاری و جذب سرمایه گذاری شرکت های اروپائی از جمله پرتغال خواهد بود.

دامن پاک جامی همچنین ضرورت ارزیابی سطح کنونی روابط اقتصادی، بررسی چالش ها و موانع موجود و پیش بینی روش ها و شیوه های جدید همکاری تجربه شده از سوی شرکت های ایرانی در شرایط تحریم نظیر: تهاتر، همکاری مثلثی با شرکت های پرتغالی در آفریقا، سرمایه گذاری مشترک برای تولید کالاهای مورد نیاز بازار ایران و کشورهای همسایه در مناطق آزاد ایران و احیاء شوراهای مشترک تجاری دو کشور را شرط لازم و ضروری برای برقراری روابط سودمند و پایدار اقتصادی دو کشور در شرایط جدید عنوان کرد.

وی همچنین ابتکار برگزاری وبینار معرفی فرصت های اقتصادی استان هرمزگان را اقدامی مفید و به موقع برای تشریح ظرفیت ها و توانمندی های این منطقه به جامعه تجاری پرتغال و تقویت روابط بین بخش های خصوصی دو کشور بر شمرد.

بر اساس این گزارش، در این وبینار اقتصادی  سه ساعته، «محمدرضا صفا» رییس اتاق بازرگانی بندرعباس نیز توانمندی های تجاری و حمل و نقل، صنعتی، کشاورزی و گردشگری استان هرمزگان و خلیج فارس را تشریح کرد.

«مهرداد بازرگان» رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان همچنین به تشریح  ظرفیت‌های اقتصادی هرمزگان در زمینه تولید و صادرات آبزیان پرداخت.

«حسن قناعتی» عضو اتاق بازرگانی بندر عباس نیز ظرفیت های تولید و صادرات خرما در هرمزگان را ارائه کرد.

برخی از اعضای اتحادیه کسب و کار و شرکت های پرتغالی حاضر در نشست نیز ظرفیت ها و توانمندی های اقتصادی موجود در این کشور برای کار اقتصادی با ایران و استان هرمزگان را ارائه کردند. شرکت کنندگان در این وبینار اقتصادی بر تداوم برقراری این گونه نشست ها و تبادل هیات های تجاری بین دو طرف در شرایط پساکرونا برای آشنایی بیشتر با فرصت های همکاری موجود در دو کشور و دستیابی به توافقات اقتصادی تاکید کردند.