سیدمصطفی سیدهاشمی روز جمعه در آیین بهرهبرداری از خط تولید تبلت ایرانی با قابلیت کنترل والدین در مراغه افزود: رونق تولید داخلی و حمایت از آن مهمترین راه نجات کشور از مشکلات اقتصادی است.
وی یکی از راهکارهای برونرفت از مشکلات را حرکت در مسیر اقتصاد دیجیتال عنوان کرد و و بیان کرد: این بخش، سهم قابل توجهی از اقتصاد دنیا را به خودش اختصاص داده است و در صورت تکیه بر دانشمندان بومی و توان داخلی، میتوانیم بخشی از مشکلات اقتصادی را از این طریق حل کنیم.
وی همچنین به نقش این ستاد در تولید واکسن کرونا نیز اشاره و بیان کرد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت با بهرهگیری از طرحهای دانشبنیان، ۶ پلتفرم را برای تولید واکسن کرونا با ۱۸ محقق داخلی در دستور کار دارد.
معاون برنامهریزی و اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره): مراحل آزمایشی واکسن کرونا تا خرداد سال آینده به اتمام میرسد
وی اضافه کرد: مراحل آزمایشی این طرحها تا خرداد سال آینده به اتمام میرسد و زمینه بهرهمندی ملت ایران از این واکسن فراهم میشود.
وی با بیان اینکه ایران چهارمین تولیدکننده واکسن کرونا در دنیاست، تصریح کرد: پژوهشگران ایرانی برای ساخت واکسن کرونا حدود ۷۲ روز پی در پی از پاستور خارج نشدند و اکنون به نتایج ارزشمندی دست یافتهاند.
سیدهاشمی همچنین با اشاره به واردات ۵.۵ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی، افزود: این در حالی است که سهم قابل توجهی از هشت میلیون هکتار اراضی دیم کشور زیر کشت قرار ندارد و علت اصلی آن را باید در زمینه نبود حمایت از دیمکاران جستوجو کرد.
وی اضافه کردد: امسال ۶۶۰ هزار هکتار از این اراضی به صورت پایلوت زیر کشت قرار گرفته که ۱۴۰ هزار هکتار آن سهم آذربایجانشرقی بوده و سهم مراغه نیز از این میزان ۱۴ هزار هکتار است.
وی با اشاره به اینکه در قالب این طرح ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از کشاورزان با تامین تجهیزات و کود و ارایه مشاوره حمایت میکند، بیان کرد: اکنون ۷۷ هزار کشاورز در پنج استان کار را شروع کردهاند و در تیرماه آینده ۳۵۰ هزار تن حبوبات از این طریق برداشت و ۱۰۰ میلیون دلار در سطح کشور صرفهجویی میشود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) همچنین با اشاره به طرحهای مدرسهسازی بنیاد برکت، اضافه کرد: تا تیرماه سال آینده ۳۳۰ مدرسه در حال ساخت این نهاد به بهرهبرداری میرسد و بخش مهمی از کمبود فضای آموزشی در مناطق محروم را مرتفع میکند.
سیدهاشمی افزود: کارخانه تبلتسازی مراغه نیز با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان و با ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری اولیه راهاندازی شده و زمینه اشتغال مستقیم برای ۲۰۰ نفر در این مرحله فراهم شده است.
وی اضافه کرد: در فاز بعدی این کارخانه تولیدی، خط تولید گوشیهای تلفن همراه با تکنولوژی روز دنیا راهاندازی و بخشی از نیاز داخلی به تجهیزات هوشمند تامین میشود.
به گزارش ایرنا در این آیین که همزمان با گرامیداشت دهه فجر برگزار شد، کارخانه تولید تبلت ایرانی با قابلیت کنترل والدین به بهرهبرداری رسید.
ایده راهاندازی این کارخانه به عنوان یکی از دغدغههای رهبری مبنی بر صیانت از فضای مجازی شکل گرفته و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از این ایده استقبال کرده است تا یک سیستم عامل بر اساس نیاز خانواده ایرانی بومیسازی شود.
به گفته مدیران این شرکت، طی بهار سال آینده تبلتهای این شرکت به دست مصرفکنندگان میرسد و به زودی از طریق مشارکت با یک برند معتبر، گوشی هوشمند نیز در این مجموعه تولید خواهد شد.
تبلت ایرانی تولیدی در مراغه به والدین این امکان را میدهد که به نرمافزارها دسترسی داشته باشند و حتی ساعتهای مشخصی برای استفاده از این تبلت تعریف کنند.
۳۸ درصد از سهام شرکت تبلتسازی مراغه متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ۵۲ درصد متعلق به سپاه پاسداران اقنلاب اسلامی و ۱۰ درصد هم مربوط به بنیاد مستضعفان بوده و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) علاوه بر مشارکت مالی، در تشکیل این کنسرسیوم نقشآفرینی کرده است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.