تهران - ایرنا - نمایش «اژدهاک» به نوشته بهرام بیضایی و کارگردانی کیومرث مرادی که از ابتدا مشخص بود با اقبال مخاطبان جشنواره تئاتر فجر مواجه می شود، به علت خواست اصحاب رسانه، هنرمندان و منتقدان تئاتر، امروز (جمعه) با یک سانس اجرای اضافه میزبان مخاطبان خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هرچند سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر به دلیل برگزاری در سالی متفاوت به سبب شیوع ویروس کرونا برخلاف ادوار گذشته کمتر شاهد نام‌های شناخته ‌شده در حوزه هنرهای نمایشی کشور است، اما نمایش «اژدهاک» به قلم بهرام بیضایی و کارگردانی کیومرث مرادی یکی از آثاری بود که از همان روز نخست جشنواره و با اعلام جدول اجراها که بنا بود در هفتمین روز جشنواره مصادف با جمعه ۱۷ بهمن‌ماه در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رود با اقبال بسیار بالایی مواجه شد.

مساله‌ای که زمزمه‌های افزایش تعداد سانس‌ها و یا تعداد روزهای اجرای این اثر نمایشی را به‌عنوان مطالبه اصحاب رسانه، هنرمندان و جامعه منتقدان تئاتر با خود به ‌همراه داشت.

از سوی دیگر جدول فشرده اجراهای سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر به سبب روزهای متفاوتی که در حال سپری کردن آن در سایه ویروس کرونا هستیم، تحقق این امر را بر خلاف ادوار پیش که عموماً چنین خواسته و مطالبه‌ای از سوی اهالی تئاتر با نظر مثبت اعضای اجرایی و دبیران جشنواره تئاتر فجر مواجه می‌شد، با علامت سوال‌های متعددی مواجه ساخت.

در این ارتباط محسن حسن‌زاده مدیر روابط‌عمومی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: مطابق انتظار و پیش‌بینی‌های ستاد اجرایی جشنواره تئاتر فجر، مشخص بود که بسیاری متقاضی تماشای نمایش اژدهاک خواهد بود.

وی افزود: با وجود سختی‌های حاضر در مسیر برگزاری سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در راستای تکریم و احترام هرچه بیشتر مخاطبان، اصحاب رسانه، جامعه هنرمندان و منتقدان حوزه تئاتر و در سایه تعامل و همکاری حسین مسافرآستانه دبیر این رویداد با کیومرث مرادی کارگردان نمایش «اژدهاک» در نهایت یک سانس به اجراهای این اثر نمایشی در هفتمین روز جشنواره تئاتر فجر در روز جمعه افزوده شد.

به دلیل ضرورت و اهمیت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و ضدعفونی سالن‌های نمایشی نیم ساعت قبل از اجرای عمومی، در هفتمین روز جشنواره تئاتر فجر سانس ساعت ۱۶ علاوه بر ساعت ۱۹ که پیشتر برای اجرای این اثر در جدول نهایی جشنواره گنجانده شده بود، به لیست اجراها فزوده شد تا بتوانیم در حد توانایی پاسخگوی جامعه خبری، هنرمندان و منتقدان تئاتر باشیم.

این مسئله چنان با اقبال و استقبال مخاطبان، اصحاب رسانه، هنرمندان و جامعه منتقدان مواجه شد که در فاصله بسیار کوتاهی از باز شدن تارنمای ارائه بلیت این اثر برای سانس اضافه اجرای نمایش «اژدهاک»، همه بلیت‌های ظرفیت ۵۰ درصدی این اثر به فروش رفت و همچنین سهمیه رایگان بخش اصحاب رسانه، جامعه هنرمندان و منتقدان به فاصله کوتاهی تکمیل شد.

 به گزارش ایرنا، جشنواره تئاتر فجر به‌عنوان مهم‌ترین رویداد رقابتی و جشنواره‌ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب‌دهنده‌ آینه تمام‌نمای هنر انقلاب در ایام یوم‌الله دهه فجر امسال (۱۳۹۹) در شرایط سی‌ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می‌گذارد که شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور مختصات برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری به‌ویژه در عرصه تئاتر را با شرایط بسیار ویژه‌ای مواجه کرده است.

تعطیلی فعالیت‌های نمایشی به‌ویژه تماشاخانه‌ها و سالن‌های میزبان آثار نمایشی از یک‌سو و ازسوی دیگر برگزاری بخش اعظم این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی‌های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین دو محور «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن‌ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر ۵۰ درصدی نمایش‌ها، سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به یکی از معدود رویداد عرصه هنری کشور در قالب جشنواره‌های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم‌تئاتر) به‌عنوان دو ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ اختصاص بخش «سرباز انقلاب» به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری‌زاده باعث شده‌است که این رویداد بعد از مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بن‌مایه‌های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره می‌توان به بخش «نمایش‌های میدانی و خیابانی»، «بخش دیگر گونه‌های اجرا»، «بخش رقابتی آثار صحنه‌ای»، «بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره‌های استانی» و «بخش رقابتی نمایشنامه‌نویسی» اشاره کرد.

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه در تهران در حال برگزاری است.