سنندج - ایرنا - مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این استان با رفع تداخل ۵۱ هزار و ۷۷۴ هکتار از اراضی غیرملی طی پنج سال اجرای طرح تعیین تکلیف اراضی کشاورزی موفق به کسب رتبه اول کشوری شد.

پیمان ملکی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان رفع تداخل شده از اراضی ملی و غیرملی کشاورزی در پنج سال گذشته از ابتدای اجرای طرح (۱۳۹۵) تاکنون صورت گرفته و علاوه بر آن این استان در زمینه تعداد صدور اسناد با ۱۹۰  پلاک ثبتی در روستاها در رتبه هشت کشوری قرار دارد.

وی افزود: همچنین در سال جاری این استان با رفع تداخل چهار هزار و ۶۰۰ هکتار در عملکرد امسال در رتبه ۱۰ و از نظر پلاک نیز با ۲۰ مورد در رتبه ۱۴ است.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: این سازمان در راستای رفع تداخلات اراضی کشاورزی تا کنون برای بیش از ۷۵۰ روستای دارای تداخل اراضی به مساحت ۵۵۶ هزار هکتار اقدام به عقد قرارداد رفع تداخل کرده که شامل ۳۰ تا ۳۵ درصد اراضی استان است.

ملکی افزود: از ابتدای آغاز طرح (۱۳۹۳) تا کنون با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی متولی ۲۱۴ پلاک - روستا به مساحت ۲۸۳ هزار هکتار اراضی ملی و غیر ملی رفع تداخل شده است.

وی یادآور شد: از این میزان ۵۳ هزار هکتار جز اراضی اختلافی بوده و نوعیت آن از اراضی ملی به غیرملی تغییر کرده به عبارت دیگر در این پلاک‌ها قبل از اجرای قانون رفع تداخلات ۷۳ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی غیرملی تشخیص داده شده بود که در حال حاضر به ۱۲۶ هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش یافته است.

ملکی اضافه کرد: هم اکنون برای ۱۹۶ پلاک - روستا به مساحت ۱۴۰ هزار هکتار نقشه تفکیک قطعات تهیه و اطلاعات ۱۷۰ پلاک به مساحت ۱۲۸ هزار و ۵۶۲ هکتار جمع آوری شده است.

رفع تداخل اراضی در راستای اجرای آیین نامه اجرایی تبصره ۳ الحاقی ماده (۹) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و شیوه نامه اصلاحی رفع تداخلات اراضی ملی، دولتی و مستثنیات اشخاص انجام می‌شود.

در سال ۱۳۸۹ با تشدید اختلافات ملکی ناشی از تداخلات اراضی و ضرورت تثبیت مالکیت دولت بر اراضی ملی و صدور سند اراضی کشاورزی مطابق ماده ۹ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد نسبت به رفع تداخلات موجود اقدام کند و  ساز و کار اجرایی آن پس از رفع ایرادات در سال ۱۳۹۳ ابلاغ شد.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۵۰ هزار هکتار باغ است که سالانه ۴۰۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت‌های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن در سال برساند.