بجنورد- ایرنا- گندمکار نمونه ملی خراسان شمالی که امروز، به همراه ۲ کشاورز دیگر استان، توسط رییس جمهوری مورد تجلیل قرار گرفت، به‌تنهایی ۱۰ درصد از گندم آبی بذری استان را تولید می‌کند.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز یکشنبه در حاشیه آیین قدردانی ویدئوکنفرانسی رییس جمهوری از کشاورزان برتر کشور، گفت: «جواد برزگر» که مزرعه ۱۷۶ هکتاری خود را به صورت تمام مکانیزه زیر کشت می برد، امسال به طور میانگین از هر هکتار کشتزار خود ۱۲ هزار و ۸۰۵ کیلوگرم گندم برداشت کرده و حال آنکه متوسط برداشت این محصول در استان ۳.۵ تا چهار تن است.

اسماعیل محمودآبادی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این کشاورز خراسان شمالی حتی در سال های کم بارش نیز به طور متوسط از هر هکتار ۱۰ تن گندم برداشت می کند.

وی افزود: در مزرعه این زارع نمونه هیچ مرحله ای از کشت به صورت سنتی انجام نمی شود و تمام اقدامات زراعی از جمله مبارزه با علف های هرز، آفات، استفاده از کود، محلول پاشی و دادن ریزمغذی ها طبق استاندارد و به صورت مکانیزه انجام می شود.

محمودآبادی، گفت: «سعید رسولی» مدیر نمونه ملی مزرعه گندم دیم از شهرستان فاروج و  «قربان‌محمد دانش‌پژوه» باغدار نمونه ملی در واگذاری اراضی شیبدار و ایجاد باغ در سطح ۱۵ هکتار از عرصه های شهرستان مانه و سملقان دیگر کشاورزان خراسان شمالی بودند که به عنوان برگزیده کشوری توسط رییس جمهوری مورد تجلیل قرار گرفتند.

وی در خصوص مزرعه سعید رسولی، کشاورز دیگر کشاورز نمونه ملی نیز گفت: این کشاورز به عنوان مدیر مزرعه گندم دیم با میزان تولید پنج تن در هر هکتار از مزرعه ۵۰ هکتاری خود برگزیده ملی شده است و حال آنکه میانگین برداشت گندم دیم در استان ۱.۵ تن در هکتار است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: قربان محمد دانش‌پژوه دیگر کشاورز نمونه ملی استان نیز با تبدیل ۱۵ هکتار از اراضی شیبدار مانه و سملقان به باغ، بعد از پنج سال توانست ۵۰ درصد از درختان پسته این باغ را به باردهی برساند که امسال این رقم به ۷۰ درصد می رسد.

محمودآبادی اظهار داشت: باغ این کشاورز نمونه می تواند به عنوان الگوی کشت در اراضی شیبدار مطرح باشد.

وی افزود: علاوه بر کشاورزان نمونه ملی، ۹۵ نفر دیگر از تولید کنندگان و فعالان بخش کشاورزی خراسان شمالی به عنوان کشاورزان نمونه استانی مورد قدردانی قرار گرفتند که ۴۳ نفر 

شامل سه زن و ۳۸ مرد در حوزه زراعت و باغبانی تقدیر شدند و در حوزه دام و طیور، زنبور عسل و آبزیان نیز از ۱۶ نفر، شامل ۱۴ نفر مرد و ۲ زن تجلیل شد.

محمود آبادی اظهار داشت: در حوزه آب و خاک پنج نفر، صنایع تبدیلی ۶ نفر، امور اراضی  ۲ نفر و توسعه بازرگانی نیز یک نفر که شامل ۱۵ نفر مرد و یک نفر زن بود، مورد تجلیل قرار گرفتند و در حوزه ترویج و تشکل ها نیز هفت نفر برتر انتخاب شدند که سه نفر مرد و پنج نفر زن هستند.

وی گفت: در حوزه عشایر نیز سه نفر، منابع طبیعی،  دامپزشکی و تعاون روستایی هر کدام چهار نفر انتخاب شدند که در مجموع ۱۳ نفر مرد و ۲ نفر زن هستند.

محمود آبادی افزود: از مجموع نمونه های استانی ۱۹ نفر از مانه و سملقان، ۱۸ نفر شیروان، ۱۷ نفر فاروج، ۱۵ نفر بجنورد، ۱۳ نفر اسفراین، هفت نفر راز و جرگلان، چهار نفر جاجرم و ۲ نفر از گرمه هستند.

سهم استان ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در تمامی بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

کشاورزی مهم ترین بخش تولیدی این استان است و ۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است.

 ۲۲۹ هزار و ۹۸۵ هکتار از اراضی استان زراعی است که سالانه ۸۸۰ هزار و ۳۳۶ تن نیز انواع محصول از آن برداشت می شود، رتبه استان در حوزه زراعت در کشور ۲۶ است.

این استان ۴۵ هزار و ۷۹۶ هکتار باغ دارد، سالانه از این سطح ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ تن انواع محصول باغی تولید می شود که از لحاظ سطح و تولید در کشور جایگاه ۲۳ را دارد که سهم آن در این شاخص از نظر سطح باغی ۱.۵۷ درصد کشور و در تولیدات ۱.۴۵ درصد است.

بیش از ۸۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان شمالی فعالیت می‌کنند.