اسماعیل نعمتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:بر اساس مصوبه ستاد بیمه دام استان ایلام برای جلوگیری از قاچاق یا سرقت احشام، تمامی مالکان دام های سبک و سنگین باید آنها را پلاک زنی و هویت گذاری کنند.
وی افزود: یکی دیگر از الزامات برای عشایر و رستاییان دامدار موضوع بیمه کردن اجباری احشام است که در صورت بروز هرگونه خسارتی برای دریافت غرامت به صندوق بیمه بانک کشاورزی مراجعه کنند.
نعمتی یادآور شد: بر اساس ماده ۳۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران، بیمه دام اجباری است تا در صورت بروز هرگونه حادثه ای طبیعی صندوق بیمه به صاحبان احشام غرامت پرداخت کند.
وی اضافه کرد: هویت زنی و پلاک گذاری احشام سبک و سنگین عشایری و روستایی از جمله راه های کاهش سرقت یا قاچاق دام است که انجام آن برای صاحبان گله ها اجباری است.
وی گفت: هم اکنون در روند پلاک گذاری و هویت زنی احشام در کنار کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی و اتحادیه دامداران دستگاه های مختلفی چون امور عشایر و سازمان نظام مهندسی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نیز مشارکت دارند که باید همزمان با پلاک گذاری احشام، دامداران را برای بیمه کردن دام خود ترغیب و ملزم کنند.
نعمتی با بیان اینکه اولویت در پلاک زنی با دام های سبک است، پیش بینی کرد: روند پلاک گذاری و هویت زنی احشام سبک و سنگین استان ایلام تا پایان شهریورماه سال آینده به اتمام برسد.
از ابتدای مهرماه تا کنون افزون بر ۱۰۰ هزار راس دام در استان ایلام بیمه، هویت گذاری و پلاک زنی شده اند.
در طی سال های اخیر و امسال قاچاق یا سرقت احشام به یک معضل مهم و عدیده برای استان ایلام تبدیل شده است.
استان ایلام تا پایان سال ۹۸ تعداد ۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۴۱۷ راس دام سبک و ۳۸ هزار و ۸۳۰ راس دام سنگین داشته و میزان تولید استان ۲۷ هزار تن گوشت قرمز و ۹۸ هزارتن شیرخام است.