کرج - ایرنا - همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر برای نخستین بار در کشور با حضور کیخسرو چنگلوایی رییس سازمان حفظ نباتات کشور خطوط تولید ۲ فرآورده آفت کش و پروتئینی بیولوژیک کشاورزی روز شنبه در منطقه گلدشت کرج راه اندازی شد.

آنزیم «پروتئین هیدرولیزات بایوران» به منظور جلب و کنترل مگس های میوه به خصوص مگس میوه مدیترانه ای که یکی از خسارت زاترین آفات درختان میوه در سراسر جهان است ، استفاده می شود.

همچنین «فرمولاسیون پودر وتابل آفتکش بیولوژیک بایولپ» که حشره کشی بیولوژیک می باشد نیز به منظور مبارزه و دفع حشرات محصولات زراعی همچون کرم غوزه پنبه، پیله خوار نخود، پروانه سفید کلم، کرم میوه خوار گوجه فرنگی، کرم خوشه خوار انگور، لیسه سیب، برگ خوار گزنده بلوط و شب پره سفید تارتن استفاده می شود.

این محصول در گروه تخریب کنندگان میکروبی پوشش داخلی روده حشرات قرار می گیرد و در نهایت با ایجاد مسمومیت و توقف تغذیه پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت موجب مرگ لارو می گردد.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان فناوری زیستی طبیعت گرا در حاشیه این آیین به خبرنگاران گفت: ۷۰ درصد آفات کشاورزی، آفات پروانه ای هستند که فرآورده bt (فرمولاسیون پودر وتابل آفت کش بیولوژیک بایولپ) برای از بین بردن آفت های پروانه ای تولید شده است.

همایون مرادی افزود: این فرآورده می تواند ۱۴ نوع از آفات گیاهی را کنترل کند که از جمله مزایای این محصول کمک به  تولید محصولات سالم کشاورزی است ضمن آنکه از تبعات جانی و مالی استفاده از سموم شیمیایی جلوگیری می کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از محصولات کشاورزی کشور به دلیل باقیمانده سموم شیمیایی بازار بین المللی خود را از دست می دهند، اظهار داشت: نمونه این محصولات، کشمش است که کشور ما تا چندی پیش رتبه دوم جهانی صادرات این محصول را داشت ولی سال گذشته به دلیل باقیمانده سموم شیمیایی به رتبه چهارم تنزل پیدا کرد و مقدار زیادی از این محصول برگشت خورد.

وی هزینه استفاده از سموم شیمیایی برای کشاورزان را  چهار برابر آفت کش های بیولوژیک دانست و گفت: کشاورزان به دلیل بعضی از مسایل همچون آشنا نبودن به سموم بیولوژیک و نحوه استفاده از آن ها  چهار برابر هزینه می کنند.

مرادی میزان تولید این محصولات بیولوژیک  در شرکت خصوصی و دانش بنیان فناوران زیستی گرا  را برای کل کشور کافی دانست و بیان داشت: افزون  بر اینکه قابلیت صادرات این محصولات را داریم، یکی از فواید آن تاثیرگذاری آن برای کشت های گلخانه ای است.

وی اضافه کرد: میزان تقاضای بازار داخلی سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن از پروتئین هیدرولیزات بایوران می باشد که علاوه بر تامین بازار داخل، ظرفیت تولید و صادرات محصول به کشورهای همسایه تا ۴۰۰ تن در سال نیز وجود دارد.

شرکت فناوری زیست طبیعت گرا (بایوران) از سال ۱۳۷۹ به منظور تولید فرآورده های بیولوژیک در شهرک گلدشت کرج آغاز به کار کرده است.

این شرکت با بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و اشتغالزایی ۱۵۰ نفر مستقیم و حدود یک هزار نفر غیرمستقیم فعالیت می کند.

به گفته مرادی تا ماه های آینده بیش از ۱۰ محصول بیولوژیک در بخش کشاورزی راهی بازار می شود.