خرم‌آباد - ایرنا - یکی از ارزنده‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی گسترش عدالت در نظام بهداشت و درمان و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در محرومترین نقاط کشور است که لرستان نیز با وجود محدودیت و کمبودهای تاریخی در حوزه های زیرساختی اکنون در این بخش به شرایط قابل توجهی رسیده است.

به گزارش ایرنا، سلامت موضوعی اجتماعی است که به عنوان یکی از پیش شرط های اصلی نظام های رفاه اجتماعی شناخته شده که علاوه بر داشتن شیوه زندگی سالم، مردم برای ارتقا و بازگرداندن سلامت خود در صورت بیماری مجبور به استفاده از خدمات درمانی هستند.

خوشبختانه براساس آمار موجود و آنچه در جامعه به وضوح قابل مشاهده است با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در همه زمینه‌ها ارتقا و پیشرفت هایی حاصل شد و یکی از حوزه های قابل توجه و زبانزد در زمینه بهداشت و درمان رقم خورد.

بهبود وضعیت سلامت عمومی شهروندان، افزایش محصولات درمانی و پزشکی در نقاط مختلف کشور، افزایش سطح امید به زندگی، کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های واگیردار، افزایش تعداد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت، رشد دانشگاه‌های علوم پزشکی، ارتقاء تجهیزات پزشکی و درمانی، خودکفایی در لوازم پزشکی از جمله مواردی است که نشان دهنده رشد و پیشرفت در حوزه سلامت است.

یکی از استان های کشور که در دوران نظام مقدس جمهوری اسلامی که عدالت نظام، بهداشت و درمان را به خوبی لمس کرده و مراکز درمانی و بهداشتی در دور افتاده ترین نقاط به یاری مردم شتافته و غبار غم و رنج بیماری را از چهره مستضعفان پاک کرده، لرستان است.

ایجاد ۲ هزار و ۹۰ تخت بیمارستانی از برکات انقلاب اسلامی در لرستان است

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۳۶۰ تخت‌ بیمارستانی این استان در زمان قبل از انقلاب اکنون به ۲ هزار و ۴۵۰ عدد رسیده که ایجاد ۲ هزار و ۹۰ تخت جدید طی چهار دهه گذشته، از برکات انقلاب اسلامی است.

دکتر محمدرضا نیکبخت بیان کرد: زمان پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، پنج بیمارستان با ظرفیت ۳۶۰ تخت در لرستان وجود داشت که اکنون این تعداد به ۱۷ بیمارستان با ظرفیت ۲ هزار و ۴۵۰ تخت رسیده است.

وی با بیان اینکه اکنون ۳۳۶ کلینیک ویژه، ۱۴۱ دستگاه آمبولانس و چهار مرکز غربالگری در استان وجود دارد اظهار داشت: همچنین لرستان دارای  ۱۰۵بخش سی سی یو، ۱۴۷ بخش آی سی یو ( مراقبت های ویژه)، ۷۷ ان آی سی یو ( مراقبت های ویژه نوزادان)، هفت پی آی سی یو ( مراقبت های ویژه کودکان)، ۲۲ مرکز تجهیزات پزشکی، ۷۴ پایگاه اورژانس و ۳۴۸ پزشک متخصص و فوق تخصص است در حالیکه قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، استان از این امکانات محروم بود.

وی اظهار داشت: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی در لرستان راه اندازی شد و اکنون سه هزار و ۷۶۰ دانشجو در ۳۷ رشته پزشکی ،پنج رشته دستیاری، ۱۴ رشته کارشناسی ارشد با حضور ۲۸۷ عضو هیات علمی تحصیل می کنند.

نیکبخت ادامه داد: اکنون ۶۴۸ خانه بهداشت در استان وجود دارد و تعداد مراکز جامع سلامت شهری و روستایی استان از ۳۵ به ۱۴۷ مرکز رسیده است.

وی عنوان کرد: همچنین طی این سال ها تعداد داروخانه های استان از سه به ۲۰۳ باب افزایش یافته است.

وجود پنج مرکز تحقیقاتی تخصصی در لرستان

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: اکنون پنج مرکز تحقیقات تخصصی دردانشگاه علوم پزشکی استان فعال می باشد که امسال یکی از این مراکز با عنوان مرکز تحقیقات قلب و عروق راه اندازی شده است.

دکتر ابراهیم فلاحی افزود: مراکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، بهداشت و تغذیه، عوامل اجتماعی مناسب بر سلامت و هپاتیت در سطح استان فعال هستند و در این حوزه ها اعضای هیات علمی مطالعات تحقیقاتی انجام می دهند به طوریکه در طی یک سال گذشته ۴۰۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی مرتبط توسط این محققان به چاپ رسیده است.

وی اظهار داشت: امسال آزمایشگاه حیوانات در استان تکمیل شده  که یکی از مجهزترین آزمایشگاه های تحقیقاتی حیوانات کشور به شمار می رود.

فلاحی ادامه داد: شورای توسعه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی نیز ماه گذشته در استان راه اندازی شد.

وی به اختراع استخوان مصنوعی در این دانشگاه اشاره کرد وگفت: این محصول نیازمند تجاری سازی برای استفاده در کلاس های آناتومی است.

فلاحی وی با بیان اینکه تحقیقات نیازمند اعتبارات لازم است و از طرفی در آینده نزدیک تولید محصولات باعث کاهش هزینه خواهد شد، ادامه داد: حدود ۲ میلیارد تومان بودجه تحقیقاتی در دانشگاه جذب شده است.

اولویت برنامه های گام دوم انقلاب در طرح های فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی لرستان

معاون فرهنگی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در راستای اجرای گام دوم انقلاب، تشکیل و تقویت انجمن های علمی این دانشگاه در اولویت قرار گرفته و کارگاهها، نشست های علمی و بازدید هایی در این زمینه در این دانشگاه انجام شده است.

اصغر سپهوند افزود: اکنون از مجموع ۲۶ انجمن علمی این دانشگاه ۱۳ انجمن فعال است و در راستای جلب مشارکت بیشتر دانشجویان در فعالیت های علمی همایش فصل نو فصل نشاط علمی اسفند ماه در این دانشگاه برگزار می شود.

وی اظهار داشت: همچنین جهت تقویت اخلاق و معنویت در دانشگاه با هدف برجسته سازی ارزش های معنوی و رعایت فضلیت ها اقدام قابل توجهی با تشکیل کمیته های فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شده و فضاسازی و تبلیغات در فضای مجازی اجرایی شده است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: برگزاری جشنواره های قرآنی و اردوهای زیارتی و کسب ۶ رتبه کشوری در جشنواره های قرانی و ۹ رتبه کشوری در جشنواره سیمرغ  از دیگر اقدامات فرهنگی این دانشگاه است.

وی افزود: ایجاد تمهیدات لازم برای تریبون آزاد و کرسی های آزاد اندیشی در این دانشگاه انجام شده است.

معاون فرهنگی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در حوزه تربیت بدنی در یک سال گذشته دانشجویان این دانشگاه افتخاراتی در کسب مقام قهرمانی تیم فوتبال رومیزی، قهرمانی والیبال دانشجویان پسر، قهرمانی دو، سه هزار متر المپیاد کشوری، مقام دوم شنا ۵۰ متر کشوری، مقام قهرمانی مسابقات دارت کشوری، قهرمانی آمادگی جسمانی مسابقات منطقه ای کسب کرده است.

 سپهوند افزود: به منظور بهسازی خوابگاه های دانشجویی ۱۰۰ میلیون تومان هزینه شده که در مجموع بیش از ۱۰ میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده و در این مدت بیش از سه میلیارد تومان وام دانشجویی به چهار هزار و ۲۲۰ نفر پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه اکنون ۱۶ مشاور کارشناس ارشد روانشناس بالینی و یک روانپزشک در مرکز مشاوره دانشگاه حضور دارند.

۷۸ پایگاه اورژانس و ۲ پایگاه هوایی در لرستان

رییس سازمان فوریت های پزشکی لرستان گفت: در زمان پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران تنها یک پایگاه اورژانس در لرستان وجود داشت که اکنون این تعداد به ۷۸ پایگاه اورژانس شهری و روستایی و  ۲ پایگاه هوایی در لرستان با حضور ۴۶۰ نیرو فعال است.

علی مهرزاد صفدری افزود: در سال جاری ۱۶۰ هزار و ۴۲۰ تماس با اورژانس استان برقرار شده که از این مجموع ۵۸ هزار و ۷۹۰ مورد به ماموریت منجر شده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ماموریت ۱۰۲ هزار و ۹۸ مورد تصادفی و ۳۲ هزار و ۸۱۱ مورد اعزام به بیمارستان بوده است ادامه داد: در سال جاری آمار کل تماس ها و ماموریت های اورژانس نسبت به سال گذشته در استان بیشتر شده است اما آمار ماموریت های تاصدفی کاهش داشته است.