محمود علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برخی بازیهای بومی و محلهای در نقاط مختلف کشور با کمی تفاوت در اصول بازی مشترک است.
وی با بیان اینکه بیشتر بازیهای بومی و محلهای به صورت نمایشی است، ادامه داد: بازیهای بومی و محلهای را می توان با تعریف آئیننامه و مقررات به صورت رقابتی، رسمی و مسابقات لیگ برگزار کرد.
علیزاده اظهار داشت: برگزاری بازیهای بومی و محلی برنامه منسجم ندارد و امسال نیز شیوع کرونا، این گونه بازیها و برگزاری جشنواره را تحت تاثیر قرار داده است.
رییس هیات ورزشهای روستایی و بازیهای محلی استان سمنان یادآور شد: بازیهای بومی و محلی متنوعی در استان وجود دارد و می توان گفت تاکنون بیش از ۱۰۰ بازی در استان سمنان شناسایی و کتاب درباره اصالت و روش این بازیها تهیه شده است.
علیزاده تصریح کرد: مستندسازی به حفظ و اشاعه بازیهای بومی و محلی که اصالت و هویت دارند کمک میکند و باید در این زمینه بیش از پیش کار شود.
وی اضافه کرد: بازی های بومی و محلی مفرح، جذاب و موثر در کاهش ناهنجاری های اجتماعی است و تلاش می شود بازی های محلی در محله های قدیمی و روستاهای تمام شهرستان های استان سمنان به شکل بهتری جا بیفتد.
رئیس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی استان سمنان خاطرنشان کرد: دال پلان، کمربند بازی، الک دلک، الختر، پاری که،بتو بتو، شال وجه،خر پشتک، چارقاف، بالش که و کلاه پران از جمله بازی های بومی استان سمنان است.