شیراز_ایرنا_رئیس چهارمین کنگره بین‌المللی سلامت همراه اعلام کرد:‌ گفتمان‌سازی برای به کارگیری ظرفیت‌های سلامت همراه در توسعه سلامت و پایش همه گیری کووید ۱۹ تاثیر بسرایی دارد که شیراز، در روزهای پایانی بهمن ۹۹، میزبان چهارمین دوره از کنگره بین‌المللی سلامت همراه خواهد بود.

کامران باقری لنکرانی رئیس چهارمین کنگره بین المللی سلامت همراه، روز شنبه در نشست رسانه ای این رویداد گفت: در حال حاضر در سراسر دنیا با همه گیری سهمگینی مواجه هستیم که تمام ابعاد حیات جامعه را تحت تاثیر قرار داده و با وجود همه پیشرفت هایی که حتی در زمینه واکسن در کشورها صورت گرفته، اما همچنان بیماری سیر صعودی دارد. 

وی گسترش بیماریابی فعال، مراقبت از بیماران در منزل و ارتقای کیفیت خدمات را از دغدغه های نظام سلامت برشمرد و افزود: سلامت همراه به لحاظ فراگیری و ضریب نفوذ بالا در جوامع، اکنون مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است و در ایران نیز تجربه های خوبی در این همه گیری ایجاد شد.

وی مواردی نظیر تلاش برای کنترل قرنطینه بیماران و بیماریابی فعال را از جمله محورهای مرتبط با سلامت همراه برشمرد که از ماه های نخست شیوع این بیماری از سوی وزارت بهداشت و با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور آغاز شده و ادامه داد: در کنار این محورها، سلامت همراه می تواند زمینه ای برای پاسخگویی به پرسش های عمومی در حوزه سلامت و جلب مشارکت عمومی در این زمینه فراهم آورد.

پیگیری برای ایجاد بیمارستان های مجازی در حوزه سلامت همراه

ایجاد بیمارستان های مجازی با امکان پایش دقیق سلامت بیمار در منزل، دیگر محور مورد توجه سلامت همراه در این ایام بود که رئیس این کنگره بین المللی به آن اشاره کرد.

لنکرانی اظهار کرد: در سلامت همراه، ظرفیت هایی را به کار برده ایم و از دستاوردهای آن بهره مند شده ایم و هم اکنون نیز در حال شناسایی ظرفیت های جدید هستیم که در این زمینه نگاه امیدوارانه ای برای گفتمان سازی و افزایش بهره گیری از فناوری اطلاعات در حوزه سلامت وجود دارد.

رییس چهارمین کنگره سلامت همراه دستاورد دوره های گذشته این رویداد علمی بین المللی را تقویت رشد و تعالی در شرکت های دانش بنیان برای ورود به حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: فناوری های اطلاعاتی به لحاظ گستردگی، می تواند نقش سازنده ای در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.

اهمیت حفظ محرمانگی و آزادی کاربران فناوری های سلامت همراه

 وی یکی از چالش های این حوزه را که در دوره های پیشین کنگره نیز مورد توجه قرار گرفته، حفظ سطوح محرمانگی و آزادی مخاطبان و کاربران فناوری های سلامت همراه از دیدگاه هایی نظیر اخلاقی و جامعه شناسی برشمرد که در این دوره نیز مورد توجه قرار می گیرد.

لنکرانی این کنگره را تلاشی برای حرکت آگاهانه، هوشمندانه و اخلاقی به سوی ارتقای سلامت جامعه دانست که با حضور مهمانانی از جامعه دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان بزرگ دیگر کشورها، در این زمینه تبادل نظر صورت می گیرد.

محورهای چهارمین کنگره بین المللی سلامت همراه

دبیر چهارمین کنگره بین المللی سلامت همراه نیز در این نشست خبری با اشاره به شرایط کرونا و برگزاری این رویداد بین المللی به صورت مجازی، گفت: به دلیل همه گیری بزرگی که هم اکنون در سراسر دنیا با آن مواجه هستیم، این رویداد علمی نیز در این دوره با محوریت پاندمی کووید _۱۹ برگزار می شود.

دکتر سید جلیل معصومی سلامت همراه با رویکرد پیشگیری، کنترل و درمان کووید – ۱۹ ، خدمات بیمار محور در سلامت همراه، کارآفرینی، سرمایه گذاری و بازاریابی در سلامت همراه، کاربرد فناوری های سلامت همراه در تغذیه، کاربرد فناوری های سلامت همراه در توانبخشی، سیستم اطلاعات سلامت و سلامت همراه، کاربرد سلامت همراه در تصویربرداری پزشکی و نقش سلامت همراه در مراقبت از سالمندان را محورهای پیش بینی شده برای این کنگره بین المللی برشمرد.

وی با اشاره به تغییراتی که همه گیری کووید ۱۹ در دنیا رقم زده است، افزایش گرایش به مراجعه غیرحضوری و با بهره گیری از رسانه های مجازی را از پیامدهای این همه گیری عنوان کرد که هم راستا با این رویداد بین المللی است.

معصومی ضمن اعلام ارائه ۱۰ سخنرانی با حضور مجازی مهمانانی از کشورهای سوئد، آمریکا، استرالیا، قطر، ترکیه و پاکستان در این کنگره، گفت: حدود ۲۵۰ مقاله علمی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که داوری می شود و از ایران نیز استادان ۱۲ دانشگاه کشور در این برنامه به عنوان سخنران حضور دارند.

رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:‌ ۴۵ استاد برجسته این حوزه به عنوان اعضای کمیته علمی و بیست دانشجوی برتر کشور به عنوان اعضای کمیته اجرایی حضور خواهند داشت و علاوه بر ارائه ۵۲ سخنرانی اصلی، هفت میزگرد علمی و چهار کارگاه آموزشی نیز برگزار می شود.

معصومی ۹ سخنرانی پیش بینی شده در این کنگره را با حضور افراد کلیدی نظیر  محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسوولان ارشد وزارت بهداشت، دکتر مهرزاد لطفی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دیگر دست اندرکاران و افراد برجسته این حوزه معرفی کرد.

برگزاری نمایشگاه و مسابقه نرم افزارهای سلامت همراه

دبیر کنگره سلامت همراه با بیان اینکه هر دوره برگزاری این کنگره با برپایی نمایشگاهی برای معرفی محصولات این حوزه همراه بوده است، ادامه داد: امسال این نمایشگاه برای نخستین بار به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با اعلام خبر پیش بینی مسابقه نرم افزارهای سلامت همراه در این کنگره به عنوان یکی دیگر از برنامه های جانبی، اظهار کرد: با هماهنگی های صورت گرفته با وزارت بهداشت، به نرم افزارهای برگزیده این مسابقه، مجوز مورد تایید وزارت بهداشت اعطا می شود.

چهارمین دوره از کنگره بین المللی سلامت همراه، به صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از بیست و هشتم تا سی ام بهمن ۹۹ برگزار می شود.