تهران- ایرنا- آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور نشان می‌دهد که ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور از ۱۵۱.۸ درصد گذشته است.

به گزارش ایرنا، توسعه کشورها امروزه به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی وابسته هستند. فضای مجازی، پهن‌باند و ضریب نفوذ اینترنت در دنیای امروز همه چیز را تحت کنترل خود درآورده است.  سال ۹۲ و قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور حدود ۸۰ درصد (۶۰ میلیون نفر) بود. پس از روی کار آمدن دولت، توسعه اینترنت پهن‌باند سیار، ثابت و ضریب نفوذ تلفن همراه در دستور کار قرار گرفت.

توسعه زیرساخت‌ها از حدود هشت سال قبل به سرعت طی شد و هر سال میزان ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور افزایش یافت.  سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور در آخرین گزارش خود، به وضعیت شاخص‌های آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در ۹ ماه ابتدایی امسال پرداخته است.

بر اساس این گزارش، تعداد خط تلفن‌های ثابت نصب شده در کشور اکنون به ۳۸ میلیون اشتراک رسیده و از این تعداد ۲۹ میلیون خط فعال هستند.

ضریب نفوذ تلفن ثابت کشور به بیش از ۳۴ درصد رسیده که از این میزان حدود چهار میلیون اشتراک متعلق به روستاییان ساکن در ۴۷ هزار روستای کشور است.   

ترافیک خروجی و ورودی در شرکت مخابرات ایران در ۹ ماهه امسال هم آمار جالبی را نشان می‌دهد، ترافیک خروجی بین‌المللی مجموع ۹ ماه تلفن‌های ثابت ۱۳ میلیون دقیقه و ترافیک ورودی ۵ میلیون دقیقه است.

ترافیک خروجی به سمت اپراتورهای سیار به هفت میلیارد دقیقه و ترافیک ورودی از سمت اپراتورهای سیار به پنج میلیارد دقیقه رسیده است.

در این گزارش به آخرین وضعیت توسعه تلفن همراه نیز پرداخته شده است. ۶۸ میلیون و ۱۷۵ هزار خط همراه اول، ۵۵ میلیون و ۲۹۷ هزار خط ایرانسل و ۴ میلیون و ۱۵۱ هزار خط رایتل جمع ۱۲۷ میلیون و ۶۲۴ هزار خط تلفن همراه فعال در کشور را تشکیل می‌دهند که ضریب نفوذ را به۱۵۱.۸ درصد رسانده‌اند.

مجموع پهن باند ثابت در کشور به ۹ میلیون و ۷۷۸ هزار اشتراک رسیده که ضریب نفوذ بیش از ۱۱ درصد را نشان می‌دهد. پهن باند ارتباطات سیار نیز از مرز ۷۷ میلیون و ۷۰۶ هزار مشترک گذشته و ضریب نفوذ آن در کشور ۹۲ میلیون اشتراک است.

بنابر آخرین آمار شهرهای تهران، سمنان، یزد، اصفهان، البرز، فارس، قم، آذربایجان شرقی، مازندران، استان مرکزی و گیلان در صدر لیست نفوذ پهنای باند قرار دارند.

کمترین ضریب نفوذ متعلق به استان سیستان و بلوچستان با ۲.۸۷ درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ۴.۳۵ درصد و خراسان شمالی با ۶.۳۱ درصد است.

ترافیک مرسولات پستی در شرکت ملی پست در ۹ ماه امسال به ۱۶۲ میلیون و ۸۶۲ هزار مرسوله رسیده است. اکنون در سطح کشور ۵ هزار و ۸۸۷ واحد پستی شهری، یک هزار و ۶۸ واحد پستی روستایی فعال هستند که مجموعه بیش از هفت هزار واحد پستی فعال در سراسر کشور را تشکیل می‌دهند.