تهران- ایرنا- تیمی از دانشگاه بیرمنگام در ابتکاری جدید، به کمک مردمان محلی آثار «ویلیام شکسپیر» نمایشنامه‌نویس سرشناس انگلیسی را در ۹۳ زبان و گویش مختلف احیا کرد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، کتابخانه بیرمنگام میزبان بزرگترین کلکسیون آثار شکسپیر در بین کتابخانه‌های عمومی جهان است. این کلکسیون که تالار یادبود شکسپیر نام دارد، در سال ۱۸۶۴ میلادی به مناسبت سیصدمین سالروز تولد وی تشکیل شد و اولین مجموعه بزرگ از آثار این نمایشنامه‌نویس در جهان بود.

تالار یادبود شکسپیر زمانی چنان جایگاهی داشت که دولت شوروی در روزهای اوج جنگ سرد، ۳۰۰ قطعه در آن به ودیعه گذاشت. اما به گفته ایوان فرنی (Ewan Fernie) استاد مطالعات شکسپیر در دانشگاه بیرمنگام، این کلکسیون در سالهای اخیر مورد بی‌توجهی قرار گرفته است و پروژه Everything to Everybody راه‌اندازی شده تا آرشیو آثار این نویسنده سرشناس را به قلب زندگی قرن بیست‌ویکمی بیاورد.

فرنی می‌گوید: در تلاشیم به کمک مردم و گروه‌ها این کلکسیون را احیا کنیم تا به چیزی که به دست مردم بیرمنگام کشف و بازآفرینی شده تبدیل شود. اگر این کار را نکنیم این کلکسیون می‌میرد چون جهان در حال تغییر است و فرهنگ ما در حال تحول.  

صحنه جهانی یا World Stage جدیدترین بخش این پروژه است شامل مجموعه‌ای از هفت فیلم کوتاه که در آن ۱۴۰ شهروند چندزبانه بیرمنگامی به ۹۳ زبانی که در این کلکسیون پیدا می‌شود، نقش بازی می‌کنند.

هر کدام از این فیلم‌ها به ۵ پرده تقسیم می‌شود و در آنها افراد با سنین و پیشینه‌های مختلف بخش‌هایی از متن نمایشنامه‌های شکسپیر را در زبان‌ها و گویش‌های مختلف می‌خوانند، آن هم بدون زیرنویس!

به گفته فرنی، پذیرش جنبه‌های چندزبانه کلکسیون شکسپیر، لازمه پل زدن میان آثار این نمایشنامه‌نویس کلاسیک و بیرمنگام مدرن بود، شهری که ساکنانش به بیش از ۱۰۰ زبان مختلف صحبت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، ویلیام شکسپیر یکی از بزرگترین و نام‌آورترین نمایش‌نامه‌نویسان جهان به شمار می‌رود که با خلق ۳۹ نمایشنامه شاخص به شهرت جهانی دست یافت. وی علاوه بر نمایشنامه‌نویسی، شاعر هم بود و ۱۴۵ غزل و ۲ قصیده از خود به یادگار گذاشت که این آمار او را به پرکارترین نویسنده‌ سده شانزدهم تبدیل کرد.