علی قلی پور روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای امسال ۱۳ مورد حادثه ناشی از کار منجر به فوت در استان بوقوع پیوسته است که بیشترین آن در کارگاه های ساختمانی بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین امسال ۶ حادثه کار منجر به فوت در بخش ساختمان، یک مورد در بخش صنعت، یک مورد در پروژه های عمرانی و پنج مورد در بخش کشاورزی و باغداری بوقوع پیوسته است.
قلی پور با بیان اینکه ۵۳ درصد از حوادث ناشی از کار استان در ۱۰ ماهه امسال در بخش ساختمان اتفاق افتاده است افزود: علت وقوع ۳۱ درصد از کل حوادث ناشی از کار استان سقوط از ارتفاع بوده است.
وی اظهار داشت: علت این سقوط ها نبود حفاظ در پرتگاه ها و دهانه های باز و سکوهای کاری، استفاده نشدن از سامانه های مناسب در ارتفاع مانند داربست و نردبان و نبود جایگاه کار مناسب و استفاده نشدن از لوازم حفاظتی مانند کمربند ایمنی بوده است.
قلی پور افزود: درگیری کارگران با ماشین آلات و گیر افتادن بین دستگاه ها عامل وقوع ۱۴ درصد از حوادث ناشی از کار استان در ۱۰ ماهه امسال بوده است که علت اصلی آن حفاظ گذاری نشدن قطعات و مکانیزم های چرخنده ماشین آلات، بی توجهی اپراتورها به اصول فنی و ایمنی کار با دستگاه ها بوده است.
وی گفت: برق گرفتگی، تماس با اجسام و سطوح داغ، وجود موانع در محیط کار، پاشش مواد داغ و شیمیایی، تصادفات رانندگی کارگاهی، ریزش آوار و خفگی با گاز مونوکسید کربن مجموعا عامل وقوع ۳۹ درصد از وقوع حوادث ناشی از کار در استان بوده اند.
قلی پور افزود: عامل وقوع ۱۶ درصد از کل حوادث ناشی از کار استان سقوط اشیا بر روی کارگران بوده است که به علت نبود راهروهای سرپوشیده موقت در مسیر تردد کارگران در طبقات پایین، استفاده نکردن از پاخور در جایگاه های کار و بی نظمی در استفاده از تجهیزات و لوازم در حین کار در ارتفاع است.
رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اظهار داشت: براساس آیین نامه حفاظتی کارگاه های ساختمانی تمام کارفرمایان مکلف هستند به منظور جلوگیری از سقوط اشیا بر روی کارگران راهروهای سرپوشیده با سقف مستحکم ایجاد کنند.
بر اساس تصمیم کارگروه ارتقای ایمنی بخش ساختمان استان، مقرر شد تمام کارفرمایان قبل از اخذ پروانه ساختمانی با مراجعه به ادارات کار سطح استان در آموزش های رایگان ایمنی محیط کار که توسط بازرسان کار در ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار می شود، شرکت کنند.