به گزارش روز یکشنبه ایرنا از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، «مرتضی بانک» هم زمان با دهه مبارک فجر از فعالیت ۶۸۰ واحد نوآور و فناور در این مناطق خبر داد و افزود: فعالیت این واحدها، گشایش اقتصادی و سرمایه گذاری را به همراه دارد، این ظرفیت تازه ایجاد شده در مناطق آزاد یکی از محورهای اصلی حمایت از جریان تولید و افکار نوپا و سازنده در این مناطق است.
وی بیانداشت: روند حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان با راهاندازی سامانه خدمات پنجره واحد در دولت تدبیر و امید شکل تازه ای به خود گرفت و امروز عمده مراجعات در بخش های مختلف در مناطق آزاد به صورت غیرحضوری و آنلاین انجام می شود.
بانک ادامهداد: این سامانه یکی از دستاوردهای مهم مناطق آزاد در بخش های نوآورانه است و حرکت مناطق آزاد بر مبنای فعالیت های نوآورانه در راستای توصیهها و منویات رهبر معظم انقلاب است که از سال ۱۳۹۲ این حرکت شتاب بیشتری گرفته است؛ این در شرایطی است که تا پیش از دولت تدبیر و امید واحدهای فعال در حوزه فناوری و نوآوری در مناطق آزاد انگشتشمار بودند.
مشاور رییسجمهوری تصریحکرد: اکنون بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود دارد، این در حالی است که این مناطق فقط چهار درصد از خاک کشور را به خود اختصاص دادهاند.
بانک خاطرنشانکرد: ظرفیتهای تازه ای نیز در ایجاد مراکز شتابدهی و فعالیت شرکت های استارتاپی در مناطق آزاد ایجاد شده است که در دو منطقه آزاد انزلی و اروند دو کارخانه فناوری طراحی شده که در آینده نزدیک افتتاح می شوند، همچنین برج فناوری در جزیره کیش و صندوق فناوری و نوآوری مرکزی در منطقه آزاد ارس به متقاضیان، فعالان و واحدهای تولیدی در مناطق آزاد سرویسهای ویژه ای ارائه می دهند.
ایجاد اقامتگاههای سنتی در مناطق آزاد در دولت تدبیر و امید
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور، با اشاره به اینکه در دولت های تدبیر و امید ۸۶ واحد بوم گردی و اقامتگاه های سنتی در مناطق آزاد ایجاد شده، گفت: این اقدام در راستای توسعه گردشگری در این مناطق نقش مهمی ایفا می کند و فعالیت این واحدها علاوه بر اینکه توانسته فرهنگ و آداب و رسوم بومی منطقه را بشناساند، در جذب گردشگر خارجی نیز موفق عمل کرده است.
بانک تصریحکرد: ارائه خدمات حمل و نقل و ارائه خدمات اقامتی از جمله امکانات گردشگری در این مناطق است، زیرا باور داریم که مردم تا احساس آرامش و امنیت نکنند جایی نمیروند.
وی افزود: با سرمایه گذاریهای انجتم شده در حوزه زیرساختی و اقبالی که بخش خصوصی برای ایجاد امکانات هتلینگ در کیش، قشم و انزلی و چابهار نشان داد، توانستیم به موفقیتهایی دست یابیم و میتوانیم با برخی از هتلهای منطقه رقابت کنیم.
به گفته این مقام مسوول، منطقه آزاد قشم زیباییها و موقعیت بکری دارد و امکانات خیلی خوبی در این منطقه فراهم شده است.
مشاور رییسجمهوری با اشاره به توجه ویژه مناطق آزاد به ایجاد کمپهای گردشگری نیز گفت: از هر سرمایه گذار بخش خصوصی استقبال میکنیم و امیدواریم که این بخش برای ایجاد مراکز تفریحی و سرگرمی به مناطق آزاد کشور اقدام کنند و برای این نوع از گردشگری میتوانیم از کشتیهای دریایی استفاده کنیم.
فعالیتهای فرهنگی در مناطق آزاد
وی به فعالیتهای فرهنگی در مناطق آزاد نیز اشاره کرد و افزود: یکی از اقدامات مهم، توجه به حوزه فرهنگی در مناطق آزاد کشور است که بدون پیوند با محیط اجتماعی نمیتوانیم رشد اقتصادی داشته باشیم و هر فعالیت اقتصادی باید با پیوند با محیط اجتماعی باشد، از این رو مجموعه بستههایی برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی طراحی کردیم تا محیط زندگی را برای روستاییها بهتر کنیم.
بانک با اشاره به برگزاری سمینارها، جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی در مناطق آزاد، گفت: در حوزه ترویج فرهنگ قرآن نیز برنامههای مختلفی داریم و در مناطق آزاد کشور نزدیک به چهار هزار و ۳۰۰ قاری قرآن و ۲ هزار نفر حافظ قرآن وجود دارد.
وی به ایجاد گردشگری اسلامی در مناطقی مثل اروند نیز اشاره کرد و گفت: درخصوص برگزاری اردوهای راهیان نور کارهای زیادی انجام گرفته است، یکی از مرزهای مهم ما برای پذیرش زائران مرز شلمچه است، هر ساله بیش از یک و نیم میلیون زائر در مرز شلمچه تردد میکنند که این امکانات توسط منطقه آزاد فراهم شده است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: مهمترین هدف ما با توجه به پیام رهبر معظم انقلاب برای گام دوم انقلاب، تهیه منشور گام دوم در همه مناطق آزاد کشور بوده است که تا یک ماه دیگر همه مناطق این منشور را خواهند داشت، این منشور در کیش تهیه شده و از ظرفیت آن برای بهکارگیری نیروهای جوان استفاده میشود.
به گزارش ایرنا، پیشتر معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: در ۹ ماه نخست امسال در مجموع ۱۵۸ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد کشور محقق شده است.