به گزارش ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان روز یکشنبه در نشست همکاری مشترک دانشگاه بوعلی و منابع طبیعی بیان کرد: این تفاهم نامه با هدف تداوم همکاری در زمینه توسعه نهالکاری، حفاظت از عرصه و اعیان جنگل ها و مراتع، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی و همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی منعقد شد.
اسفندیار خزائی گفت: دانشگاه بوعلی سینا ظرفیت بالائی برای فرهنگ سازی حفاظت از عرصه های منابع طبیعی دارد و در زمینه تسهیل گری در حوزه منابع طبیعی نیز می تواند کمک زیادی به فرهنگ سازی در بین مردم داشته باشد.
وی با بیان اینکه آموزش و ترویج و به روز شدن، از نیازها و ضروریات منابع طبیعی در بخش توسعه فرهنگی است تاکید کرد: نباید به بهانه اجرای طرحهای گردشگری و سرمایهگذاری، منابع طبیعی نابود شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار داشت: این مجموعه همه عرصه های ملی را زیر پوشش قرار داده و در حقیقت با زیست سالم و آرامش و زندگی مردم در ارتباط است.
خزائی ابراز امیدواری کرد: با امضای این تفاهم نامه مشترک، دانشگاه بوعلی سینا و منابع طبیعی با دلسوزی به توسعه فرهنگی، حفاظت و حراست بیشتر از منابع ملی و طبیعی توجه کنند.
وی اهمیت و جایگاه منابع طبیعی و صیانت از این سرمایههای عظیم ملی را یادآور شد و بیان کرد: امید می رود با انعقاد این تفاهم نامه در تقویت پوشش گیاهی، نهادینه کردن فرهنگ منابع طبیعی، همگانی کردن پویش نهالکاری و توانمندسازی این حوزه کمک شود.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز گفت: دانشجویان و اساتید این دانشگاه به منابع طبیعی بسیار اهمیت میدهند و با توسعه فضای سبز و درختکاری در حفظ و نگهداری محیط زیست شهری همواره پیشرو هستند.
یعقوب محمدی فر ابراز امیدواری کرد که با انعقاد این تفاهمنامه همکاری بیشتر دانشگاه بوعلی سینا با منابع طبیعی و آبخیز داری را شاهد بوده و این تفاهم نامه شروعی برای اعتلای منابع طبیعی در استان همدان باشد.
وی اظهارداشت: همکاری مشترک دانشگاه و منابع طبیعی در زمینه پایان نامه های دانشجویی و انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی باید در اولویت قرار گیرد همچنین با کشت گونه های کم آببر مسیر را برای مدیریت سبز و توسعه فضای سبز هموار کرد.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان تاکید کرد: همه باید در قبال منابع طبیعی احساس مسئولیت کنند و باید از ظرفیت و توان هر ۲ مجموعه در راستای ترویج درختکاری وآگاهی بخشی استفاده کرد.
محمدی فر اضافه کرد: نتیجه برگزاری این نشست مشترک و انعقاد تفاهم نامه زمینه ای برای ارتباط ۲ سویه اساتید و کارشناسان منابع طبیعی شود تا با شناسایی مشکلات فرهنگی در حوزه منابع طبیعی به راهحل مناسب برای حفاظت از منابع طبیعی دست یافت.
همدان دارای ۹۰۵ هزار هکتار اراضی ملی است که ۸۲۲ هزار هکتار آن را مراتع تشکیل میدهد همچنین این استان دارای ۴۴ هزار و ۷۳۷ هکتار جنگل طبیعی، دست کاشت، پارک و ذخیرگاه جنگلی است.