قم-ایرنا- استاندارقم گفت: درانتظار شمارش معکوس بازگشت از شهر به روستاهای استان به سر می‌بریم و در این سالها تلاش کرده‌ایم تا بستر لازم برای سرمایه‌گذاری و ایجاد جذابیت در روستاها را تقویت کنیم.

بهرام سرمست روز یکشنبه درسی و پنجمین دوره تجلیل ازبرگزیدگان ملی و استانی بخش کشاورزی استان قم درسالن کرامت استانداری ، افزود: تلاش می‌کنیم از ظرفیت تقسیمات کشوری و با استفاده از توسعه جمعیت شهرهای اقماری بتوانیم امکان مهاجرت معکوس به روستاها را با افزایش امکانات فراهم نماییم.

وی خاطرنشان کرد: تامین امنیت غذایی اولویت دیگر استان قم در حمایت بی شائبه از بخش کشاورزی است چرا که توسعه متوازن و همه جانبه بدون حمایت از این بخش ممکن نیست.

وی یادآور شد: جمعیت و بافت قم به گونه‌ای است که نیازمند یک بازنگری کلی در بخش کشاورزی است و به همین مناسبت اصلاح الگوی کشت به خاطر محدودیت‌های منابع آبی در حال انجام می‌باشد.

سرمست خاطرنشان کرد: توسعه نواحی صنعتی در روستاها از برنامه‌های مهم استان است، ما نیازمند فراوری و ایجاد ارزش افزوده در بخش اشتغال روستایی هستیم تا با کمترین واسطه‌گری ممکن ارزش افزوده محصولات کشاورزی به فعالان این بخش بازگردد.

وی گفت:فرآوری صنایع تبدیلی در چند ناحیه صنعتی استان در حال پیگیری است و همزمان روند آموزش و مهارت افزایی در بین روستائیان نیز در حال انجام می‌باشد.

سرمست عنوان کرد: توانمندسازی روستائیان در بخش مشاغل خانگی، باغداری، دامپروری و کشاورزی به عنوان یک هدف مهم در حال پیگیری است.

به گفته وی، دراستان حداکثر تسهیلات اشتغال روستایی طی سالهای گذشته جذب شده و تعداد کارآفرینان مستعد در سطح روستاهای استان امیدآفرین است.

استاندار قم گفت: برخلاف اینکه دیگران چهره‌ای خشک و کویری از قم در ذهن دارند اما این استان ظرفیت‌ها و بسترهای نهفته زیادی برای توسعه بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی دارد.

وی یادآور شد: اینکه دراین استان کارآفرینان برخلاف قهر طبیعت، طبیعت را به تسخیر خود در آوردند و از فقر طبیعت ثرورت اندوزی کردند، در نوع خود کم نظیر است.

وی عنوان کرد: دامشهر قم نقطه تبادل دام ۲۶ استان کشور می‌باشد و نیاز است تا این ظرفیت‌ها را به درستی معرفی کنیم.

منطقه دامشهر به مساحت ۷۵۰ هکتار در ۱۴ کیلومتری قم احداث شده و در آن ۱۴۵۰ واحد دامپروری، تجاری و خدماتی مستقر می باشد که شامل تعداد ۵۷۲ واحد گوساله پروار، ۷۱۲ واحد پرورش گوسفند پروار و ۳۱ واحد تجاری، کاروانسرای دامی، میدان دام، میدان علوفه، باسکول،ساختمان دامپزشکی وآسیاب است.

وی درپایان تاکید کرد: ریشه توسعه در روستاست و اگر می‌خواهیم شاهد یک جامعه توسعه یافته و متوازن باشیم باید به این مناطق  توجه کنیم.

۶۲ هزار و ۳۰۰ نفر از جمعیت استان قم معادل ۵ درصد از کل جمعیت در سطح روستاها زندگی می‌کنند.

استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، جعفریه، سلفچگان، کهک و خلجستان است.