اردبیل- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: ۵۰ هزار و ۹۲۷ مورد بازدید از مرکزهای تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی در سال‌جاری صورت گرفته که در جریان آن بیش از ۳۹ تن فرآورده آلوده، غیربهداشتی و تاریخ گذشته ضبط و معدوم شده است.

به گزارش ایرنا، بهلول تکلوی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: ۴۲۶ متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی در این راستا به مراجع قضایی معرفی شدند و ۱۵ مرکز عرضه پلمب و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری بعمل آمده است.

وی با تاکید بر اهمیت فعالیت‌های دامپزشکی در حفظ و حراست از سرمایه دامی منطقه افزود: بیش از ۶ میلیون و ۴۱۱ هزار راس دام از ابتدای سال‌جاری در برابر بیماری‌های دامی واکسینه و افزون بر ۱۳۳ میلیون و ۹۵۴ هزار دز واکسن برای مقابله با بیماری‌های مختلف طیور در استان اردبیل مصرف شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل اظهار کرد: ۱۵۸ هزار و ۵۶۱ راس دام و ۱۴ میلیون و ۵۵۹ هزار قطعه طیور در کشتارگاه‌های استان تحت بازرسی بهداشتی و فنی کارشناسان کشتار و به صورت بهداشتی وارد چرخه مصرف شده است.

وی تاکید کرد: ناظران فنی و بهداشتی دامپزشکی و روحانیون ناظر ذبح شرعی بر فعالیت‌ها نظارت دارند و همه مراحل کشتار با دقت و حساسیت خاصی رصد می‌شود.

تکلوی با اشاره به اینکه استان اردبیل با وجود کشتارگاه‌ها، کارخانه‌ها و صنایع جانبی از ظرفیت مناسبی برای تولید و اشتغال‌زایی برخوردار است، اضافه کرد: کشتارگاه صنعتی دام شهرستان سرعین نیز با مشارکت بخش خصوصی در مراحل پایانی عملیات اجرایی و نصب تجهیزات است و تعداد کشتارگاه‌های صنعتی استان با بهره‌برداری از آن واحد، به ۹ باب افزایش می‌یابد.

وی یادآور شد: نزدیک به سه هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی در کنار هشت کشتارگاه صنعتی و هفت کشتارگاه سنتی دام طیور زیر نظارت دامپزشکی در استان اردبیل فعالیت دارند.

بر اساس آخرین آمارها، استان اردبیل با وجود بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری در صنعت دامداری، رتبه هفتم در پرورش گوسفند و گاو بومی، رتبه سوم در گاومیش، رتبه ۱۵ کشوری را در پرورش گاو اصیل دورگ دارد و میانگین کشتار روزانه گوشت مرغ در استان اردبیل به نزدیک ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تن می‌رسد.