انور اسماعیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح ویژه بیمهشدگان صندوق بیمه همگانی(رایگان) است که محدودیت دسترسی به بخش خصوصی دارند و دفترچههای بیمهای آنان فقط در مراکز دولتی اعتبار دارد.
وی افزود: در راستای حمایت از اقشار کمبرخوردار و افزایش دسترسی آنان به مراکز درمانی طرح نظام ارجاع شهری با محوریت پزشک خانواده اجرا میشود و به واسطه آن بین یک هزار و ۵۰۰ تا سه هزار نفر بیمه شده با پزشک عمومی در ارتباط است و به نوعی پزشک خانواده آنان خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان اضافه کرد: پزشکان در این طرح بین سه تا پنج ماه معاینه اولیه روی افراد انجام داده و کسانی که دارای بیماری زمینهای از جمله دیابت و فشار خون باشند تحت کنترل و نظارت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه افراد منتسب به پزشک خانواده بابت ویزیت و معاینه مبلغ ۵۰ هزار ریال پرداخت کرده و مابقی توسط بیمه پرداخت میشود، گفت: اگر فردی پس از معاینه توسط پزشک عمومی نیازمند درمان تخصصی تر باشد به پزشک منتخصص ارجاع شده و خدمتی که دریافت میکند بیمه ای خواهد بود.
اسماعیلی با اشاره به اینکه در استان ۳۰۰ هزار نفر عضو صندوق بیمه همگانی هستند، اظهار داشت: درحال حاضر حدود ۷۰ درصد این افراد به پزشکان عمومی متصل شده اند و برای این افراد نام پزشک و آدرس مطب پیامک شده است.
وی یادآور شد: با توجه به کمبود پزشک عمومی در استان، سازمان به بیمه سلامت استان اجازه داده که در این طرح از پزشکان متخصص کودکان، داخلی، عفونی و طب اورژانس نیز بهره گرفته شود.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان اظهار داشت: هماکنون برخی از شهرستانها از جمله سنندج و کامیاران تکمیل شده است اما در شهرستانهای سقز، مریوان، قروه و دیواندره با کمبود پزشک مواجه هستیم.
در استان کردستان بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار نفر بیمه سلامت دارند که بیشترین تعداد آنان و بیش از ۶۰۰ هزار نفر در روستاها ساکن هستند.