حمید ملانوری یکشنبه شب در نشست شورای عشایر استان خراسان جنوبی که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان امور عشایر ایران برگزار شد، افزود: باید تلاش کنیم که سطح رفاه و ارائه خدمات به جامعه عشایری استان ارتقا یابد.
وی به راهاندازی ستاد توسعه خاوران در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: هدف از راهاندازی ستاد این بوده که بتوانیم از ظرفیت فکری، تجربی، استعدادها و مزیتهایی که در هر گروه و منطقه از جامعه ما وجود دارد، استفاده کنیم.
استاندار خراسان جنوبی افزود: محور و اساس کار ما توانافزایی در بخش خصوصی است برای اینکه بتوانیم در قالب مهارتآموزی و تخصص، سطح دانشها را ارتقا دهیم و هم اینکه از فرصتها، استعدادها و مزیتهای در منطقه به خوبی استفاده کنیم.
وی گفت: از طرفی با ایجاد ارزش افزوده، ثروتافزایی در منابع و امکانات را داشته باشیم.
ملانوری بیان کرد: ما به اندازه کافی برای ایجاد ارزش افزوده اقدام نکردیم و اگرچه اقدامات موثری انجام شده اما این ظرفیت وجود دارد که در یک حرکت جهشی ارزش افزوده بهتری را حاصل کنیم و بهتر است اگر ارزش افزودهای حاصل میشود، بهرهبردار آن تولیدکننده ما باشد.
وی افزود: عشایر با زحمت فراوان در مناطق عشایری انواع محصولات را تولید میکنند و باید به اندازه زحمت و سختی که میکشند ارزش افزوده خوبی نصیب آنان شود تا بتوانند با عواید آن سطح رفاه خود را افزایش دهند.
استاندار خراسان جنوبی بر لزوم طراحی برنامهها و طرحهای متناسب با ظرفیتهای جامعه عشایری تاکید کرد و گفت: ما توان اجرایی استان و بخش خصوصی را در این مسیر قرار میدهیم تا حرکتی رو به جلو، نو و خلاقانه را در ارائه خدمت به جامعه عشایری ببینیم.
وی با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در حوزه آبرسانی به عشایر اظهار داشت: پروژههای آبرسانی پایدار از محل اعتبارات استانی و کشوری برای تامین آب سالم و بهداشتی ادامه یابد تا بخشی از مشکلات جامعه عشایری رفع شود.
ملانوری با اشاره به طرح استان در استحصال روغن لانولین از پشم گوسفند افزود: با توجه به تولید ۲ هزار و ۵۰۰ تن پشم در استان و مجاورت با کشور افغانستان که امکان تأمین پشم از آنجا را نیز فراهم میکند همچنین ۱۳ هزار تن پشم تولیدی جامعه عشایری کشور و نبود کارگاه تهیه این روغن ارزشمند در کشور، استان علاقهمند به احداث این کارخانه در منطقه است.
وی گفت: تکمیل راه و ایل راههای عشایر را هم تقاضا داریم که کمک شود این طرحها ادامه یابد و تداوم پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به عشایر نیز مورد درخواست است.
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: باید برنامهریزیهای ما به گونهای باشد که عشایر در راستای وضعیت عشایری خودشان زندگی کنند و به واسطه ارائه خدمات، خود را ناچار به این نبینیم که اسکان عشایر را رقم بزنیم.
وی افزود: در زمینه عرضه محصولات عشایری باید این محصولات در جاهای متناسب با آن و با ارزش واقعی به فروش برسد تا عشایر به دسترنج واقعی خود برسند.
ملانوری با اشاره به اینکه جامعه عشایری ۱۰ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهد گفت: دستگاههای اجرایی استان با توجه به گزارشهای ارائه شده اقدمات خوبی انجام دادند که جای تقدیر دارد.
وی اظهار داشت: این قشر سختکوش و پرتلاش به عنوان جامعه مولد نقش موثری در رونق اقتصادی استان دارند که باید تمام امکانات رفاهی برای این افراد دیده شود و انتظارات ما بیش از این است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نقش ارزنده جامعه عشایری در ایجاد ثبات و امنیت پایدار در منطقه گفت: استقرار عشایر در مناطق مرزی یکی از عوامل مهم ایجاد امنیت در منطقه است و بخشی از امنیت ما مرهون جامعه عشایری و مرزنشینان است.
وی افزود: باید خدماترسانی به این جامعه پرتلاش از حالت سنتی و تکراری خارج شود و حرکتی رو به جلو داشته باشد.
راهاندازی شرکت بستهبندی فرآوردههای دامی در استان با اعطای تسهیلات به عشایر، راهاندازی کارخانه روغنگیری از پشم با سرمایهگذاری ۵۱ درصدی سازمان امور عشایر و فروش ۴۹ درصدی سهام از طریق اعطای تسهیلات به عشایر استان، تهیه هدایا و کالاهای مورد نیاز ادارات استان با استفاده از محصولات و صنایع دستی عشایر از مصوبات این نشست بود.