بهگزارش روز دوشنبه روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، «پروینسادات طیبی» افزود: در این مرحله، مرمت و سبکسازی مجموعه بام بازار نراق و همچنین مرمت جدارههای داخلی بازار و پاکسازی طاق و تویزههای(در اصطلاح معماری سنتی، باریکههایی از سقف های قوسی شکل که فشار بارها را به دیوارههای جانبی و پایینی انتقال میدهد) آجری انجام شد.
وی ادامه داد: عملیات مرمت و نجاتبخشی بام مجموعه بازار شمسالسلطنه نراق از تاریخ ۱۷ تیر ماه امسال با نظارت عالیه میراثفرهنگی آغاز شده و اکنون در مرحله پایانی است.
وی اظهار داشت : ۳۰ تابلو به منظور معرفی آثار تاریخی محدوده بافت تاریخی ساماندهی و ساخته و ۲ تابلو در مبادی ورودی و خروجی شهر نراق برای راهنمای گردشگران نصب شد.
️مدیر پایگاه بافت تاریخی نراق افزود: شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان استان مرکزی دومین شهر تاریخی کشور با حدود چهار هزار نفر جمعیت است که در مسیر مناطق گردشگری قم، اصفهان و دلیجان قرار دارد.
طیبی گفت: بافت تاریخی منحصر به فرد نراق از نوع شهرهای ماسوله و یزد با دیوارهای کاهگلی و با ترکیبی از بناهای تاریخی، معابر سنگفرش و آب روان و باغهای حاشیه است و معماری این شهر دست نخورده مانده و هر ساله میزبان هزاران گردشگر است.
وی اضافه کرد : این شهر کوچک، تاریخی و دست نخورده با ساکنان معتقد و مذهبی مسافران را به یاد گذشتههای ایرانی اسلامی میاندازد.
️مسجد جامع، آبانبار حاج مهدی نراقی، کاروانسرا و تاجرسرای حاج مهدی و کاروانسرای شمسالسلطنه در داخل بازار، آبانبار و حسینیه عبدالباقی، مسجد امامحسن (ع) یا مسجد محله پایین، خانه فاضلین نراقی، امامزادگان شاه یحیی و شاهزاده سلیمان و چند خانه تاریخی از جمله آثار شاخص نراق هستند.